دکتر صلاحی خبر داد: تلاش ایران برای میزبانی اجلاس جهانی حافظه جهانی در سال 2013


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۴/۲۳ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۳۱:۳۶
دکتر صلاحی خبر داد: تلاش ایران برای میزبانی اجلاس جهانی حافظه جهانی در سال 2013
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ديدار خود از خبرگزاري مهر و مصاحبه با خبرنگار گروه فرهنگ و ادب اين خبرگزاري از تلاش براي دريافت ميزباني ايران  براي اجلاس جهاني حافظه جهاني در سال 2013 خبر داد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ديدار خود از خبرگزاري مهر و مصاحبه با خبرنگار گروه فرهنگ و ادب اين خبرگزاري از تلاش براي دريافت ميزباني ايران براي اجلاس جهاني حافظه جهاني در سال 2013 خبر داد.
در اين مصاحبه دكتر صلاحي به سوألاتي درباره كميت و كيفيت افزايش بودجه سازمان، امنيت تالارها و مقابله با آسيب هاي وارده به منابع كتابخانه ملي، افتتاح شعب جديد سازمان در مراكز استاني و حضور در مجامع بين المللي پاسخ داد.
صلاحي در بخشي از پاسخ خود در مورد چگونگي حضور ايران در مجامع بين المللي، گفت: ما در دو سازمان داراي حضوري پر رنگ و حق رأي هستيم و هم حق عضويت پرداخت مي كنيم و اين دو سازمان هم ايفلا و ايكا هستند.
دكتر صلاحي همچنين در ديدار با مديرعامل خبرگزاري مهر گفت: امروز مديريت رسانه ها از اهميت تعيين كننده اي بر خوردار است. در دنيايي كه پيدا كردن اطلاعات درست از نادرست سخت شده است و براي مديريت كردن، پيدا كردن اطلاعات فقط شرط لازم محسوب مي شود نه كافي، رسانه ها نيز با مشكل غربال و پايش اخبار خود به منظور ارائه اطلاعات درست به مخاطب مواجه هستند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران درباره نحوه مديريت مخاطبان در عصر اطلاعات توضيح داد: بنا بر نظر الوين تافلر كه يكي از نظريه پردازان مهم عرصه اطلاعات است، ما با انفجار اطلاعات مواجه هستيم و اين مسئله دو راهكار در برابر ما قرار مي دهد: يا چشم ها را ببنديم و منفعل باشيم و يا اينكه اطلاعات را مديريت كنيم.
وي ادامه داد: به نظر بنده محيط مجازي، كه خبرگزاري ها از آن بهره مند هستند، محيطي با فرصت هاي گرانبهاست و بيش از آنكه تهديد دربر داشته باشد داراي فرصت است.
صلاحي ادامه داد: امروز ما با مسئله تحريف تاريخ مواجه هستيم و كشورهايي مثل آمريكا كه تاريخ كوتاهي دارند براي خود به دنبال هويت سازي هستند و البته در عرصه رسانه اي نيز فعال عمل مي كنند. يعني براي مخاطب خود ذائقه سازي مي كنند. رسانه هاي ما نيز بايد سعي كنند از ابزار رسانه براي اين منظور استفاده كنند و نبايد منتظر نياز مخاطب باشند و بهترين كار نياز سازي در راستاي اهداف عالي انقلاب اسلامي است.
دكتر صلاحي با اشاره به سخن امام درباره اينكه غرب تشنه اسلام ناب محمدي (ص) است، اضافه كرد: امروز همه مي دانيم كه گسترش فرهنگ اسلام و تشيع و فرهنگ غني ايراني جز از راه وسايل ارتباطي نظير رسانه ها ميسر نيست و اگر در گذشته تعدادي واعظ و روحاني را براي تبليغ ديني به غرب مي فرستاديم، امروز مي توانيم از طريق فضاي مجازي افراد بيشماري حتي از جوانان غرب را جذب كنيم.
صلاحي با توجه به وابستگي خبرگزاري مهر به سازمان تبليغات اسلامي يادآورشد:توقع مي رود اين خبرگزاري با خبرگزاري هاي ديگر در بحث ترويج انديشه وفرهنگ ديني، متفاوت باشد و در واقع مي بايست سكاندار اين بحث در ميان رسانه ها باشد.
صلاحي همچنين با اشاره به ظرفيت هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي براي اجراي برنامه هاي مشترك فرهنگي با رسانه هاي جمعي گفت: در بحث كتاب و سند، سازمان از پتانسيل خوبي برخوردار است و مي توان با برگزاري جلسه هاي نقد كتاب و سند در اين باره برنامه هاي مشتركي را اجرا كرد.
در اين ديدار مقدسي، مديرعامل خبرگزاري مهر ضمن تشكر و استقبال از پيشنهادهاي دكتر صلاحي، آمادگي آن رسانه را به منظور اجراي برنامه هاي مشترك فرهنگي و انعكاس وسيع اخبار سازمان اسناد و كتابخانه ملي، اعلام كرد.