20 خرداد، روز جهانی صنایع دستی

مقدمه

صنایع دستی به مجموعه‌ای از هنرها و صنایع اطلاق می‌شود كه به طور عمده با استفاده از مواد اولیة بومی و انجام قسمتی از مراحل اساسی تولید به كمك دست و ابزار دستی محصولاتی ساخته می‌شود كه در هر واحد آن ذوق هنری و خلاقیت فكری صنعتگر سازنده به نحوی تجلی یافته و همین عامل، وجه تمایز اصلی این گونه محصولات از مصنوعات مشابه ماشینی و كارخانه ای است.
قدمت و تاریخچه صنایع دستی را می‌توان با خلقت بشر و برای رفع نیازها و حوائج شخصی و اساساً بقا، همزمان دانست. از نمونه‌های آن سنگ نبشته‌های‌داخل غارها، زیراندازها، سلاح‌ها، البسه‌ها، ظروف گلی و فلزی و...را می‌توان نام برد.  در ایران نیز این هنر- صنعت از قدمت و سابقة دیرینه ای برخوردار است.
صنايع دستي ايران را می‌توان به شرح زیر طبقه‌بندی کرد:
 1-طراحي سنتي و نگارگري2-هنرهاي مرتبط با فلز3-رودوزي‌ها و بافتني‌ها 4-سفالگري و سراميک سازي 5-هنرهاي مرتبط با چوب6- سنگ تراشي و حکاکي روي سنگ7-بافته‌هاي داري 8- رنگرزي و چاپ سنتي 9- حصير بافي10- نساجي سنتي 11-صحافي و جلد سازي سنتي12- فرآورده‌هاي پوست و چرم13- شيشه‌گري14- آثار لاکي و روغني15-ساير صنايع دستي
صنایع دستی به دلیل تنوع،گستردگی و جذابیت می‌تواند نقش بسیار مهمی در اشتغال، افزایش صادرات غیر نفتی و جذب گردشگر داشته باشد. 


اداره‌کل خدمات آرشیوی (گروه ارتباطات آرشیوی) به مناسبت 20 خرداد، روز جهانی صنایع دستی، نمایشگاهی مجازی در این خصوص شامل 12 عنوان با معرفی 14 برگ سند آماده‌سازی و در وبگاه سازمان تقدیم به علاقه‌مندان کرده است. 

مکاتبه دبیر هیئت عامل سازمان برنامه با دفتر اعتبارات، در خصوص افزایش اعتبار طرح مرکز صنایع کوچک و دستی و عدم موافقت با این پیشنهاد

  • شماره : ۳-۵۲۰۴ - ۲۲۰
  • تاریخ : ۱۳۴۴/۱۱/۳۰