به منظور تجلّی مرجعیت علمی ایران؛

جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی «ایفلا» برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۳ - ۱۱:۴۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۳ - ۱۱:۵۱:۱۰
جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی «ایفلا» برگزار شد
نخستین جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری «ایفلا» با هدف تشریح وظایف هریک از متخصصانِ معرفی شده از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به «ایفلا»، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نخستین جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری «ایفلا» به منظوراعطای ابلاغیه رئیس سازمان و تشریح وظایف هریک از متخصصانِ معرفی شده از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به «ایفلا»، با حضورعصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی و عبدالله اسدی مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل برگزار شد.

عصمت مومنی در ابتدا از تلاشِ متخصصان وهمکارانِ فعال سازمان طی سال های گذشته قدردانی کرد و به حضور سازمان اسناد و کتابخانه ملّی به عنوان یک نهاد مرجع وعضویت در بخش های مختلف «ایفلا» اشاره کرد و گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان یک نهاد مرجع و تخصصی و طبق اساسنامه، مباحث علمی را به عهده دارد.

وی ادامه داد: هریک از اعضای اصلی و یا رابط که در جلسه های علمی و تخصصی «ایفلا» شرکت می کنند، ضمن انتقال تجربه؛ معرفِ جایگاه علمی کشورمان نیز هستند. بنابراین حضور متداوم و مفید نمایندگان در هریک از بخش ها ضروری است. زیرا نمایندگان علمی ایران در سطح جهانی به شمار می آیند.  

عبدالله اسدی مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل با بیان اهمیّت جایگاه علمی متخصصان معرفی شده از سوی سازمان، در«ایفلا» گفت: بخشی از جایگاه و مرجعیت علمی کشور را در فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری، شما به عنوان نمایندگان سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران متجلّی می کنید. از همین رو جایگاه علمی  هریک از شما، تاثیر مستقیم در سیاستگذاری های علمی و دانشی کشور خواهد داشت.   

لازم به توضیح است نخستین جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری «ایفلا» با اعطای ابلاغیه ها به اعضای معرفی شده به پایان رسید.

برهمین اساس اعضای معرفی شده برای حضور در کمیته ها و گروه های ویژه «ایفلا» به شرح زیر می باشد:

عصمت مومنی؛ کمیته  National Libraries Section

مهشید برجیان و حمیدرضا سلطانی؛ کمیته  Asia-Oceania Regional Division

محبوبه ربیعی، نرگس عزیزیان و سعیده اکبری داریان؛ کمیته Cataloguing Section

الهام چیذری و نرگس بابایی؛ کمیته  Libraries for Children and Young Adults

عصمت مومنی و محبوبه قربانی؛ کمیته  Environment, Sustainability and Libraries section

علیرضا اکبری و علیرضا انتهایی؛ کمیته  Information Technology Section

سمیه سادات هاشمی و الهام چیذری؛ کمیته  Document Delivery and Resource Sharing Section

محمد حسین حکیم و رضا خانی پور؛ کمیته  Rare Books and Special Collections Section

 


به منظور بررسی تاریخ علم؛

کتابِ «تاریخ طب ایران» در حوزه تاریخ نگاری پزشکی بررسی شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۲ - ۲۰:۱۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۳ - ۱۱:۳۹:۴۲
کتابِ «تاریخ طب ایران» در حوزه تاریخ نگاری پزشکی بررسی شد
یازدهمین جلسه از مجموعه نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» به منظور پاسداشت نگاشته های برتر ایرانیان در یک قرن اخیر، با بررسی کتابِ «تاریخ طب ایران» تالیف دکتر محمود نجم آبادی، با سخنرانی محمدحسین عزیزی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم پزشکی و محمد صدر عضو هیئت علمی دایرۀ المعارف اسلامی به میزبانی سازمان اسناد وکتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» در مسیر معرفت و دانش کشور گام بر می دارد

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، امین متولیان استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که دبیری این نشست را به عهده داشت؛ ضمن خوش آمدگویی به حاضران گفت: برپایی نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» و معرفی آثار ماندگارِمکتوب، ایده اصیل و ماندگار فرهنگی است که در مسیر معرفت و دانش کشور گام بر می دارد. با نگاهی به عناوین کتاب های معرفی شده در این سلسله نشست ها، می توان به حُسن انتخاب و عمقِ نگاه فرهنگی میزبانان پی برد.

وی ادامه داد: کتابِ « تاریخ طب ایران» حاصل چهل سال تحقیق، تفحص و تخصص دکتر محمود نجم آبادی در عرصه تاریخ طب است. بخش مهمی از این کتاب به اخلاق پزشکی، تاریخ پرستاری ،و پیراپزشکی اختصاص دارد که به واقع نگارش آن نقطه عطفی در حوزه پزشکی، پرستاری، و پیراپزشکی است. به اعتقاد بنده این کتاب کلاس درس معرفتی است که امروز کمتر در دپارتمان های پزشکی ارائه می شود. بخش دوم شرح کاملی از تاریخ علم طب در قبل از اسلام، بررسی مراکز طب هندی و جندی شاپور، طب در بعد از اسلام تا حمله مغول را در بر می گیرد.  

استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار داشت: کتابِ « تاریخ طب ایران» در سیر مکتوبات تاریخ علم یک اثر ارزشمند است، زیرا این کتابِ تالیفی به عنوان یک نوشته مکتوبِ برجسته و الگوساز قابل تقدیر است و توسط یک طبیب و متخصص در حوزه تاریخ نگاری به رشته تحریر در آمده است.

تاریخ نگاری پزشکی با تاکید بر خدمات ارزنده دکتر نجم آبادی شکل گرفته است

محمدحسین عزیزی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به ویژگی های کتابِ « تاریخ طب ایران» گفت: تاریخ نگاری پزشکی معاصر ایران با تاکید بر خدمات ارزنده دکتر نجم آبادی شکل گرفته است. زیرا تاریخ پزشکی بخشی از تاریخ علم است. ایشان در تاریخ نگاری طبابت سراغ نسخه های خطّی، چاپی، مقاله های معتبر و دیگر منابع رفته است.

وی ادامه داد: منابعی که در تاریخ پزشکی موجود است به سه قسمتِ منابع اولیه، منابع ثانویه، و منابع ثالث تقسیم می شود. منابع اولیه آن دسته از منابع ارزشمندی است که بدون واسطه و همزمان با رویداد نوشته شده است؛ منابع ثانویه مجموع آثاری است که درباره و یا در تفسیر و تحلیل منابع اولیه نوشته شده است و منابع ثالث یک موضوع ویژه ای را بر می گیرند و درباره آن صحبت می شود که زنده یاد نجم آبادی از منابع اولیه و ثانویه استفاده می کرد و از این حیث کتابِ ارزشمندی است. علاوه بر این، کتابِ « تاریخ طب ایران» از بعد جامعه شناسانه و باستان شناسانه نیز به تاریخ علم پزشکی نگاه ویژه ای داشته است. بنابراین موظف هستیم اندیشمندان و پیشکسوتانی را که باعث تحول در جامعه شده اند ارج نهیم و به نسل های آینده بشناسانیم که چه افرادِ ارزشمندی برای این سرزمین تلاش کردند.

آثار نجم آبادی در زمره بهترین آثار پزشکی است

عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم پزشکی با بیان این مطلب که دکتر محمود نجم آبادی انسان تک بعدی نبوده است؛ گفت: ایشان علاوه بر فعالیت در عرصه تاریخ نگاری پزشکی، در حوزه های نگارش آثارِ پیرامونی نیز تبحر ویژه ای داشت و مجله «جهان پزشکی» را منتشر کرد. یکی از آثار تحقیقاتی و تالیفی نجم آبادی نگارش کتاب «طبقه بندی پزشکان و مجلس مشاوره طبی و حق الزحمه پزشکان در ایران باستان» بود که دوران حکومت ساسانیان را در بر می گرفت. 

وی تصریح کرد: دکتر نجم آبادی علاوه بر کتابِ «تاریخ طب در ایران»، آثار مکتوب دیگری چون «تعالیم پزشکی صدساله فرانسویان در ایران»، «فهرست کتاب های چاپی فارسی طبی»، «بلای عظیم نسل بشر، سیفیلیس و سوزاک» و غیره را به رشته تحریر در آورده است که هر یک از این کتاب ها در زمره بهترین آثار علمی پزشکی بوده است.

توجه نجم آبادی به نسخ خطّی پزشکی اهمیت دارد

محمد صدر عضو هیئت علمی دایرۀ المعارف اسلامی دیگر سخنرانِ یازدهمین جلسه از مجموعه نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» صحبت های خود را در سه بخشِ سابقه فرهنگی و علمی خانواده، مروری بر فعالیت و زندگی و اهمیت دکتر نجم آبادی و آرای او در زمینه تاریخ پزشکی دسته بندی کرد و گفت: نجم آبادی در خانواده ای اهل فرهنگ بزرگ شده است. جدّ مادری او شیخ هادی نجم آبادی از علما و  جدّ پدری او محمد نجم آبادی متولی مدرسه سپهسالارقدیم یا مدرسه عالی شهید مطهری فعلی است.

وی ادامه داد: نجم آبادی در سال 1282 در تهران متولد شد و در مدرسه آلمانی ها تحصیل کرد و با شروع جنگ جهانی دوم در مدارس دارالفنون، دار المعلمین درس خواند و وارد مدرسه طب شد. وی به دلیل علاقه بسیاری که به علم طب داشت قبل از پایان دوره مدرسه کتابی درباره بیماری سیفیلیس و سوزاک نوشت. در سال 1309 به قوچان و بعد از آن به سبزوار رفت و در نهایت راهی فرانسه شد و در سال 1952 از دانشگاه پاریس فارغ التحصیل گردید.

علم پزشکی هم در حیطه سنتی و هم مدرن برای تامین سلامت انسان است

محمد صدر با طرح این سئوال که چرا نجم آبادی برای تاریخ علم ایران و به خصوص پزشکی اهمیت دارد؛ گفت: نجم آبادی با تسلط بر زبان های آلمانی و عربی به خوبی توانست آثار تحقیقی درباره رازی تحریر کند. در واقع آنچه در مجموع این تحقیقات حائز اهمیت است توجه نجم آبادی به نسخ خطّی منسوب به این دانشمند و ترجمه آن به فارسی است.

وی با اشاره به آرای دکتر محمود نجم آبادی گفت: پزشکی سنتی و مدرن در طول تاریخ پزشکی همواره مقابل یکدیگر گذاشته شده اند. اما دکتر نجم آبادی با این رویارویی به شدت مخالف بود و معتقد بود علم پزشکی هم در حیطه سنتی و هم مدرن برای تامین سلامت انسان است.

در پایان این نشست تخصصی پرسش و پاسخ برگزار شد و از کارشناسان به سئوالات حضّار پاسخ دادند.

 

 


گزارش تصویری | نشست بررسی یازدهمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» با عنوان «تاریخ طب در ایران»


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۲ - ۱۵:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۲ - ۱۵:۲۴:۲۹
گزارش تصویری | نشست بررسی یازدهمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» با عنوان «تاریخ طب در ایران»
گزارش تصویری | نشست بررسی کتاب «تاریخ طب در ایران» به عنوان یکی از «صد کتاب ماندگار قرن» یکشنبه 2 اردیبهشت 1403 برگزار شد.

 


در راستای پاسداشت میراث کهن سرزمینی و حفظ و نگهداری آن؛

اهدای اسناد و کتب قدیمی به مراکز استانی


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۲۹ - ۱۵:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۲۹ - ۱۵:۴۱:۲۴
اهدای اسناد و کتب قدیمی به مراکز استانی
اسناد و کتاب‌های قدیمی به جهت حفظ و نگهداری از حافظه تاریخی و تمدنی و پاسداشت میراث کهن ایران توسط هم‌وطنان، به مراکز مدیریت اسناد استان‌های همدان و قزوین اهداء شد.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بخشی از این اسناد اهدائی مربوط به  اسناد خانوادگی حسین بن رضی بن مقتدی الحسینی معروف به «معین الاسلام» و متخلص به «لامع قزوینی» از سادات حسینی و یکی از وعاظ، شاعران و اندیشمندان قزوینی است. این اسناد شامل ۳۰ سند مکتوب مالی و حقوقی مربوط به سال های ۱۲۷۶ تا ۱۳۵۰ قمری، و نیز ۵۲ سند دیداری و شنیداری از سال های ۱۳۳۰ تا ۱۳۴۰ شمسی است.

همچنین چهار جلد قرآن نفیس و یک کتاب به نام امثله که نسخه خطی آن مربوط به دوره زندیه و قاجاریه است از مجموعه شخصی مرحوم حاج نقی شفیعی‌ها به مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین اهدا شد.

اهداء پنج جلد کتب چاپ سنگی مربوط به سال های 1317 تا 1345 قمری، یک جلد کتاب چاپ سربی با عنوان : مواهب علیه یا تفسیر حسینی مربوط به سال 1317 شمسی و 2 جلد دفتر حساب بازاری مربوط به سال های 1319 تا 1326 شمسی و نیز چند برگ سند قدیمی از دیگر کتب و اسناد اهدائی به مرکز اسناد مدیریت غرب کشور(همدان) است.

علاقه مندان و دغدغه مندان فرهنگ و تمدن کشورمان ایران، چنانچه اسناد و کتاب‌های قدیمی را بصورت شخصی نگهداری می‌نمایند، به جهت حفاظت از حافظه ملی و تاریخی و میراث کهن سرزمینی، می توانند آن را به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اهداء نمایند.

 

 

 


به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران؛

کتاب «چالش های تاریخی» رونمایی می شود


تاریخ انتشار: ۷۸۲/۱/-۵۱ - ۱۳:۵۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۲۹ - ۱۸:۳۳:۲
کتاب «چالش های تاریخی» رونمایی می شود
مراسم رونمایی کتاب «چالش های تاریخی» (چرخش قلم و سخن در سیر تاریخ) به همت انتشارات دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، مراسم رونمایی از کتاب «چالش های تاریخی» (چرخش قلم و سخن در سیر تاریخ) با خوانش دو سویه هشت مقطع مهم تاریخ ایران، روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه ساعت 10 در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران سالن حکمت برگزار می شود.

در این نشستِ تخصصی حجت الاسلام مرتضی اشراقی یادگار امام خمینی (ره)، حسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرتضی الویری شهردار اسبق تهران، موسی حقانی رئیس موسسه تاریخ معاصر ایران و رضا پور حسین رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران حضور دارند و پیرامون این کتاب سخن خواهند گفت.


در نشست «صد کتاب ماندگارقرن»؛

«تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۲۸ - ۱۵:۵۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۲۹ - ۱۳:۵۶:۲۲
«تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می شود
کتاب «تاریخ طب در ایران» به عنوان یازدهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کتاب «تاریخ طب در ایران پس از اسلام» تالیف دکتر محمود نجم آبادی به عنوان یازدهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» با سخنرانی محمدحسین عزیزی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم پزشکی، محمد صدر عضو هیئت علمی دایرۀ المعارف اسلامی برگزار می شود و امین متولیان استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دبیری این نشست را به عهده خواهد داشت.
لازم به توضیح است تا کنون کتاب های «تاریخ پیامبر اسلام»، اثر محمدابراهیم آیتی، «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» اثرعلامه ابوالحسن شعرانی، «بیست مقاله قزوینی» از مجموعه پژوهش های علامه محمد قزوینی، «زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها» نوشته سید جعفر شهیدی، «مسئله حجاب» استاد شهیدمرتضی مطهری، «واژه و معنای آن از فارسی میانه تا فارسی» نوشته کتایون مزداپور، «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» سلسله جلسات سیدعلی خامنه ای،«حواصل و بوتیمار» نوشته امیرحسن یزدگردی، «خواب آشفته نفت» نوشته محمدعلی موحد، «مفاتیح الجنان» با گردآوری شیخ عباس قمی در سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی شده است.

​گفتنی است این نشست بصورت زنده از صفحه آپارات ​سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پخش خواهد شد.
 

 


مشاور رئیس سازمان و مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و اموربین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد


تاریخ انتشار: ۷۸۲/۱/-۵۳ - ۱۷:۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۲۷ - ۱۸:۳۳:۲
مشاور رئیس سازمان و مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و اموربین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد
​عبداله اسدی با حکم علیرضا مختارپور به عنوان مشاور رئیس سازمان و مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، متن حکم به شرح زیر است:

 

​برادر گرامی جناب آقای دکتر عبداله اسدی

با سلام

نظر به تجارب، تخصص و تعهد جناب عالی، به موجب این حکم  به سمت "مشاور اینجانب و  مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل" سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب می شوید.

شایسته است در این دوره با عنایت به محورهای ذیل اقدامات اثرگذار را در جهت اعتلای جایگاه سازمان به انجام برسانید:

- برنامه ریزی و اقدام شایسته تبیین دستاوردهای سازمان در جهت سیاست های ابلاغی دولت مردمی برای افکار عمومی

- برنامه ریزی جهت توسعه ارتباطات بین المللی در جهت انجام وظایف بین المللی سازمان و پیگیری تفاهم نامه های بین المللی، و ارتباط مستمر و موثر با سازمان ها و نهادهای بین المللی مرتبط با سازمان

- برنامه ریزی، نظارت، و پیگیری بر حسن  اجرای دستورات و مکاتبات ریاست سازمان به ویژه در زمینه مصوبات و تفاهم نامه های انجام شده در مجامع، شوراها و جلسات و ملاقات ها

- ایجاد زمینه های مناسب برقراری ارتباط مستقیم بین مراجعان، اعضا، و همکاران با ریاست سازمان

- برنامه ریزی مبتنی بر نوگرایی و بهره مندی از ظرفیت های اطلاع رسانی با تکیه بر رسانه های نوین و فضای مجازی با رویکرد تعامل موثر با کاربران و مخاطبان

- رصد و پایش اخبار و مطالب منتشر شده مربوط به سازمان و واکنش سریع جهت برطرف شدن شبهات و اقناع افکار عمومی

- تحول و نوگرایی در حوزه بازرسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی  و ارائه گزارش های شفاف و دقیق و مدیریت سامانه های انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مربوط به سازمان  با دقت و سرعت در پاسخگویی به شکایات و پرسش های  دریافت شده و استفاده از پیشنهادهای دریافتی

توفیق جناب عالی را در به انجام رساندن مأموریت های بیان شده و ایفای نقش اثرگذار در جهت تحقق اهداف  نظام جمهوری اسلامی ایران از خداوند متعال خواستارم.

    
      و من اللّه التوفیق​ ​ 
علیرضا مختـار پور


                                                                                                                                                                                                    


                                                                                                            
 

 


با حضور رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛

کتابِ «مفاتیح الجنان» در نشست «صد کتاب ماندگار قرن» بررسی شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۱۹ - ۱۷:۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۱۹ - ۱۷:۸:۳۶
کتابِ «مفاتیح الجنان» در نشست «صد کتاب ماندگار قرن» بررسی شد
دهمین جلسه از مجموعه نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» به منظور پاسداشت نگاشته های برتر ایرانیان در یک قرن اخیر، با بررسی کتابِ «مفاتیح الجنان» و گردآوری شیخ عباس قمی با حضور و سخنرانی غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، علیرضا برازش پژوهشگر علوم و معارف اسلامی و حسین استادولی پژوهشگرعلوم روایی، با حضور علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملّی ایران، معاونان و مدیران این سازمان، جمعی از پژوهشگران و اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، غلامرضا امیرخانی عضوهیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران که دبیری این نشست را به عهده داشت؛ ضمن خوش آمدگویی به حاضران گفت: سال جدید را با برگزاری دهمین نشست از مجموعه نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» آغاز می کنیم و دهمین نشست از این مجموعه ارزشمند به معرفی کتابِ « مفاتیح الجنان» و گردآوری شیخ عباس قمی اختصاص دارد.

وی ادامه داد: سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» به معرفی و بررسی کتاب های تاثیرگذاری اختصاص دارد که به زبان فارسی در موضوعات متنوع نوشته شده است و امروز به مناسبت ماه مبارک رمضان کتابِ «مفاتیح الجنان» معرفی می شود.

کتابِ «مفاتیح الجنان» از کتاب های محبوب در بین خانواده های ایرانی است

علیرضا برازش پژوهشگرعلوم و معارف اسلامی با بیان این مطلب که بعد از کتاب آسمانی قرآن، «مفاتیح الجنان» دارای بیشترین محبوبیت در میان مردم است؛ گفت: کتابِ «مفاتیح الجنان» از جمله کتاب های محبوب در بین خانواده های ایرانی است که توسط شیخ عباس قمی گردآوری شده است. این کتاب بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در 28 تا 30 میلیون نسخه به چاپ رسیده است و در یک سال 60 ناشر این کتاب ارزشمند را منتشر کرده اند.

 

وی ادامه داد: یکی ازدلایل محبوبیت این کتاب، شناخت، درک سلیقه و ذائقه مخاطب در گردآوری و چیدمان دعاها و زیارت ها است. در واقع دلیل فراگیری «مفاتیح الجنان» جمع آوری و تفکیک دعا و زیارت ها در یک مجموعه است ولی آنچه برکتِ محبوبیت این کتاب را نزد مخاطب افزون کرده؛ سیره زندگی حاج شیخ عباس قمی در عمل به دعاها است. در حقیقت اخلاصی که ایشان در توجه و عمل به محتوای کتاب داشته در میزان محبوبیت این کتاب توسط مردم نیز موثر بوده است.

توجه به معرفی کتابِ «مفاتیح الجنان» نشانِ بلوغ معرفتی یک جامعه است

غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مترجم قرآن در ادامه این نشست ضمن قدردانی از سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برای برپایی مجموعه نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» گفت: کتابِ «مفاتیح الجنان» از جمله کتاب هایی است که در اختیار همه مردم ایران است. این کتاب برای داشتن یک زندگی مومنانه مفید و ضروری است و مردم با مفاتیح الجنان اُنس و الفت بسیاری دارند.

وی ادامه داد: بیش از یکصد سال از گردآوری مفاتیح الجنان توسط شیخ عباس قمی می گذرد. در این مدت درباره این کتاب ارزشمند سخنی به میان نیامده بود، تا اینکه سال گذشته مراسمی به مناسبت یکصد سالگی این کتاب برگزار شد و اکنون هم شاهد هستیم کتابخانه ملّی ایران این کتاب را در یک نشست تخصصی معرفی کرده است. که به اعتقاد من این توجه، بعد از گذشت یک قرن از گردآوری مفاتیح الجنان نشان دهنده شناخت و بلوغ معرفتی یک جامعه است و این موضوع بسیار مبارکی است به خصوص اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کتابِ ارزشمند «مفاتیح الجنان» را در زمره یکصد کتب معتبر وتاثیرگذار قرن آورده است که این تاکید، مهم و ارزنده است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به فارسی نویسی شیخ عباس قمی گفت: یکی از خصوصیات شیخ عباس قمی که به کار بنده در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برمی گردد؛ شیوه فارسی نویسی ایشان است که به روشنی و سادگی می نوشتند و این مهم نشان می دهد که مرحوم محدث قمی در انتخاب کلمات فارسی توجه ویژه ای به عموم مردم داشتند. در واقع در دوره ای که ساده نویسی باب نبوده ایشان با تعهد و توجه کامل از نگارش مطالب معلق و پیچیده دست کشیده اند و به زبان ساده برای فهم اقشار مختلف جامعه «مفاتیح الجنان» را نوشته اند.  

وی ادامه داد: زمانی که رئیس مجلس بودم، شنیدم که فرزند شیخ عباس قمی در مسجد ابوذر واقع در میدان خراسان امام جماعت است. از ایشان دعوت کردم و چندباری با یکدیگر ملاقات داشتیم و متوجه شدم که ایشان هم صفا و اخلاص پدر را دارد.

غلامعلی حدادعادل مترجم قرآن در پایان صحبت های خود با طرح این پرسش که چقدر ضرورت دارد شیوه تدوین شیخ عباس قمی حفظ شود؟ اظهار داشت: به اعتقاد من لازم است تا اندازه ای از تحولاتی که در حوزه ویراستاری و کتب آرایی که در یکصد سال اخیر به ادبیات ما وارد شده است، در مفاتیح الجنان نیز به کار بگیریم تا جائیکه اصالت و روح این اثر ارشمند حفظ شود. بنده برخی از دعاها و زیارت ها را به فارسی برگرداندم و فارسی نویسی کرده ام که می توانم به دعای ابوحمزه ثمالی اشاره کنم. در این کتاب یک مفهوم که در دعای ابوحمزه ثمالی وجود دارد را در یک صفحه آورده ام و به صفحه بعد رفتم که در حقیقت متناسب با ذائقه نسل امروز است. بنابراین فکر می کنم از این دست از کارها هم می توان برای مفاتیح الجنان انجام داد. به هر حال روزگار فرق کرده است و متنوع شده و به تبع آن سلیقه ها هم متفاوت شده است.

دعاهایی که در «مفاتیح الجنان» آمده با ذکر منبع است

حسین استادولی پژوهشگر علوم روایی در ادامه این نشست در سه بخش به مزایای «مفاتیح الجنان»، نقدهای واردشده به این کتاب و پاسخ به آنها و اصلاحاتی که در مفاتیح الجنان انجام داده است اشاره کرد و گفت: دسته بندی درست دعا و زیارات از ویژگی های مهم کتاب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی بوده است. این دسته بندی های مناسب موجب می شود تا هر فردی هر موضوعی را که می خواهد می تواند به راحتی پیدا کند.

وی ادامه داد: یکی از نقدهایی که به این کتاب می کنند سندیت برخی از دعاها است که به اعتقاد من به توجه به شناختی که از پیشینه تحقیقاتی و پژوهشی ایشان دارم هر دعایی که در این کتاب آمده با ذکر منبع است و این مهم به خوبی مشخص است.

این پژوهشگرعلوم روایی با اشاره به جنبه تاریخ دانی شیخ عباس قمی گفت: محدث قمی یک مورخ بود که در علم تاریخ نیز سرآمد بود. به همین دلیل استفاده درستی از سفرنامه ها می کرد.

در پایان این نشست تخصصی پرسش و پاسخ برگزار شد و از کارشناسان به سئوالات حضّار پاسخ دادند.


گزارش تصویری | نشست بررسی دهمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» با عنوان «مفاتیح الجنان»


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۱۹ - ۱۵:۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۱۹ - ۱۵:۳۶:۱۸
گزارش تصویری | نشست بررسی دهمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» با عنوان «مفاتیح الجنان»
نشست معرفی «مفاتیح الجنان» اثر شیخ عباس قمی به عنوان دهمین کتاب از صد کتاب ماندگار قرن برگزار شد.


به مناسبت روز قدس و مقاومت مظلومانه و مقتدرانه ملت فلسطین؛

ویژه نامه سندنگار با عنوان «فلسطین؛ سرزمین غصب‌شده» منتشر شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۱۸ - ۱۶:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۱۸ - ۱۶:۴:۴۶
ویژه نامه سندنگار با عنوان «فلسطین؛ سرزمین غصب‌شده» منتشر شد
مجموعۀ چهارم از ویژه‌نامه سندنگار با عنوان «فلسطین؛ سرزمین غصب‌شده»، به مناسبت روز جهانی قدس و پاسداشت مقاومت مظلومانه و مقتدرانه ملت فلسطین به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، این مجموعه دربرگیرندۀ آن‌دسته از اسناد مکتوب و تصویری آرشیو ملی ایران دربارۀ مهاجرت برخی یهودیان به فلسطین است که به همت معاونت اسناد ملی این سازمانه تدوین و تنظیم شده و توسط انتشارات معاونت پژوهش و منابع دیجیتال منتشر شده است.

مجموعۀ اسنادی «فلسطین؛ سرزمین غصب‌شده» شامل یک مقدمه تاریخی، سه مصاحبه تخصصی و ۴۵ عنوان سند در قالب ۷۵ برگ سند است.

این اسناد که برای اولین بار منتشر شده و در مخازن آرشیو ملّی ایران حفاظت و نگهداری می شود؛ روایتگر اقدامات گوناگون یهودیان صیهونیست ، از جمله برخی فعالیت های تبلیغی آنها برای تشویق سایر یهودیان به مهاجرت به فلسطین و غصب آن سرزمین است.

به دلیل اهمیت حرکت‌های آغازین تشکیل رژیم صهیونیستی و نحوه پیشبرد سیاست غاصبانۀ صهیونیسم، دورۀ تاریخی منتخب در این روایت از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۱ شمسی است تا به‌نیکی بتوان رویکرد، ریشه‌ها و عمق سیاست‌های غاصبانۀ این گروه را در سطح منطقه نشان داد.

همچنین با سه نفر از صاحبنظران در زمینه مطالعات فلسطین،آقایان حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی، دکتر مجید صفا تاج، و دکتر محمدتقی تقی پور مصاحبه هایی صورت گرفته تا بخشی از ابعاد این حرکت غاصبانه و بناحق را برای پژوهشگران و علاقمندان تبیین کند.

امید که این آگاهی بخشی مستند، گامی کوچک در تبیین اشغالگری رژیم صهیونیستی، بیان مظلومیت ساکنان مظلوم غزه، و یادآوری مسئله اول جهان اسلام به روایت اسناد باشد. ان شاء الله.


با سخنرانی علیرضا برازش و حسین استادولی؛

«مفاتیح الجنان» در نشست صد کتاب ماندگار قرن بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۱۶ - ۱۴:۳۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۱۶ - ۱۴:۳۹:۲۹
«مفاتیح الجنان» در نشست صد کتاب ماندگار قرن بررسی می شود
کتاب «مفاتیح الجنان» به عنوان دهمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کتاب «مفاتیح الجنان» با گردآوری شیخ عباس قمی به عنوان دهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» با سخنرانی حسین استادولی پژوهشگر علوم روایی و علیرضا برازش پژوهشگر علوم و معارف اسلامی برگزار می شود و غلامرضا امیرخانی عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران دبیری این نشست را به عهده خواهد داشت. 

این نشستِ تخصصی روز یکشنبه 19 فروردین‌ماه 1403، ساعت 10 در اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می‌شود. 

مفاتیح الجنان مجموعه‌ای از دعاها، مناجات، زیارات، اعمال مخصوص ایام سال و ماه و روزها، منسوب به پیامبر اسلام و ائمه طاهرین علیهم‌السلام است که  توسط شیخ عباس قمی در سال ۱۳۰۴ هـ . ش، جمع‌آوری و تدوین شده‌است. این مجموعه، با دقت و احاطه‌ای که مؤلف آن بر آثار اهل بیت و کتب دعا و زیارات داشته، از معتبرترین کتب و ادعیه مانند اقبال سیدبن طاووس و زاد المعاد علامه مجلسی، گردآوری شده‌است.

لازم به توضیح است تا کنون کتاب های «تاریخ پیامبر اسلام»، اثر محمدابراهیم آیتی، «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» اثرعلامه ابوالحسن شعرانی، «بیست مقاله قزوینی» از مجموعه پژوهش های علامه محمد قزوینی، «زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها» نوشته سید جعفر شهیدی، «مسئله حجاب» استاد شهیدمرتضی مطهری، «واژه و معنای آن از فارسی میانه تا فارسی» نوشته کتایون مزداپور ، «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» سلسله جلسات استاد سید علی خامنه ای مشهد مقدس رمضان المبارک 1353 ،«حواصل و بوتیمار» نوشته امیرحسن یزدگردی، «خواب آشفته نفت» نوشته محمدعلی موحد در سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی شده است.


معاون کتابخانه ملی ایران در گفت‌وگو با ایرنا مطرح کرد:

هیچ نشریه قدیمی در کتابخانه ملی ایران امحاء نمی‌شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۱۴ - ۱۶:۱۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۱۵ - ۱۱:۲:۲۲
هیچ نشریه قدیمی در کتابخانه ملی ایران امحاء نمی‌شود
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی ایران درباره روند بررسی و تفکیک نشریات به عنوان منابع مکتوب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرانتوضیحاتی به خبرگزاری ایرنا ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، شایعه امحاء برخی از نشریات در کتابخانه ملی چند وقتی است که در فضای رسانه ای کشور مطرح شده است که برای روشن شدن این واقعیت به سراغ عصمت مومنی معاون کتابخانه ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی رفته ایم که او نیز درباره این موضوع و بررسی، تفکیک نشریات مکتوب و اهدای آنها به برخی از نهادها توضیحاتی بیان کرد و به سئوالات خبرنگار ایرنا پاسخ داد.

در ادامه نظر شما را به مطالعه این گفت‌وگو جلب می‌کنیم.

خانم مومنی، اخیرا خبری مبنی بر امحای برخی نشریات قدیمی در کتابخانه ملی منتشر شده است، لطفا توضیحی درباره این خبر ارائه دهید.

اصولا هیچ نشریه قدیمی در کتابخانه ملّی ایران امحاء نشده و نمی شود. آنچه که اتفاق افتاده، رویه ای معمول و مرسوم در تفکیک منابع از جمله نشریات ادواری است. توضیح آن که کتابخانه ملی مطابق وظیفه مصرح قانونی خود، از تمامی نشریات منتشر شده در ایران، دو نسخه در آرشیو خود نگهداری می کند.

حتی اگر نسخه دیجیتال داشته باشد؟

بله. حتی اگر نسخه دیجیتالی در فضای مجازی یا در بانک اطلاعاتی کتابخانه موجود باشد، باز هم دو نسخه کامل چاپی در آرشیو نشریات کتابخانه ملّی نگهداری می شود.

اگر از مجله یا روزنامه ای بیش از دو نسخه وجود داشت، چه می‌شود؟

در این حالت در خصوص نشریات قدیمی و مهم، دوره های بیشتری در آرشیو نگهداری می شود. مثلا از نشریاتی نظیر: «بررسی های تاریخی»، «سخن»، «خواندنی ها»، «ستاره سینما»، «توفیق»، «هنر و مردم» و نظایر آن؛ چند دوره در مخازن کتابخانه ملّی وجود دارد. ولی در مورد نشریات جدیدتر، عناوین مازاد بر دو نسخه، طی فهرستی به کتابخانه های کشور از جمله سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، مرکز دایره المعارف بزرگ کشور، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، و دیگر مراکز و موسسات و نهادها اعلام شده تا در صورت نیاز برای آنها ارسال شود.

آماری از اهدایی های اخیر نشریات به مراکز و موسسات و نهادها می توانید ارائه می‌دهید؟

اصولا هیچ نشریه قدیمی در کتابخانه ملّی ایران امحاء نشده و نمی شود. آنچه که اتفاق افتاده، رویه ای معمول و مرسوم در تفکیک منابع از جمله نشریات ادواری است

بله. در همین دوره اخیر، مجموعا تعداد ۳۸ هزار و ۵۰۳ نسخه نشریه به شرح زیر بر اساس درخواست مراکز متقاضی اهدا شد: سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی چهار هزار و ۹۳۴ نسخه، موسسه کتابخانه و موزه ملّی ملک ۲۳۴ نسخه، کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ۱۷۳ نسخه، مرکز دایره المعارف بزرگ کشور ۸۴۷ نسخه، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ۶۰۳ نسخه ، سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور ۱۸ هزار و ۸۰۳ نسخه و اداره عقیدتی- سیاسی نیروی پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران ۱۲ هزار و ۹۰۹ نسخه.

اما طبیعی است در این مرحله برخی از نشریات مازاد هیچگونه متقاضی نداشته باشد. برای نمونه: نشریات حوزه کامپیوتر و علوم رایانه که در دهه هفتاد شمسی منتشر می شده و یا برخی نشریات پزشکی دهه شصت و هفتاد که عملا دیگر کاربردی ندارد. برای این گونه از منابع بعد از بررسی های نهایی مجوز امحاء صادر می شود. ضمنا این رویه در سال های قبل نیز مورد عمل بوده ازجمله در سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ نشریات مازاد پس از طی روند مذکور و در صورت فرسوده یا غیر قابل استفاده بودن امحاء شده اند که اسناد مربوطه موجود است. البته نکته ای در این باره وجود دارد که در پایان عرض خواهم کرد.

از این گروه آخر سابقه ای در کتابخانه ملّی وجود دارد؟

بله. همان طور که گفته شد، کتابخانه ملّی وظیفه دارد از همه نشریات چاپ شده در ایران در تمام ادوار مختلف، دست کم دو دوره کامل در آرشیو نگهداری کند.

در پایان اگر نکته‌ای مورد نظر شما است، بفرمائید.

نکته این است که در این موضوع اخیر برخی بدون اطلاع دقیق، به اظهار نظر و حتی توهین پرداختند در حالی که اولا برخلاف ادعای منتشر شده، هیچ کتاب یا نشریه نفیس و ارزشمندی درمیان این مجموعه وجود نداشته،ثانیا هیچ نشریه یا کتاب مربوط به سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در این مجموعه وجود نداشته، بلکه صرفا نشریاتی مورد امحا قرار گرفته که در بالا اشاره شد. همچنین این نشریات هیچ گونه متقاضی نداشته و یا گروهی از نشریات که به قدری آسیب دیده، پاره، یا عفونت دیده و کپک زده بوده که موجب آسیب دیدگی کارکنان مخازن و انبارهای کتابخانه ملی شده و پس از بررسی آزمایشگاهی معلوم شد دارای آلودگی بیش از دو برابر حد مجاز بوده و در عین حال جزو نشریات قدیمی و مورد نیاز کتابخانه هم نبوده اند.


«مفاتیح الجنان» در نشست صد کتاب ماندگار قرن بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۱۱ - ۱۳:۵۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۱۴ - ۱۶:۱۴:۱۹
«مفاتیح الجنان» در نشست صد کتاب ماندگار قرن بررسی می شود
کتاب «مفاتیح الجنان» به عنوان دهمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کتاب «مفاتیح الجنان» با گردآوری شیخ عباس قمی به عنوان دهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» ؛ روز یکشنبه 19 فروردین‌ماه 1403، ساعت 10 در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران معرفی و بررسی می شود.
مفاتیح الجنان مجموعه‌ای از دعاها، مناجات، زیارات، اعمال مخصوص ایام سال و ماه و روزها، منسوب به پیامبر اسلام و ائمه طاهرین علیهم‌السلام است که  توسط شیخ عباس قمی در سال ۱۳۰۴ هـ . ش، جمع‌آوری و تدوین شده‌است. این مجموعه، با دقت و احاطه‌ای که مؤلف آن بر آثار اهل بیت و کتب دعا و زیارات داشته، از معتبرترین کتب و ادعیه مانند اقبال سیدبن طاووس و زاد المعاد علامه مجلسی، گردآوری شده‌است.

لازم به توضیح است تا کنون کتاب های «تاریخ پیامبر اسلام»، اثر محمدابراهیم آیتی، «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» اثرعلامه ابوالحسن شعرانی، «بیست مقاله قزوینی» از مجموعه پژوهش های علامه محمد قزوینی، «زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها» نوشته سید جعفر شهیدی، «مسئله حجاب» استاد شهیدمرتضی مطهری، «واژه و معنای آن از فارسی میانه تا فارسی» نوشته کتایون مزداپور ، «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» سلسله جلسات استاد سید علی خامنه ای مشهد مقدس رمضان المبارک 1353 ،«حواصل و بوتیمار» نوشته امیرحسن یزدگردی، «خواب آشفته نفت» نوشته محمدعلی موحد در سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی شده است.


تالارهای کتابخانه ملّی ایران به مناسبت شهادت حضرت علی (ع) تعطیل است


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۱۱ - ۱۳:۵۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۱۱ - ۱۴:۱:۰
تالارهای کتابخانه ملّی ایران به مناسبت شهادت حضرت علی (ع) تعطیل است
تالارهای کتابخانه ملی ایران همزمان با روز 21 ماه مبارک رمضان و شهادت حضرت علی (ع) تعطیل است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و بر اساس اعلام اداره کل اطلاع رسانی معاونت کتابخانه ملّی ایران تالارهای تخصصی، عمومی، نشریات و رقومی روز دوشنبه 13 فروردین ماه تعطیل خواهند بود.

بر اساس این گزارش فعالیت های تالارهای عمومی و تخصصی کتابخانه ملی ایران از روز سه شنبه 14فروردین از سر گرفته خواهد شد و آماده خدمت رسانی به جامعه پژوهشی کشور خواهد بود.


مدیر کل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۶ - ۱۱:۴۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۶ - ۱۱:۵۴:۱۷
مدیر کل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد
اکبر فلاحی با حکم علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان مدیر کل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، برنامه ریزی و سازمان دهی مخازن اسنادی مکتوب و غیر مکتوب، ارائه خدمات مشاوره ای به آرشیوها و مراکز اسنادی داخلی، همکاری با معاونت پژوهش برای تسریع در دیجیتال سازی و به اشتراک گذاری و دسترس پذیری منابع دیجیتالی اسناد مطابق با ضوابط  از جمله ماموریت های محوله به اکبر فلاحیب مدیرکل خدمات آرشیوی این سازمان است.

متن حکم به شرح زیر است:

جناب آقای اکبر فلاحی

با سلام و احترام

نظر به تجارب، تخصص و تعهد جناب عالی و بنابر   پیشنهاد  معاون محترم اسناد ملی، به موجب این حکم  به عنوان  "مدیرکل خدمات آرشیوی" سازمان منصوب می­شوید.

امیدوارم همت والای خویش را در راه اعتلای امور سازمان به­کار گیرید و انتظار است که در زمینه­های ذیل شاهد پویایی و اثربخشی باشیم:

-برنامه‌ریزی و سامان دهی مخازن اسنادی مکتوب و غیرمکتوب

-برنامه­ریزی و طراحی  برای تسهیل استفاده محققان و  مخاطبین بهره ­بردار از اسناد

-برنامه­ریزی و تلاش به منظور ارتقای سطح آگاهی عموم از فعالیت­های آرشیوها در تعامل با سایر مراکز آرشیوی

-ارائه خدمات مشاوره­ای به آرشیوها و مراکز اسنادی داخلی

-همکاری با معاونت پژوهش برای تسریع در دیجیتال سازی و به اشتراک گذاری و دسترس پذیری منابع دیجیتالی اسناد مطابق با ضوابط

امید است با توکل به خداوند متعال و بهره­­گیری از کارکنان متعهد و متخصص در انجام امور محوله موفق و پیروز باشید.

توفیق جناب عالی را در انجام وظایف سازمانی از خداوند متعال مسئلت دارم.

 

و من الله التوفیق

علیرضا مختـار پور