رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی مطرح کرد:

شناساندن گنجینه ارزنده موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی به مردم یک ضرورت است


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۳/۷ - ۱۰:۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۰/۳/۸ - ۱۰:۴۰:۱۲
شناساندن گنجینه ارزنده موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی به مردم یک ضرورت است
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر ناشناخته بودن میراث معنوی موجود در این سازمان نزد مردم ایران تاکید کرد و گفت: گنجینه ارزشمند موجود در کتابخانه ملی ایران که شامل منابع دیداری و شنیداری می شود؛ همچنان نزد آحاد ملت ناشناخته باقی مانده و آگاهی دادن از وجود چنین میراثی یک ضرورت و حق مردم است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بروجردی با بیان این مطلب در سلسله نشست های طریق جاوید که با محوریت اندیشه های امام خمینی (ره) برگزار می شود؛ گفت: شناساندن و آگاهی دادن به مردم از اسناد و منابع دیداری و شنیداری موجود در کتابخانه ملی ایران، به عنوان میراث معنوی ملی یک ضرورت است و باید تلاش کرد مردم را از وجود این گنجینه ارزشمند آگاه کرد. 

وی ادامه داد: در همین راستا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در طول چهار سال گذشته تا اکنون با عملیاتی کردن طرح ها و برنامه های متعدد و نوآورانه در این راستا، گام های ارزشمندی برداشته است. 

وی اظهار داشت: راه اندازی سامانه های متعدد برای ارائه خدمات ویژه به پژوهشگران و محققان جوان از جمله برنامه های سازمان در راستای اطلاع رسانی و بهینه سازی اطلاعات نزد مردم بوده است. 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: در این سازمان، بخش ویژه ای مربوط به آثار و اسناد اندیشه های حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی ایران موجود است.

وی یادآور شد: آنچه مستند و منتسب به امام خمینی(ره) بوده در این مجموعه نگهداری می شود.

بروجردی گفت: فعالیت های این سازمان همواره با موضوعات نوآوری در حال انجام است و این مهم در شرایط پاندمی کرونا در فضای مجازی و دیجیتال سازی متمرکز شد و اولین شبکه کتابخانه های کشور راه اندازی شد و امروز حدود 500 هزار کتابخانه در سطح کشور به این شبکه متصل هستند.

وی ادامه داد: اقدام دیگر این سازمان که دانشگاهیان، اصحاب علم و دانش به خوبی از آن بهره مند شده اند، راه اندازی سامانه «سنا» است. اولین نشریات چاپ شده کشور تا کنون به صورت دیجیتال در این سامانه برای بهره مندی عمومی بارگذاری شده است.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یادآور شد: موضوع فهرست نویسی دیگر اقدام ارزنده این سازمان بوده است و در همین ارتباط منابع خطی ایران و جهان فهرست نویسی شد و 700 هزار از منابع خطی ایران و جهان تا کنون فهرست نویسی شده است.

وی گفت: همچنین بنیاد حامیان اسناد و نسخ خطی با هدف آگاهی مردم از گنجینه عظیم موجود در این سازمان با حضور برخی از اصحاب فرهنگ و اساتید دانشگاه راه اندازی شد. زیرا لازم است مردم بدانند در این سازمان سرمایه عظیمی وجود دارد که ناشناخته مانده است.

بروجردی تصریح کرد: شعار «کتابخانه ملی در خانه هر ایرانی» همواره سرلوحه فعالیت های ما بوده است و تلاش داریم امکان بهره مندی از منابع موجود در این سازمان را برای عموم مردم در سراسر کشور فراهم کنیم.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطر نشان کرد: مجوز خروج اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران وجود ندارد مگر اینکه اسناد و منابع امانت داده شوند که در غیر این صورت فقط نسخه دیجیتال منابع قابل عرضه است که این مهم درباره اسناد امام  خمینی(ره) نیز صدق می کند.