3 بهمن، روز زن

مقدمه

از زمان پیدایش تاریخ حیات بشر، زنان پا به پا و همدوش مردان در تمام عرصه‌های زندگی حضور داشته‌اند.  ادیان الهی بر نقش زنان در صحنه خانوادگی و اجتماعی تأکید کرده و او را مکمل مردان در نقش‌آفرینی برای سیر تمدن بشری می‌شناسند. دین اسلام در پرتو راهنمایی‌های قرآن و سنت نبوی به زن آنچه را که شایستة او بود اعطا کرد، و شرایط را به گونه‌ای فراهم آورد که زن بتواند با حفظ شأن اسلامی و انسانی در تمام میدان‌ها که نیاز به حضور اوست نقش ایفا کند. به عبارتی احساس مسئولیت زن مسلمان نسبت به اوضاع جامعه و ایفای نقش در اصلاح آن، برخاسته از نگرش قرآن کریم به جایگاه زن است. 
در تاریخ معاصر ایران، زنان در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی دوره دوم قاجاریه حضور چشمگیری داشته‌اند؛ نقطـه عزیمت نقش‌آفرینـی آنان در بحبوحه انقلاب مشـروطه  است. 
در طی دوران پهلوی زن ایرانی آماج سهمگین‌ترین تحقیرها و سرکوب‌ها قرار گرفت. اما با شروع نهضت امام خمینی (ره)  زنان حضور فعال و تاثیرگذاری داشتند و نقش آنان در پیروزی انقلاب اسلامی غیرقابل انکار و ستودنی است. این مهم را نه تنها در مورد مبارزهای آنان، بلکه در تربیت و تشویق نیروهای مبارز و انقلابی نیز می‌توان جست. زن ایرانی با پیـروزی شـکوهمند انقلاب اسلامی هویـت اسلامی و ایرانـی خـود را بـازیافت و بـا حضـوری سرنوشـت سـاز در ادوار و صحنه‌های مختلـف، نشـان داد کـه بـا یـک الگـوی اسلامی و ایرانی می‌تواند حرف‌هـای بسـیاری در عرصـه داخلـی و بین‌المللـی داشـته باشـد. 
20 جمادی الثانی، 3 بهمن، سالروز تولد بزرگ بانوی اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) روز زن، است. به‌همین مناسبت اداره‌کل خدمات آرشیوی (اداره ارتباطات آرشیوی )، نمایشگاهی مجازی در این خصوص شامل 18  عنوان  و با معرفی 33 برگ سند آماده‌سازی و در  وبگاه سازمان تقدیم به علاقه‌مندان نموده است. 

عريضه همسر يكی از مجاهدان مشروطه جهت دريافت كمك مالی

  • شماره : ۲۱۵۸۵-۲۴۰
  • تاریخ : ۱۲۹۰ش