16مهر، روز جهاني كودك

مقدمه

در سال 1946، بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا، مجمع عمومی سازمان ملل براي حمایت از کودکان، سازمانی به نام یونیسف پديد آورد که ابتدا «انجمن بین المللی ویژة کودکان سازمان ملل» نام گرفت. در سال ۱۹۵۳، یونیسف (سرواژة United Nations International Emergency Fund)، یکی از بخش‌های پايدار در سازمان ملل گردید و روز 8م اکتبر برابر با 16م مهر‌ماه روز جهانی کودک نام‌گذاری شد.
وظیفة يونيسف يا انجمن کمک به کودکان ، مراقبت از کودکان و برآوردن نیازهای اولیة آن‌ها در سال‌های نخستين زندگی و ترغیب و تشویق پدران و مادران به تعلیم فرزندان می‌باشد. هم‌چنین تلاش این انجمن برای کاهش بیماری و مرگ و میر در کودکان و حمایت از آنان ‌هنگام جنگ، رخداد‌هاي طبیعی و... است.
یونیسف، اعلام داشته که تنها با اختصاص پنج دلار برای هر کودک، می‌توان جان 90 درصد از کودکانی را نجات داد که سالانه می‌میرند. همچنين، برای بهبود چشمگیر زندگی کودکان جهان سوم، کافی است که فقط مبلغ شش هفته بودجة تسلیحاتی جهان هزینه شود.
روز جهانی کودک، یاد‌آور حقوق کودک به همة‌ ما نيز می باشد. حقوق کودکان خودمان و همة کودکان جهان؛ کودکانی که حق طبیعی آنان، تجربة کودکي كردن در سال‌هاي کودکی است، نه آن‌كه یکباره سر از آوارگی، جنگ، یتیمی، حبس، فقر، خشونت، وحشت، محرومیت، بردگی و کار در بياورند. انجمن حقوق کودک، همة‌ این تکلیف‌ها را به ما گوشزد مي‌كند و از ما می‌خواهد که پایبند آن باشیم.
در ایران، انجمن ملی حمایت از کودکان در سال 1331‌ش. تأسيس شد. هدف این انجمن، آموزش كاركنان فنی مورد نیاز سازمان‌های بهداشتی، و تربیت نيروهاي دانش‌آموخته و کار‌آزموده، برای خدمت در سازمان‌های آموزش کودکان بود.
گروه ارتباطات آرشيوي، با گرامي‌داشت اين روز و شادباش آن به جامعة كودكان، نمايشگاهي از اسناد مربوط به اين موضوع، به علاقه‌مندان پيشكش مي‌كند. اين نمايشگاه، با در بر داشتن 9 عنوان سند، به معرفي 22 برگ سند مي‌پردازد. قديمي‌ترين سند نمايشگاه ياد شده، متعلق به سال 1337ش و تازه‌ترينش مربوط به 1356ش. است.   
 

دعوت مديرعامل انجمن حمايت كودكان اصفهان از استاندار

  • شماره : ۱-۷۸۵۳۴-۲۹۳
  • تاریخ : ۱۳۳۷/۰۴/۲۷