برنامه های یاد روز حافظ شیرازی تشریح شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۷/۱۶ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۳۶:۲۹
برنامه های یاد روز حافظ شیرازی تشریح شد

دبير ستاد بزرگداشت حافظ ضمن اشاره به اينكه پانزدهمين ياد روز حافظ 19 مهرماه 1390 در شيراز برگزار مي شود، گفت: امسال در 2 محور حافظ را مورد بررسي قرار مي دهيم.

دكتر علي اكبر صفي پور، پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه پانزدهمين ياد روز حافظ، 19 مهرماه 1390 در شيراز برگزار مي شود، گفت: يادروز حافظ پانزدهمين سالگرد خود را تجربه مي كند در حالي كه من افتخار دارم، براي سومين مرتبه به جناب حافظ خدمت كنم و سعي شده است دين خودمان را به حافظ ادا كنيم.

مدير بنياد فارس شناسي ضمن اشاره به اين نكته كه سعي كرديم برنامه هاي يادروز حافظ را به نحوه اي ارائه كنيم تا همه از آن استفاده كنند، افزود: اين بزرگداشت در سه بخش عمومي، علمي و تشريفاتي برگزار خواهد شد و امسال بخش علمي در 2 محور «حافظ و قرآن» و «نقش حافظ بر شبه قاره هند» حافظ را مورد بررسي قرار خواهد داد.

صفي پور تاكيد كرد: حافظ و قرآن كريم به دليل اهميت موضوع از نگاه عرفاني و اعتقادي ما ايرانيان مورد بررسي قرار مي گيرد و از همين رو عصر انس با قرآن با همكاري اداره كل اوقاف و امور خيريه فارس در جوار آرامگاه اين شاعر بلند آوازه، 20 مهر از ساعت 16 و 30 برپا خواهد شد.

معاون پژوهشي مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: اشعار حافظ در برخي نقاط هند توسط دوره گردان خوانده مي شود و اين در حالي است كه شايد معني آن را هم ندانند و سپس اظهار داشت: با مذاكرات انجام گرفته با سفارت هندوستان در تهران و با همكاري اين سفارت خانه، از اساتيد هندي براي نشست عملي روز حافظ كه 20 مهر در شيراز برگزار مي شود، دعوت كرديم تا تاثيرات حافظ بر شبه قاره هند را مورد بررسي قرار دهند.

دبير ستاد بزرگداشت حافظ با اشاره به اينكه امسال يكصد و پنجاهمين سالگرد تولد رابيندرانات تاگور، فيلسوف هندي است و با توجه به علاقه شديد وي به حافظ، امسال بهترين فرصت براي شناخت اين شاعر است، خاطر نشان كرد: تاگور به عنوان اولين آسيايي است كه به دريافت جايزه نوبل نايل آمده است.

به گفته صفي پور، چهار جلد كتاب با نام هاي «سفرنامه ميرزا محمود شيرازي به بمبيي»، «دفتر چهاردهم حافظ پژوهشي»، «آيين ي مهر آيين» و «فلصلنامه فارس شناخت» در مراسم افتتاحيه بزرگداشت يادروز حافظ، 19 مهرماه رونمايي مي شود.

وي يادآور شد: مراسم نقشي از حافظ همچون سال گذشته، 15 مهرماه با حضور هنرمندان طراح، نقاش، خوشنويس و ... از ساعت 9 صبح در جوار آرامگاه حافظ شيرازي برگزار خواهد شد.

مدير بنياد فارس شناسي با تاكيد بر اينكه برنامه هاي جانبي همچون موسيقي سنتي، تواشيح و نمايش از جمله برنامه هاي مراسم افتتاحيه يادروز حافظ است، افزود: گلباران قبر حافظ، شعر خواني 43 نفر از كودكان به زبان هاي فارسي، هندي و انگليسي و رونمايي كتاب از ديگر برنامه هاي اين روز است.

وي از برگزاري شب شعر حافظ با حضور شاعران ايران و جهان در 20 مهرماه خبر داد و تاكيد كرد: سه نمايش با عناوين «زين قند پارسي كه بنگاله مي رود» به كارگرداني علي نقي رزاقي، «يار دلنواز» به كارگرداني سيد محمد پارسويي و «رندي حافظ» به كارگرداني محمد بخشي زاده در سالن هاي نمايش شهر شيراز به همين مناسبت به روي صحنه مي رود.

دبير ستاد بزرگداشت حافظ شيرازي اظهار داشت: كتاب «شرح اديبانه بر غزليات حافظ» اثر حجت الاسلام والمسلمين سيد مهدي آيت اللهي جهرمي در شهرستان جهرم رونمايي مي شود، همچنين نمايشگاه نقشي از حافظ، مينياتور هاي استاد تجويدي و نمايشگاه اسناد حافظ در مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس به مناسبت ايام بزرگداشت لسان الغيب، حافظ شيرازي برگزار خواهد شد.

گفتني است همايش بين المللي بزرگداشت يادروز حافظ در مهرماه 1390 با محوريت بنياد فارس شناسي و با همكاري استانداري فارس، سفارت هند در ايران، شوراي گسترش زبان فارسي، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس، مركز مطالعات شبه قاره و آسياي جنوبي وابسته به دانشگاه سيستان و بلوچستان، شهرداري شيراز، حوزه هنري فارس، فرمانداري شيراز، مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس، قطب علمي «پژوهش هاي فرهنگي و ادبي فارس» دانشگاه شيراز، اداره كل اوقاف و امور خيريه استان فارس، اداره كل آموزش و پرورش استان فارس و مركز حافظ شناسي برگزار مي شود.