برگزاری «جشن تیرگان» با حضور کودکان کار در کتابخانه ملی ایران


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۴/۱۱ - ۱۵:۱۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۱ - ۱۱:۴۰:۳۷
برگزاری «جشن تیرگان» با حضور کودکان کار در کتابخانه ملی ایران
«جشن تیرگان» با حضور دانش آموزان کار مدرسه «صبح رویش» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جشن تیرگان در محل «کتابخانه ملی کودک و نوجوان»سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، امروز(سه شنبه یازدهم تیرماه) با حضور هانیه گرائیلی مدیرکل حوزه ریاست برگزار شد.

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران طی سال‌های گذشته برنامه‌های مناسبتی را در بخش کودکان و نوجوانان برگزار کرده است.امسال نیز برای نخستین بار«جشن تیرگان» را با دعوت از کودکان کار از مدرسه صبح رویش برپا کرد.

هدف از برپایی این جشن، آشنایی کودکان با اسطوره‌های این سرزمین و جشن‌های ملی بوده و از طرفی تقابل با جشن‌های وارداتی عنوان شده که در سال‌های اخیر مورد توجه ویژه‌ای در کشور قرار گرفته اند موجب کمرنگ شدن جشن‌ها و مناسبت‌های ملی کشور شده است.

از دیگر اهداف اصلی برپایی چنین مراسمی تشویق کودکان به کتابخوانی و کتابخانه است چرا که با برگزاری چنین جشن‌هایی می‌توان کتابخانه را برای کودکان به فضای امن و شاد تبدیل کرد.

جشن تیرگان یک جشن ملی است و مخاطب این برنامه در کتابخانه ملی فرزندان اعضا و همکاران کتابخانه و کودکان کار هستند.در این مراسم کودکانی از مدرسه صبح رویش دعوت شده اند.

از جمله برنامه های این مراسم می توان به شاهنامه خوانی که حاصل برگزاری کلاس های شاهنامه خوانی در تابستان امسال بوده، اجرای موسیقی، قصه خوانی و نقاشی اشاره کرد. همچنین مراسم آب ریزگان از برنامه های این جشن است.

با توجه به اینکه حدود ۶۰۰ کودک در مدرسه صبح رویش حضور دارند تلاش شد از کودکانی که دارای مهارت نقاشی هستند برای حضور در این مراسم دعوت شود.

موضوع نقاشی کودکان «کتابخانه به عنوان مکانی امن» بوده که در نهایت از نقاشی‌های این کودکان دو نمایشگاه داخلی(در سازمان اسناد و کتابخانه ملی) و خارجی(خارج از سازمان) برپا خواهد شد.

بر اساس این گزارش، تیرگان یکی از جشن‌های ایرانی در تیرروز از تیرماه برابر با ۱۳ تیر در گاهشماری ایرانی برگزار می‌شود. این جشن در گرامی داشت تیشتر (ستارهٔ باران‌آور در فرهنگ ایرانی) است.

انتهای خبر/