به همت اداره آسيب زدايی و مرمت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

کتابچه راهنمای عمومی حفاظت و نگهداری از اسناد و دست نوشته های خانوادگی تدوین شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۳/۵ - ۱۰:۳۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۳:۴۷:۳۲
کتابچه راهنمای عمومی حفاظت و نگهداری از اسناد و دست نوشته های خانوادگی تدوین شد
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای ارائه خدمات حفاظتی و مرمتی کتابچه راهنمای عمومی حفاظت و نگهداری از اسناد و دست نوشته های خانوادگی را تدوین کرده و تا کنون اسناد خانوادگی مختلفی چون عقدنامه های تک برگ و دفترچه‌ای، شجره نامه، دفترچه پایان خدمت سربازی و غیره را مرمت و آسیب زدایی کرده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، معصومه انگورج تقوی رئيس اداره آسيب زدايی و مرمت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعلام این خبر گفت: اداره کل مرمت و حفاظت این سازمان، خدمات حفاظتی و مرمتی به اشخاص علاقمند به حفظ و نگهداری از میراث خانوادگی را ارائه می دهد و در همین راستا کتابچه «راهنمای عمومی حفاظت و نگهداری از اسناد و دست نوشته ها» تدوین شده است.
وی ادامه داد: اداره آسيب زدايی و مرمت سازمان تاکنون علاوه بر اسناد خانوادگی که شامل عقدنامه های تک برگ و دفترچه‌ای، شجره نامه می شود؛ دفترچه پایان خدمت سربازی، نقشه های مربوط به روستاها و زمین های زراعی، فهرست جهیزیه بانوان در قدیم همچنین نسخه های خطی و چاپی قرآن مجید و کتاب‌های ادعیه را مرمت و آسیب زدایی کرده است.
رئيس اداره آسيب زدايی و مرمت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: به کارگیری روش های صحیح حفاظت و نگهداری از مجموعه های شخصی، میراث خانوادگی، آثار و یادگاری‌های به جا مانده از نیاکان و گذشتگان شامل دستخط ها و یادداشت ها وغیره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و نقش مهمی در انتقال این میراث و همچنین آگاهی از فرهنگ و آداب و رسوم گذشتگان به نسل های آینده ایفا می کند.
انگورج تقوی افزود: اداره کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان متولی، خدمات حفاظتی و مرمتی به اشخاص علاقمند به حفظ و نگهداری از میراث خانوادگی خود ارائه می دهد. این امر از سنوات گذشته در حال اجرا بوده و در همین راستا از سال 1396 تاکنون اسناد خانوادگی بسیاری شامل حدود 100 برگ انواع سند و چندین جلد کتاب (حدود 70 جلد)  توسط اشخاص مذکور به منظور ارائه خدمات مرمتی به این اداره کل ارسال شده است.
وی ادامه داد: برخی از این اسناد به دلیل وجود دستخط اجداد و نیاکان افراد متقاضی مرمت در صفحات آغازین و یا حاشیه برخی صفحات آن، از ارزش معنوی بالایی برخوردار بوده و از این منظر برای آنها حائز اهمیت است. اسناد مورد اشاره در این اداره کل بر اساس نوع منبع و تخریب های وارد شده بررسی شده و پس از انجام مرمت به آنها تحویل داده خواهد شد که تمامی این موارد و دریافت و تحویل اسناد و کتب مذکور بر اساس مقررات و ضوابط موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و نیز تعرفه‌های مصوب انجام می‌ شود.
تقوی خاطرنشان کرد: این اداره کل در زمینه حفاظت و نگهداری از اسناد و کتاب ها، مشاوره‌های لازم را در اختیار متقاضیان به منظور حفاظت و نگهداری از اسناد و کتاب های خود در منزل و یا مجموعه‌های شخصی قرار می‌دهد که در این زمینه کتابچه ای نیز تحت عنوان «راهنمای عمومی حفاظت و نگهداری از اسناد و دست نوشته ها» تدوین کرده  است. 
پایان خبر/