آثار آماده انتشار/ روایت‌هایی از تاریخ انقلاب اسلامی در کتاب «چشم در سنگ»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۱۰ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۱:۹:۲۱
آثار آماده انتشار/ روایت‌هایی از تاریخ انقلاب اسلامی در کتاب «چشم در سنگ»
کتاب «چشم در سنگ» شامل مصاحبه‌هایی با محمدعلی نجفی، ‌نویسنده و کارگردان سینما و تئاتر درباره تاریخ انقلاب اسلامی، به زودی در بازار نشر عرضه‌ می‌شود.
کتاب «چشم در سنگ» شامل مصاحبه‌هایی با محمدعلی نجفی، ‌نویسنده و کارگردان سینما و تئاتر درباره تاریخ انقلاب اسلامی، به زودی در بازار نشر عرضه‌ می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، تاریخ نگاری و تاریخ نویسی و ثبت رویدادهای گذشته در زمینه‌های ‌متعدد، همیشه ذهن کنجکاو بشر ‌را برای یافتن مجهولات، درگیرخود کرده است. آنچه برای مورخ از گذشته تاکنون مهم بوده و هست، یافتن اسناد و مدارک به منظور روشن کردن رویدادها است که بدین منظور بخشی از این اسناد و مدارک حاصل‌دست نوشته های به جا مانده از گذشته است که محقق را برآن می‌دارد از محتویات و مستندات اشاره شده درآن به عنوان محمل اطلاعاتی و یا مرجع و منبع خبری خود برای خوانندگان بهره ببرد.

مصاحبه‌های تاریخ شفاهی غالباً داستان‌های خیلی خوبی هستند و ویژگی خاص‌گزارش‌های عمیقاً شخصی و غالباً شورانگیز و تکان‌دهنده آنها از تجارب فردی موجب جذب شنونده و خواننده می‌شود، علاقه و همدردی آنها را برمی‌انگیزد. چنانچه با دقت ویرایش‌آماده شوند، شنونده را به شکلی بی‌خطر و جذاب با بعُد متفاوتی از زندگی آشنا می‌کنند و در صورتی که تیزبینانه و عالمانه در قالب متن ریخته شوند می‌توانند به خواننده کمک کنند تا تجربه شخصی را نیز به مثابه امری عمیقاً اجتماعی قلمداد کرده و آن را بفهمد.

کتاب «چشم در سنگ» شامل همین جنس از مصاحبه‌های تاریخ شفاهی است که رضا مختاری اصفهانی به عنوان مصاحبه‌گر، در سال 1386از محمد علی نجفی نویسنده و کارگردان تئاتر و سینمای معاصر به عنوان مصاحبه‌شونده یا راوی، ‌در طی چهار جلسه به بحث و بررسی شرح زندگی و شخصیت علمی و هنری او در کنار وقایع و رویدادهایی که در تاریخ انقلاب اسلامی ایران بوده پرداخته است. این گفت‌وگوی صمیمی و در عین حال تخصصی، یک مصاحبه متقن و مستند تاریخ شفاهی به حساب می‌آید.

از نکات برجسته دیگراین مصاحبه صراحت و شجاعت در گفتار مصاحبه شونده است که وقایع تاریخی، سیاسی و اجتماعی دهه‌ای را که به سر می‌برده ضمن تحلیل از تحولات انقلاب اسلامی، شخصیت‌های موثر در هنر و سینمای ایران را نیز بیان می‌کند و مصاحبه کننده هم با آگاهی کافی ودر یک فضای دوستانه به ثبت و ضبط آن همت گماشته است. این کتاب توسط مسیح جواهردهی تدوین شده است.

مطالب این مصاحبه بر اساس موضوع، فصل بندی شده است و مطالب به ترتیب فایل صوتی ضبط شده آن نیست. لذا به منظور جذب خواننده سعی برآن شده است متن پیاده شده مصاحبه را بدون کم و کاسب با رعایت اصل سند محفوظه و نوع گفتمان حاصل شده ‌در آرشیو ملی ایران به جز مواردی که مصاحبه شونده حذف آن را جایز دانسته، تدوین شده است.