مراسم تودیع و معارفه مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با حضور صالحی امیری برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۲/۲ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۱۹:۴۸
مراسم تودیع و معارفه مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با حضور صالحی امیری برگزار شد
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه برکات توجه به بخش فرهنگ، به تمام جامعه باز می گردد ، گفت: جامعه برخوردار از بنیادهای فرهنگی، جامعه ای با فضیلت و کرامت اخلاقی است که برای تداوم حیات جامعه نیازمند دمیدن روح فرهنگ هستیم.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، سیدرضا صالحی امیری سه شنبه در آئین تودیع و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی فارس بیان کرد: تمام سیاست ها و برنامه ها در کشور باید با معیار فرهنگی سنجیده شود لذا نیازمند یک واکاوی مجدد نسبت به همه سیاست ها و برنامه ها در کشور هستیم.
وي با بیان اینکه فرهنگ، اکسیر نجات بخش ایران اسلامی است اظهارداشت: فرهنگ منشا فضیلت، معرفت، اخلاق، انسانیت، کمال و حریت است و معتقدیم در شرایط کنونی نیازمند بازنگری در ماهیت فرهنگی در کشور هستیم.
او ادامه داد: متاسفانه دچار انحراف در تحلیل فرهنگ در کشور ایجاد شده به طوری که بنیاد توسعه کشور را بر بخش اقتصاد گذاشته شده است در حالی فرهنگ ریشه اصلی توسعه است و اقتصاد و اجتماع شاخه و برگ آن است.
صالحی امیری عنوان داشت: اگر بتوانیم مسیر توسعه را به عنوان یک بخش زیرساختی و اصلی شکوفا نگه داریم، جامعه با اقتصاد به توسعه می رسد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه برکات توجه به بخش فرهنگ، به تمام جامعه باز می گردد افزود: جامعه برخوردار از بنیادهای فرهنگی، جامعه ای با فضیلت و کرامت اخلاقی است که برای تداوم حیات جامعه نیازمند دمیدن روح فرهنگ هستیم.
صالحي گفت: فرهنگ انسجام بخش است و اگر در جامعه ای صلح، آشتی، سازگاری، همنوایی و همدردی وجود دارد به دلیل ریشه های فرهنگی است و جامعه برخوردار از زیست فرهنگی دارای حریت، آزادی و امنیت عمومی است.
صالحی امیری در ادامه اين مراسم بیان کرد: وجود آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، ایدز، خشونت و ناامنی در جامعه، به دلیل فاصله گرفتن از بنیادهای فرهنگی است و این درحالی است که انسان های فرهنگی با کرامت انسانی به جامعه حیات می بخشند.
وی اظهارداشت: فرهنگ یک بخش زیرساختی و شاهراه توسعه است و مسیر پیشرفت و توسعه از بخش فرهنگ می گذرد لذا برای حیات جامعه نیازمند بازسازی فرهنگی هستیم که این مهم نیازمند همکاری بزرگان فرهنگی درکشور است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي اضافه کرد : افتخار ما در مرکز اسناد و کتابخانه ملی میزبانی از فرهیختگان و هنرمندان کشور است که در این زمینه اندیشکده ای در تهران برای حضور اهالي فرهنگ و فرهیختگان راه اندازی شده است.
او ادامه داد: این اندیشکده سال گذشته 155 نشست با اهالی فرهنگ و هنر در تهران برگزار کرد.
صالحی امیری عنوان داشت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکزی برای هنرمندان است و افتخار ما در این مرکز حراست و حفاظت از بیش از دو میلیون و 700 هزار جلد کتاب، بیش از 200 میلیون برگ اسناد نفیس، 38 هزار نسخ خطی، 35 هزار نسخ سنگی، یک میلیون عکس- فیلم و نقشه در کشور است.
وی افزود: این ها میراث معنوی و ملی کشور ما است که بیانگر ریشه های فرهنگی مستحکم مردم این سرزمین بوده است.
صالحي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس بعد از تهران بزرگترین سازمان در کشور است که هم اینک این مرکز به عنوان یک ظرفیت ملی به عنوان مرکز جایگزین تهران مشخص است.
وی بیان کرد: قرار است علاوه بر اسناد استان فارس، نمونه ای از هر یک از اسناد موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مرکز فارس نیز قرار داده شود.
صالحی امیری اظهار داشت: معتقدیم شیراز ظرفیت های منحصر به فردی دارد که با سایر استان های کشور متمایز است به طوری که فارس نگین درخشان تمدن ایران زمین است و فضای حاکم بر این استان باید فرهنگی باشد.
وی اضافه کرد: وظیفه مرکز اسناد و کتابخانه ملی ارائه خدمات به پژوهشگران و ایجاد کانون ها و اندیشکده های فرهنگی برای تعامل هنرمندان و اهالی فرهنگ است و درواقع این مرکز باید خانه دوم فرهیختگان باشد.
در ادامه اين مراسم كمالي سروستاني به سخنراني پرداخت . وی در این مراسم با اشاره به رويكرد جديد سازمان متبوعش گفت: رویکرد جدید این مرکز، تبدیل شدن به مرکزی فعال برای تبادل فرهنگی است.

کمالی سروستانی بیان کرد: با تبادل فرهنگی می توانیم پویایی، خلاقیت و آفرینش را در یک هم افزایی فرهنگی بر داشته های غنی ایرانی اسلامی خود بیافزاییم.
وی افزود: معتقدیم گنجینه غنی مرکز اسناد و کتابخانه ملی در برگیرنده هویت ماست ، لذا باید فضای استفاده از منابع و ذخایر موجود در این مرکز برای همگان فراهم شود تا نسل امروز به داشته های خود توجه کند و محتاج فرهنگ بیگانه نشود.
کمالی سروستانی با بیان اینکه کتابخانه ملی دری گشوده به روی گذشته و آینده یک ملت است اظهارداشت: استفاده خردمندانه و بهینه از ظرفیت فرهنگی ایران و استان فارس می تواند گامی اساسی در اعتماد سازی فرهنگی و تعامل فرهنگی باشد.
مدير جديد مركز اسناد و كتابخانه ملي استان فارس اضافه کرد: توسعه پایدار در گرو توسعه فرهنگی است و بر این باوریم باید از ظرفیت های فرهنگی استان فارس به نحو مطلوب برای توسعه و پیشرفت استان و کشور استفاده شود.
او ادامه داد: نگاه به توسعه فرهنگی باید واقع بینانه باشد که اهالی فرهنگ، نخبگان باید در این زمینه نقش خود را ایفا کنند.
کمالی سروستانی عنوان داشت: امیدواریم با تعامل و هم افزایی با فعالان، فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر استان فارس تامین کننده نیازهای این بخش در استان باشیم و در بخش فرهنگ فارس طرحی نو در اندازیم.
در این مراسم از زحمات دکتر محمد علی رنجبر تجلیل و دکتر کوروش کمالی سروستانی به عنوان رئیس جدید این مرکز معرفی شد.