مراسم اعطای کرسی پژوهشی به دکتر خدادوست در مرکز فارس برگزار گردید.


تاریخ انتشار: ۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۲۰:۴۳
مراسم اعطای کرسی پژوهشی به دکتر خدادوست در مرکز فارس برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومي مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس ، علي اصغر خدا دوست در سال 1314 در شيراز زاده شد. اين استاد چشم پزشك در دانشگاههاي آمريكا يكي از چشم پزشكان ايراني معروف در عرصه بين المللي است كه در چندين بيمارستان معروف به عمل و پژوهش در مورد مشكلات قرنيه چشم مي پردازد.

خدادوست دبستان و دبيرستان را در شيراز پشت سر گذاشت و به عنوان آموزگار در دبستان داوري داراب مشغول به كار آموزگاري شد.در سال 1333 در آزمون ورودي دانشكده پزشكي شيراز شركت نمود و با درجه ممتازبين داوطلبان پذيرفته و در اين دانشكده مشغول به تحصيل شد.دوره شش ساله پزشكي را با درجه ممتازپشت سر گذاشت و پس از يك سال گذراندن دوره دستياري چشم و گوش و حلق و بيني در بيمارستان نمازي دانشگاه شيراز در سال 1341 از طرف دولت براي گذراندن دوره تخصصي در ايالات متحده انتخاب شد.

دكتر خدادوست به عنوان نخستين و تنها دستيار خارجي در بخش چشم پزشكي دانشگاه جانز هاپكينز (Johns Hopkins) در سال 1341 پذيرفته شد و دوران سه ساله دستياري را به عنوان بهترين دستيار مركز چشم پزشكي ويلمرشناخته شد.وي در اين دوران علاوه بر تحصيل دردانش هاي باليني به طور فعال مشغول پژوهش در دانش هاي پايه بود و مقاله هاي بسياري در مجله هاي گوناگون به چاپ رسانيد.

پس از پايان دوران، يك سال به عنوان مربي و يك سال به عنوان استاديار در بخش چشم پزشكي همان دانشگاه مشغول به كار شد و در سال 1347 علي رغم پيشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپكينز عازم ايران شد و در بخش چشم پزشكي دانشگاه شيراز به عنوان استاد مشغول فعاليت شد.

يك سال پس ازورودش به شيراز رئيس بخش چشم پزشكي دانشگاه جانز هاپكينز به شيراز آمد و يك قرارداد مبادله دستيار ميان بخش هاي چشم پزشكي اين دو دانشگاه امضا رسيد.هر سال يك نفر از دستياران بخش چشم پزشكي شيراز براي فراگيري تكميل دانش هاي پايه به دانشگاه جانز هاپكينز اعزام مي شد و هر سال چهاردستيار به طور متناوب از دانشگاه ياد شده براي فراگيري دانش هاي باليني و تجربه عملي و تجربه در اعمال جراحي به شيراز مي آمدند.اين برنامه 10 ساله از موثرترين برنامه ها براي بالا نگه داشتن سطح آموزش و پژوهش ودرمان در دانشگاه علوم پزشكي شيراز و بخش چشم بود.

از سال 1347 تا 1359 وي هر دو سال يك بار به عنوان استاد مدعو شش ماه را دربخش چشم دانشگاه جانز هاپكينز براي ادامه برنامه هاي پژوهشي گذراند و در اين دوران چندين مرتبه به عنوان مدرس در كشورهاي بسياري از جمله چين، تركيه سوريه، عمان، پرو، اكوادور و ايتاليا فراخوان شد.دكتر خدادوست در سال 1359 عازم آمريكا شد و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جانز هاپكينز مشغول به كار گرديد.وي در سال 1361 به عنوان استاد و رئيس بخش چشم دانشگاه سيسيل انتخاب شد و در سال 1371 مركز چشم پزشكي كنتيتكت در شهر نيوهيون را بنيان گذاشت و به عنوان سرپرست آن مشغول به كار شد.از سال 1359 به طور پياپي سالي دوبار به ايران بازگشته و در فعاليت هاي باليني و آموزشي در بيمارستانهاي گوناگون تهران و شيراز شركت كرده است.

پرفسور خدادوست به طور متناوب توسط شخصيت هاي برجسته اي در چشم پزشكي آمريكا به عنوان بهترين جراح پيوند قرنيه در دنيا معرفي شده و شهرت وي علاوه بر مقالات علمي متعدد و تحقيقات گسترده درزمينه هاي مختلف و كيفيت درمان و تجربه در درمان جراحي، مديون تحقيقات پايه اي بر ناراحتي هاي سطح قرنيه است، تا آنجا كه در پيوندهاي قرنيه روي مكانيسم دفع پيوند به افتخار او Khodadoust line نامگذاري شده است.

مدير عامل صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور در اين مراسم گفت: ارائه اين كرسي جديد علمي به نام پروفسور خدادوست كمترين كاري بود كه بايد براي اين نخبه بزرگ انجام مي داديم.

نصرالله ضرغام با بيان شرحي از كاركردهاي علمي اين صندوق خاطرنشان كرد: احياي درياچه اروميه با حمايت اين صندوق انجام و كرسي پژوهشي خليج فارس نيز راه اندازي شده است.وي ادامه داد: صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور در كار وزارتخانه ها دخالتي ندارد بلكه در كنار آنها از توليد كنندگان علم و پژوهش حمايت مي كند.

مدير عامل صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور با بيان اينكه نيروي انساني آموزش ديده بزرگترين سرمايه در هر كشوري است، ياد اور شد،توجه به آموزش از مقاطع پيش از دبستان و دبستان ضروري است و دانشگاه محل تكميل آموزش هاي دوره هاي مدرسه است.

ضرغام با بيان اينكه دانشگاه هاي بزرگ جهان اگر رشدي دارند تنها به لحاظ علمي است اما به لحاظ معرفتي همچنان با خلا بزرگي مواجه اند، گفت: ايجاد بنياد نخبگان كشور يك حركت در راستاي شناسايي و حمايت از نخبگان كشور بود.