به منظور اعتمادپذیری انجام شد

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران استاندارد مدیریت مدارک الکترونیکی را تدوین کرد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ - ۱۳:۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ - ۱۳:۱۸:۵
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران استاندارد مدیریت مدارک الکترونیکی را تدوین کرد
رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از تدوین استاندارد «مدیریت مدرک - اطلاعات ذخیره‌شدۀ الکترونیکی برای اعتمادپذیری و اطمینان‌پذیری» خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، غلامرضا عزیزی در توضیح تدوین این استاندارد گفت: در سال‌های اخیر و با رشد روزافزون گرایش سازمان‌ها و نهادهای مختلف به تولید یا تبدیل اسناد الکترونیکی، موضوع ذخیره‌سازیِ سوابق و اطلاعات الکترونیکی اهمیت دوچندانی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در این راستا، سازمان جهانی استاندارد (ایزو)، به‌طور پیوسته اقدام به تدوین و انتشار استانداردهای جدید در حوزه ذخیره‌سازی اسناد و مدارک کرده است. در این میان، با توجه به سرعت تغییر فناوری، محتوای استانداردهای مرتبط با این حوزه نیاز به تغییر و به‌روزرسانی مداوم دارند. به‌همین‌دلیل استانداردهای چاﭖ‌شده به‌طور دوره‌ای مورد بازنگری و اصلاح قرار می‌گیرند تا با محتوای جدید در این حوزه مطابقت داشته باشند.
عزیزی تصریح کرد: استاندارد بین‌المللی ISO/TR 15801 با عنوان فارسی «مدیریت مدرک- اطلاعات ذخیره‌شدۀ الکترونیکی- توصیه‌هایی برای اعتمادپذیری و اطمینان‌پذیری»، یکی از این استانداردها است که پیش از این در سال 1393 با همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بومی‌سازی و منتشر شده بود.
وی عنوان کرد: نسخه جدید منبع این استاندارد در سال 2017 در سازمان جهانی استاندارد مورد بازنگری قرار گرفت و پس از اعمال اصلاحات لازم، منتشر شد. بنابراین لازم بود که نسخه بومی‌سازی‌شده این استاندارد نیز مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
عزیزی خاطرنشان کرد: به‌همین‌منظور، پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای انجام وظایف خود، اقدام به تجدیدنظر این استاندارد کرد. متن این استاندارد پس از بررسی و اعمال اصلاحات مورد نظر برای بررسی و تأیید نهایی برای سازمان ملی استاندارد ایران ارسال شده است.
‍پایان خبر//