فراخوان ارسال مقاله کنگره بین المللی سلمان فارسی اعلام شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱/۷ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۲۷:۱۳
فراخوان ارسال مقاله کنگره بین المللی سلمان فارسی اعلام شد

 

ميراثِ گذشته پايۀ موجوديتِ كنوني ايراني ـ اسلامي ماست. اساسِ هويتِ ماست. بر آن ريشه روييده ايم و بر ساقۀ تناورِ آن شاخه ها گسترده ايم و سايباني از برگهاي سبز و شاداب گسترانيده ايم. كمتر قومي در تاريخ همچون قومِ ايراني توانسته است هم با خود آگاهي و شعورِ تاريخي، فرهنگ ساز و تمدن ساز باشد و هم در پيشبردِ فرهنگ و تمدنِ بشري تأثير گذار و تا امروز در صحنۀ تاريخ ماندگار. رمزِ سازندگي، تأثيرگذاري و ماندگاري قومِ ايراني در عرصۀ فرهنگ و تمدن را بايد در روحِ خلاّق و جستجوگر آن ديد؛ و امروزبازشناسي مواريث و دستاوردهاي آن ضرورتي است، انكار ناپذير براي مساهمت و بازيگري در صحنۀ فرهنگ و تمدنِ كنوني.

يكي از شخصيت هاي تاريخي ايران زمين كه حلقۀ وصل و نمادِ پيوندِ فرهنگ و تمدنِ ايراني پيش از اسلام با فرهنگِ اسلامي است سلمانِ فارسي است. مردي كه نمايندۀ تشنگي روحِ حقيقت در عصر و نسل خود بود و چون در خانه، زادگاه و وطنِ خود نيافت، گام در وادي طلب نهاد تا كام عطشناكِ خود را از چشمۀ زلالِ حقيقت سيراب سازد. دستِ دل و تقدير او را از دامنِ ياري به ياري ديگر و از دياري به دياري ديگر كشاند تا سر انجام رحل در واحۀ يثرب در ديار حجاز افكند و سر انجام به سرچشمه آب زلالِ حيات يعني حقيقتِ محمديه(ص) رسيد و دل در رشتۀ مهر و محبت و ولايت او كشيد و پيمانه ها از كوثر او چشيد.

در سلكِ سالكان او چنان زيست كه به شرفِ سلمانُ منا اهل البيت نايل آمد. پس از رحلتِ خواجۀ لولاك، چنگ در رشتۀ ولايتِ امير ولايت ايمان زد تا گوهرِ اسلام خود را از تلبيسِ ابليس و وسوسۀ نفس خبيث حفظ كند. به امر ولايت او (امام علي) و به وكالتِ او به مقتضاي احوال در واقعِ فتحِ مداين پايتخت بي تختِ دولت ساساني حاضر شد. و در آنجا به حكمت حكومت و بين ايرانيان و اعراب حكميت كرد. از اينجا بود كه بذرِ فرهنگ ناب اسلامي و نيز ولايت علي ابن ابي طالب(ع) در خاكِ ضمير ايرانيان پاشيده شد و سر انجام سلمان فارسي اين پيرِ پيرو ولايت در مداين چهره در نقاب خاك كشيد.

همايشِ بين المللي سلمان فارسي (ره) گامي است نه فقط براي شناخت زندگي و ابعاد وجودي او كه كوششي است براي نشان دادنِ تعامل بين فرهنگ و تمدن ايران پيشس از اسلام و فرهنگ اسلامي. و سلمانِ فارسي مسلمان جايگاه و سهم خاصي در طرح اين تعامل داشته است. بر اين اساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با همكاري استانداري فارس و دانشگاه تهران بر آن شدند تا اين همايش را در 13 ،۱۴مهرماه 1391 در شيراز برگزار كنند.

اهداف همايش
-۱تجليل از مقامِ شامخ سلمان فارسي (ره)
شناختِ ابعاد وجودي و معرفي شخصيت سلمان
ايجاد فضاي علمي ـ فرهنگي براي تبادل اطلاعات پژوهشگران داخلي و خارجي
پيوند بين نسل امروز جامعه ايراني با مفاخر و مظاهر فرهنگي و تمدني گذشته.
كوشش در جهت وحدت فكري جهان اسلام.

شوراي سياست گزاري همايش از همه استادان، پژوهشگران حوزه و دانشگاه، دانشجويان و علاقمندان د ر داخل و خارج كشور دعوت مي كند تا با ارسالِ مقالات خود در محور هاي همايش موجباتِ غناي علمي هر چه بيشتر آن را فراهم نمايند.

محور هاي همايش
-۱ شرح حال سلمان (از ولادت تا وفات).
سلمان در احاديث و روايات شيعه و سنّي.
-۳ولايت محوري سلمان.
-۴ سلمان در آثار تاريخي.
- ۵ سلمان و فتوحات.
-۶حكومت از منظر سلمان.
-۷سلمان در آيينۀ متون عرفاني.
  - ۸
سلمان، ايرانيان و اسلام.

-۹ سلمان در آيينۀ شعر و ادب.
  -۱۰
سلمان از منظر خاورشناسان.
-۱۱
سلمان و نياز انسان امروز.

زمان ارسال مقالات
آخرين مهلت ارسال چكيدۀ مقالات 30 ارديبهشت ماه 1391
آخرين مهلت ارسال كامل مقالات 15 تيرماه 1391

شيوه نامۀ تدوين مقالات
چكيده مقاله حداكثر سيصد كلمه.
مقالات در محيط Word با قلم 14 B. Nazanin تايپ شده باشد.

نحوۀ ارسال مقالات
مقالات به نشاني الكترونيكي همايش: info@salman-congere.irاين نشاني پست الكترونيك دربرابر spambot ها و هرزنامه ها محافظت مي شود. براي مشاهده آن شما نيازمند فعال بودن جاواسكريپت هستيد ارسال شود.

ياد آوري هاي ضروري
-۱كميتۀ علمي همايش در پذيرش و رد و ويرايش مقالات آزاد است.
جهتِ كسبِ اطلاعاتِ بيشتر با شماره تلفن هاي 2220297- 0711 و 2230560-0711 تماس گرفته شود