تصویب محتوای مقطع کارشناسی ارشد رشتۀ مطالعات آرشیوی


تاریخ انتشار: ۱۳۸۹/۱۰/۱۲ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۳۹:۳۵
تصویب محتوای مقطع کارشناسی ارشد رشتۀ مطالعات آرشیوی
گسترش روز افزون آرشيوها با گستره فعاليت و وظايف متفاوت و نيز اهميت آنها در نزد دولتها و ملل مختلف،‌ باعث شده است تا تربيت كساني كه با كسب دانش آرشيو، مديريت علمي مراكز آرشيوي را به معني اعم و نيز فعاليتهاي تخصصي آن را به معني اخص برعهده دارند،‌ بيش از پيش مورد توجه مراكز آموزشي و دانشگاهي قرار گيرد. ‌به طوري كه امروزه به عنوان رشته‌اي پر اهميت در خيلي از دانشگاههاي دنيا،‌ علاقه‌مندان را در سطوح مختلف به سوي خود جلب كرده و دانش آموختگان آن – كه از آنها به عنوان آرشيويست ياد مي‌شود – با دستيابي به توانائي علمي وعملي،‌ فعاليت در گستره مذكور را به صورت هدفمند وجهه همت خود مي‌سازند. اينكه دانش آرشيو چگونه و در چه سطوحي در دانشگاههاي مختلف ارائه مي‌گردد و محتواي دروس آن، ‌چه مطالبي را در بر مي‌گيرد و نيز چه مشابهت ها و تفاوتهائي با رشته كتابداري دارد، اين روزها با تصويب رشته مطالعات آرشيو روشن گشت واميدواري تازه اي را دربين دوستداران هويت ملي وتاريخي بوجود آورد .

در اين راستا به همت  متخصصين آرشيو ايران آقايان دكترسعيد رضايي شريف آبادي  دانشيار گروه اطلاع رساني  دانشگاه الزهرا  ودكتر علي اكبر صفي  پور مدير مركز اسناد وكتابخانه ملي فارس ورييس بنياد فارس شناسي با نگاه علمي  كه داشتند وبا پيگيري ها مداوم؛  اين رشته در مقطع كارشناسي ارشد به تصويب رسيد .

(روابط عمومي مركز اسنادوكتابخانه ملي  فارس )

 

پايگاه اطلاع رساني ليزنا هم ۸دي ۱۳۸۹ خبري در اين زمينه منتشر كرد كه متن اين خبر در اين جا آورده شده :
  - به گزارش ليزنا؛ دكتر سعيد رضائي شريف آبادي، دانشيار گروه علوم كتابداري و اطلاع رساني دانشگاه الزهرا، ضمن اعلام اين خبر درباره تاريخچه تصويب رشته مطالعات آرشيوي گفت: از مهر 1386 كه بعنوان معاونت اسناد ملي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران فعاليت خود را آغاز كردم، به فكر راه اندازي اين رشته افتاديم. در مدت كوتاهي با همكاري علي اكبر صفي پور، كه از مسئولين آرشيو ملي  ايران بود و با همفكري عده اي از صاحبنظران و فعالين حوزه آرشيو، پيش نويس اوليه تهيه و براي تصويب به وزارت علوم ارسال كرديم.
وي افزود: در اوايل سال جاري نسخه ويرايش شده مطالعات آرشيوي در كميته كتابداري و اطلاع رساني دفتر گسترش و برنامه ريزي آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به رياست دكتر جعفر مهراد و با حضور نمايندگان گروههاي كتابداري و اطلاع رساني  مورد بررسي قرار گرفت. پس از آنكه كارگروه منتخب اين كميته به رياست دكتر غلامرضا فدائي نسخه ي نهائي را آماده كرد، محتوا و سرفصل دروس ابتدا در كميته كتابداري و پس از آن در جلسه مورخ 6/6/1389 شوراي برنامه ريزي آموزش عالي به تصويب نهائي رسيد.
رئيس انجمن كتابداري و اطلاع رساني ايران اظهار اميدواري كرد: اولين گروه از دانشجويان اين رشته بتوانند از طريق دانشگاههاي الزهرا و دانشكده كتابداري و اطلاع رساني دانشگاه تهران از مهر سال 1390 تحصيل خود را آغاز كنند.
علاقه مندان مي توانند براي اطلاع از محتوا و سرفصل دروس اين رشته به آدرس http://gostaresh.msrt.ir/Files/Course/1-13-m-4.pdf  مراجعه كنند.
لازم به يادآوري است كه علاوه بر رشته كتابداري و اطلاع رساني، سه رشتۀ دانشنامه نگاري، علم سنجي و مطالعات آرشيوي در مقطع كارشناسي ارشد توسط كميته كتابداري و اطلاع رساني دفتر گسترش و برنامه ريزي آموزش عالي به تصويب رسيده و رشتۀ مديريت نسخه هاي خطي نيز مراحل پاياني تصويب را مي گذراند.