کتابخانه شخصی سیّد محمدکاظم چینی تحویل مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس شد.


تاریخ انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۱۱ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۱۹:۵۲
کتابخانه شخصی سیّد محمدکاظم چینی تحویل مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس شد.
كتابخانه شخصي سيّد محمدكاظم چيني به تعداد 9165 جلد كتاب نفيس و مرجع تحويل مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس شد.

زندگينامه مرحوم سيّد محمدكاظم چيني كه توسط خانواده ايشان تهيه شده است به پيوست مي­آيد.


بسم اللّه نور

بنام آنكه حكيم است و از همه حكيم¬تر


بار دگر ذره وار رقص كنان آمديم ز آن سر گردون عشق چرخ زنان آمديم
بر سر ميدان عشق، چون يكي گو شديم گه به كران تاختيم، گه به ميان آمديم
عشق نياز آورد، گر تو چناني رو است ما چو از آن سو تريم، ما نه چنان آمديم

خلاصه زندگينامه آقاي سيّد محمدكاظم چيني:
پدر: آقاي سيّد محمد حسن اسلامي چيني، مؤسس و مدير مدرسه اسلامي (دبيرستان سعدي) از بانيان و خدمتگزاران قديمي فرهنگ فارس مي¬باشد كه تا آخر عمر (بهن 1333 شمسي) صادقانه در اين خدمت مشغول بود، كه او نيز فرزند آقاي سيّد عطا الله چيني از تاجر بنام سردزك شيراز و مؤسسه حسينيه چيني واقع در پشت حرم حضرت شاهچراغ (ع) محله سردزك بود.
مادر، خانم كوچك رضوي فرزند حضرت آيت الله آقاي سيّد محمد رضوي، از روحانيان بنام فارس بود.
مهندس سيّد محمدكاظم چيني 11 اسفند 1315 شمسي در شيراز متولد شد. تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در شيراز گذراند و سال آخر دبيرستان را به تهران رفت. در سال 1333 ديپلم رياضي را از كالج البرز تهران و در سال 1337 مدرك فوق ليسانس راه و ساختمان را از دانشكده فني دانشگاه تهران دريافت كرد. با اينكه پيشنهادات بسياري براي كار در تهران و يا ادامه تحصيل در خارج به وي شد به خاطر كمك به مادر عزيزش كه به تنهايي بعد از فوت نابهنگام همسر عهده¬دار سرپرستي خانواده هفت نفري را به عهده داشت به شيراز آمد و سرپرستي دائره فني اداره راه استان هفتم را به عهده گرفت. او كه فضائل خوب انساني را در محضر پدر گراميش كسب كرده بود، زندگي خود را وقف پرورش برادران و خواهران خود كرد و تا زماني كه همگي را براي تحصيلات به دانشگاه نفرستاد به زندگي شخصي خود فكر نكرد. او در حقيقت براي آنها هم برادر بود و هم پدر، هم دوستي مهربان، و هم الگويي نمونه.
در 26 سالگي به خاطر موفقيتش در سرپرستي دائره فني به رياست اداره راه استان هفتم منسوب شد. او جوانترين رئيس ادارات دولتي فارس بود. از جمله پروژه¬هاي عمراني تحت نظارتش احداث راه شيراز- بوشهر بود كه در زمان خود از پيشرفته¬ترين جاده¬هاي ايران محسوب مي¬شد. در 1349 شمسي از اداره راه استعفا داد و به بخش خصوصي پيوست. احداث راه شيراز- اردكان و ساختن پادگان جديد ارتش در ميدان چوگان از جمله پروژه¬هاي تحت سرپرستي او در بخش خصوصي بود و تا سال 1360، كه همه پروژه¬هاي عمراني كه در دست اجراء داشت را با درايت و مسئوليت كامل به اتمام رسانيده و در اين مورد هم اثرات خدمت ايشان باقي و پا برجاست ...
آقاي سيّد محمدكاظم چيني هميشه در طول زندگي در تمام شرايط، با شركت در مجامع علمي، فرهنگي، هنري، اجتماعي و ... در پيشبرد آگاهي، دانايي و شعور علمي ... خود و افراد جامعه كوشا و پرتلاش بوده و در حقيقت ايشان تمام تلاش و كوشش خود را در جهت تحقق 926 آيه (7/1) از قرآن مجيد نموده و معتقد بود بقاي انسانيت و انسان ماندن، به كسب آگاهي و دانايي است، و اين مهم را تا لحظه آخر حيات خود انجام مي¬داد تا در تاريخ 26 خرداد 1393 جان او از غوغاي تن آسوده گشت و بوصال دوست رسيد.
او در حقيقت بر طبق آيه 6 از سوره انسان (از مشخصات انسان، بندگان خاص) از چشمه سار نيكي بهره¬مند گرديد و آن را جاري نمود، و اينكه حاصل تلاش او براي دانستن و نشر دانايي كتابخانه¬اي بود شامل 9165 جلد كتاب نفيس و مرجع كه در تاريخ 1/12/93 بدون هيچ انتظاري با گشاده دستي همسر بزرگوار و فرزندان خلف ايشان جهت ادامه راه آن انسان بزرگ كه با وجود داشتن اصل و نسبي كه ذكر گرديد خود داراي هويت و شخصيت قابل استناد و نيكي بود، هست و خواهد بود، به منظور استفاده عموم در اختيار سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران مركز فارس قرار گرفت. انشاء الله روح بزرگ اين راد مرد در سايه گسترده رحمت بي كران هستي بخش مطلق شاد و در آرامش ابدي باشد، و حضرت حق، حق او را بر تمام استفاده كنندگان از دانايي و آگاهي¬هاي اين بزرگ انسنا را گوارا و شيرين نمايد ... باشد كه چنين بادا براي هميشه هستي ...