ملاحت مصحفی مطرح کرد:

نیم قرن فعالیت پلیس در کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» منتشر شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۶/۱۳ - ۱۳:۳۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۰/۶/۱۳ - ۱۴:۸:۱۵
نیم قرن فعالیت پلیس در کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» منتشر شد
ملاحت مصحفی مولف کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» (مصاحبه تاریخ شفاهی با امیر سرتیپ علی اکبر مصخفی) گفت: این کتاب، مجموعه ای از ماجراهای پلیسی و تجارب خدمتی پدرم است و خواننده با مطالعه این مصاحبه تاریخ شفاهی با رخدادهای دوران خدمت و خاطرات تلخ و شیرین روزهای پرتنش زندگی این فرمانده پلیس آشنا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ملاحت مصحفی مولف کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» درباره این کتاب عنوان کرد: این اثر بخش مهمی از نیم قرن شناسنامه، کارنامه و فعالیت های پلیس در عرصه های متعدد، به ویژه در حوزه مبارزه با مواد مخدر است. یکی از روش ها در زمینه پژوهش های تاریخی، تاریخ شفاهی است. ورود این شیوه به عرصه تاریخ نگاری، از سال 1948 در بسیاری از مراکز علمی - تحقیقاتی، پنجره نوینی را در مقابل دیدگاه مورخان و محققان جهان باز کرده است.

مصحفی افزود: در تکنیک مصاحبه تاریخ شفاهی خاطرات و مشاهدات بیان شده توسط صاحب نظران، اندیشمندان و مدعوین در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ثبت و ضبط می شود، سپس اطلاعات ضبط شده، بدون هیچ دخل و تصرفی به صورت مکتوب درمی آید و پس از ویرایش و چاپ، در ردیف دیگر اسناد تاریخی نگهداری می شود؛ هدف از چنین شیوه ای، ضبط و ثبت کلام راوی و ایجاد یک منبع پژوهشیِ قابل اعتماد و ارائه صادقانه و بی طرفانه وقایع به علاقه مندان و تاریخ پژوهان است.

تدوین گر کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» اظهار داشت: امروزه چنین سبکی جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده و در ایجاد تعامل میان پژوهشگران، مورخان، جامعه شناسان و مستندسازان نقش مهم و بسزایی دارد. این روش که مبتنی بر مستندات قابل اعتبار تاریخی است با گردآوری و بیان رخدادهای گذشته و انتقال آن به آیندگان، نقش ارزنده و مؤثری در تثبیت هویت یک ملت ایفا می کند.

وی در تشریح ابعاد اثر «خاطرات یک فرمانده پلیس» یادآور شد: این کتاب برگرفته از مجموعه مصاحبه هایی است که به سبک تاریخ شفاهی و به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور، در سال 1391 و در مدت زمان سه ماه، با هدف تبدیل شدن اظهارات امیر سرتیپ علی اکبر مصحفی به سند ماندگار پیاده سازی، مکتوب، ثبت و ضبط شده است.

مصحفی در ادامه یادآور شد: این اثر بخش مهمی از نیم قرن شناسنامه، کارنامه و فعالیت های پلیس در عرصه های متعدد، به ویژه در حوزه مبارزه با مواد مخدر است. کتاب حاضر، مجموعه ای از ماجراهای پلیسی و تجارب خدمتیِ کاملاً واقعی و مهیّجی است که حاصل رخدادهای دوران خدمت و خاطرات تلخ و شیرین روزهای پرتنش زندگی امیرسرتیپ علی‌اکبر مصحفی است که با بیانی ساده و جذاب برای عموم علاقه مندان گردآوری شده است؛ همچنین، وضعیت نیروهای امنیتی ایران در قبل و بعد از انقلاب اسلامی و نحوه کشفیات و دستگیری برخی از قاچاقچیان حرفه ای و بین المللی نیز در آن لحاظ شده است.

به گفته مصحفی، این کتاب علاوه بر اینکه به پاره ای از مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی پرداخته، حاوی نکات آموزشی و تخصصی ویژه اساتید و دانشجویان افسری نیز است که مطالعه وقایع مزبور، حتی برای تاریخ نویسان، جامعه شناسان، مستندسازان و فیلم نامه نویسان در حوزه هنرهای نمایشی قابل استفاده، ارزشمند و مفید خواهد بود.

تدوین گر کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» یادآور شد: به نظرم یکی از نکات جالب این اثر این است که تیمسار مصحفی جزو معدود افسران رده بالایی بود که هم تجربه خدمت در دوران قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب اسلامی را داشت و با جسارت و صداقت به بیان موضوعات پرداخت که  برخلاف سخنرانی ها و یا مصاحبه های مطبوعاتی و رسمی، وقایع  و رخدادها را با زبانی عامیانه و بدون تکلف توصیف کرده است و ارائه تصاویر به دور از جناج بندی های سیاسی صورت گرفته است که خود به شیرینی اثر افزوده و برای برقراری ارتباط با مخاطب بسیار جالب است.

لازم به توضیح است کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» مصاحبه تاریخ شفاهی با امیر سرتیپ علی‌اکبر مصحفی به تلاش اکبر فلاحی و علی سوری به عنوان مصاحبه کننده و ملاحت مصحفی به عنوان تدوین گر، به همت انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتشر شده است.

پایان خبر//