230 میلیون سند و کتاب در مخازن کتابخانه ملی موجود است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۷/۲۵ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۵۸:۲۰
230 میلیون سند و کتاب در مخازن کتابخانه ملی موجود است

دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در مراسم پرده برداري از نرم افزار كتابشناسي كتابخانه ملي با قابليت نصب بر روي تلفن همراه، از وجود بيش از 5/3 ميليون كتاب و 227 ميليون سند در مخازن سازمان اسناد و كتابخانه ملي خبر داد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، دكتر صلاحي با حضور در همايش "پورتال هاي كتابخانه اي: مفهومي دستخوش تعابير متفاوت با نگاهي به پورتال هاي كتابخانه اي در ايران" از نرم افزار كتابشناسي كتابخانه ملي كه قابليت نصب بر روي تلفن همراه را دارد، پرده برداري كرد. وي گفت: ايران سومين كشور جهان پس از آمريكا و بريتانيا است كه از اين نرم افزار استفاده مي كند.
دكتر صلاحي با اشاره به نگاه مشتري مداري در عصر انفجار اطلاعات گفت: به عنوان كشور صاحب فرهنگ و تمدن بايد با كشورهاي جهان ارتباط داشته باشيم كه اين مستلزم تغيير نگاه مديريتي به مشتري و ارباب رجوع است.
وي افزود: اگر همه امكانات و منابع مالي را براي احداث بلوار، پاركينگ، تجهيزات و خدمات در كتابخانه ملي بسيج كنيم، نمي توانيم ادعا كنيم كه همه شرايط ايده آل براي تحقيق و پژوهش را فراهم كرده ايم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به استفاده از محيط مجازي براي انتقال فرهنگ ناب محمدي اشاره كرد و افزود: سايت هاي موجود مي تواند براي ما تهديد باشد، اما با تدبير مناسب در استفاده از محيط مجازي مي توانيم فرهنگ تاريخي و ديني را به جهانيان انتقال دهيم و به وصيت حضرت امام خميني (ره) كه فرمودند: غرب تشنه فرهنگ ناب محمدي است عمل كنيم.
وي ادامه داد: در شرايط قرن بيست و يكم، استفاده وسيع ازتلفن همراه و تبلت تنها به عنوان وسيله ارتباطي نيست و بايد ازآنها به عنوان فرصت استفاده شود.
دكتر صلاحي با اشاره به نگاه عدالت محور سازمان اسناد و كتابخانه ملي براي عموم افزود: همه اسناد و مداركي را كه محدوديت محرمانگي، ممنوعيت قانوني و شخصي نداشته باشد، در اختيار عموم قرار مي دهيم تا دانشجويان و اساتيدي كه در استانهاي ديگر به منابع دسترسي ندارند، امكانات تحقيق و پژوهش برابر براي آنها فراهم شود.
وي هم چنين از ديجيتالي و الكترونيكي شدن كليه كتابهاي چاپي سازمان تا سال 91 خبر داد و افزود: با نسخه هاي كامل تر ديجيتالي كتابخانه ملي با همكاري شركت پارس آذرخش، بتوانيم تفكر مشتري نوازي و پهن كردن فرش قرمز براي همه مراجعه كنندگان و متقاضيان استفاده از منابع را فراهم كنيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ابراز اميدواري كرد كه در آينده نزديك متن كتابها و اسناد را هم بتوانيم از طريق تلفن همراه در اختيار محققان و پژوهشگران قرار دهيم.
وي در بخش ديگر سخنان خود به مشتركات فرهنگي، ديني و تاريخي با كشورهاي عضو اكو اشاره كرد و افزود: اولويت اصلي ارتباط سازمان با كشورهاي عضو اكو است و برگزاري برنامه هاي آموزشي در حوزه كتابداري و اسناد را تا پايان زمستان خواهيم داشت.
دكتر صلاحي با بيان رتبه اولي كتابخانه ملي در منطقه افزود: مي توانيم نسبت به پيشينه تاريخي، فرهنگي و ديني كشورمان، كتابخانه اي غني تر و متناسب با جايگاه و شان كشور داشته باشيم.
وي از وجود بيش از 5/3 ميليون كتاب و 227 ميليون سند در مخازن سازمان اسناد و كتابخانه ملي اشاره كرد و ادامه داد: 5/1 ميليون كتابي كه در سايت سازمان قابليت جستجو دارد همه كتابهاي كتابخانه ملي نيست، و به دليل محدوديت هاي قانون مالكيت معنوي تنها در تالارهاي كتابخانه قابل استفاده است.
رئيس سازمان اسناد به وجود بيش از 67 هزار نسخه خطي اشاره كرد كه اطلاع رساني آنها در سايت سازمان نيازمند كار دقيق و منسجم مي باشد و قرار گرفتن آنها در سايت سازمان به سه سال زمان نياز دارد.
وي افزود: كتابها و منابع غير كتابي كتابخانه ملي تا پاپان پاييز 1391 در سايت سازمان قرار خواهد گرفت.