9 آبان، روز خانواده

مقدمه

هَلْ أَتى‏ عَلَى الْإِنْسانِ حينٌ مِنَ الدَّهْرِ لَمْ يَکُنْ شَيْئاً مَذْکُوراً

از آن‌جایی که خانواده به عنوان مهم‌ترین نهاد اجتماعی در جامعه مورد توجه اندیشمندان و صاحب‌نظران بوده است، شورای فرهنگ عمومی از سال 1386، روز 25م ذیحجه را  که سالروز نزول آیة مبارکة« هل اتی ...» در سورة «الانسان» راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن است ، روز خانواده نام‌گذاری كرد.
خانواده به عنوان کوچک‌ترین نهاد اجتماعی، آسیب‌پذیرترین گروه در برابر آسیب‌های اجتماعی است؛ به طوری که اغلب مشکلات و آسیب‌ها ابتدا در خانواده‌ها بروز می‌کند كه در صورت عدم پیشگیری نشدن و برخورد ناصحیح با آن‌ها، به درون جامعه نیز رسوخ می‌کند. در این شرایط دشوار، دیگر نمی‌توان به‌راحتی مشکلات و آسیب‌ها را مهار کرد.
در دین مبین اسلام، خانواده یکی از مهم‌ترین ارکان جامعه محسوب می‌شود. پایبندی به خانواده و جلوگیری از بی‌بند و باری و همچنین ارتقاي جایگاه و تحکیم بنیان خانواده، از جملة مسائلی است که به آن سفارش فراوان شده است. بی‌شک با انجام دستورهاي دینی اسلام در مورد خانواده و درنظر گرفتن آن‌ها، می‌توان تا حد زیادی زمینة سلامت خانوادگی و سعادت و جاودانگی را برای خویش فراهم سازیم.
امید آن‌که این روز، بهانه‌ای باشد تا به حفظ بنیان مستحکم خانواده بیش‌تر بپردازیم. زيرا، سلامت جامعه در سلامت خانواده و ترقی و تعالی جامعه در سلامت خانواده است.
گروه ارتباطات آرشيوي، ضمن گرامي‌داشت اين روز، نمايشگاهي از اسناد مرتبط با بازنشستگان، با در برداشتن 8  عنوان و معرفي 26 برگ سند، تقديم علاقه‌مندان مي‌نمايد.

 

نامة آيت‌الله شيخ‌بهاءالدين محلاتي به استاندار فارس

  • شماره : ۲-۲۳۰۰۷۳۹۳
  • تاریخ : ۱۳۴۵/۱۲/۲۱