راهنمای مجله ها و روزنامه های فارس منتشر شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱/۷ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۲۷:۱۰
راهنمای مجله ها و روزنامه های فارس منتشر شد
آغاز فن روزنامه نگاري در ايران را بايد با انتشار (كاغذ اخبار) به همت ميرزا صالح شيرازي در دوران محمدشاه قاجار دانست و پس از آن، انتشار روزنامه هاي دولتي و غير دولتي در تهران، شهرستان هاي بزرگ و حتي انتشار روزنامه هايي فارسي در برخي كشورهاي آسيايي، اروپايي و شمال آفريقا موجب رونق آن شد.

با اطمينان مي توان ادعا كرد كه يكي از كانون هاي اصلي روزنامه نگاري كه از اواسط حكومت ناصرالدين شاه در اين زمينه نقش ايفا كرد، ديار پهناور فارس بود.

انتشار (المنطبعه في الفارس) توسط ميرزا تقي كاشاني، آغاز نهضت روزنامه نگاري فارس در سال 1289 ه.ق است و اينك كه حدود يكصدو پنجاه سال از انتشار اولين نشريه در فارس مي گذرد، وقتي به اسناد بازمانده از آن روزها مي نگريم، كارنامه مطبوعات فارس را سرشار از تحولات و رويدادهاي مهم تاريخي و فرهنگي مي بينيم.

لزوم حفظ و طبقه بندي، معرفي و مرجع شناسي را در زمينه نشريات فارس براي اهل تحقيق، از جايگاه ويژه اي برخوردار است و جاي بسي خورسندي است كه اكنون با كوشش و بررسي منابع و اسناد موجود در مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس و ساير مراكز توسط خانم ها شيوا رضايي و مرجان يزدان پناه، اولين راهنماي جامع مجله ها و روزنامه هاي فارس در دسترس پژوهشگران و محققان قرار گرفته است.

راهنماي مجله ها و روزنامه هاي فارس به همت مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس و بنياد فارس شناسي در 128 صفحه با شمارگان 1000 نسخه در اسفند ماه 1390 توسط سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران به زيور چاپ آراسته شده است.

اين راهنماي جامع علاوه بر معرفي نشريه هاي عام و فرهنگي در حال انتشار استان فارس بر اساس صفحه شناسنامه و مشخصات ظاهري و محتوايي به شيوه الفبايي، به معرفي مجلات علمي-پژوهشي و دانشگاهي صاحب مجوز نيز پرداخته است كه مي تواند راهگشاي بسياري از پژوهشگران دانشگاهي در تحقيق هاي آينده ي آنان باشد.