عبدالجبار کاکایی ادبیات پایداری را برای کتابخوانان ملی پیشنهاد کرد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۹/۵ - ۱۰:۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۳:۳۰:۵۴
عبدالجبار کاکایی ادبیات پایداری را برای کتابخوانان ملی پیشنهاد کرد
عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه سرا در ادامه پویش «کتابخوانی ملی»، ضمن معرفی چند کتاب، بر مطالعه کتابی با عنوان «بررسی تطبیقی موضوعات پایداری در شعر ایران و جهان» تاکید کرد و گفت: این کتاب یکی از موضوعات مورد توجه در ادبیات ملت ها، هنگام وقوع جنگ است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه سرا با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی»، به کتاب «بررسی تطبیقی موضوعات پایداری در شعر ایران و جهان» که از نوشته های اوست، اشاره کرد و گفت: در این کتاب نگاهی به ادبیات اجتماعی در جنگ ها داشته ام و موقعیت شعر پایداری در جنگ تحمیلی کشورمان را با شعرهای مقاومت در جهان مقایسه و تحلیل کرده ام.
وی ادامه داد: شیوه کار در این کتاب تحلیلی به این صورت بود که ترجمه هایی از اشعار مربوط به جنگ در کشورهای مختلف جهان را جمع آوری کردم که می توان به اشعار جنگ کشورهای آمریکای لاتین، اروپا و کشورهای عربی اشاره کرد. این کتاب توسط نشر پالیزان منتشر شد و به چاپ سوم رسید.
کاکایی ادامه داد: «سیاست نوشتار» کتاب دیگری است که خواندن آن را توصیه می کنم. این کتاب توسط کامران تلطف نوشته شده و مهرک کمالی ترجمه کرده و اثری پژوهشی در شعر و داستان معاصر است. به اعتقاد من پژوهش این کتاب مهم است. زیرا دوره های ادبی تاریخ معاصر و صد سال اخیر را در یک تقسیم‌بندی معقول به چهار دوره تقسیم کرده است.
این شاعر اظهار داشت: دوره فارسی گرایی از جمله تقیسم بندی های این کتاب است که تاثیر گفتمان ایدئولوژی در ادبیات از جمله شعر و قصه را نشان می دهد که از این دوره می توان به برخی از آثار جمالزاده اشاره کرد. بررسی تاثیر مارکسیست ها بر ادبیات به ویژه موضوع استعاره در متون ادبی در مقایسه با ایدئولوژی سیاسی از دیگر نکات مورد اشاره در این کتاب است.
کاکایی افزود: دوره بنیان گرایی اسلامی از دیگر بخش های این کتاب است که ادبیات مذهبی و روشنفکری را بررسی کرده است. این کتاب با بررسی چهار دوره، زمینه شعر و داستان همراه با نقد را مورد پژوهش قرار داده است.
وی ادامه داد: کتاب «طرح ها و ساختارهای تازه و ابتکاری در شعر معاصر» نوشته محمدرضا روزبه از دیگر کتاب های مهم در مباحث ادبی و کارگاهی شعر است. نویسنده در این کتاب درباره ادبیات و فرم در شعر معاصر پژوهش و تحقیق کرده است.
این ترانه سرا اضافه کرد: «جبر و اختیار در مثنوی» تالیف محمد مهدی رکنی است. این کتاب با نثری روان و ساده به مثنوی مولانا پرداخته است. یکی از موضوعات پیچیده که در مثنوی مولانا مطرح است؛ موضوع جبر و اختیار است و این کتاب نظر واقعی مولانا درباره مسئله جبر و اختیار را بیان می کند. انتشارات اساطیر این کتاب را به چاپ رسانده است.
کاکایی تصریح کرد: کتاب «غلامان خاصه» نوشته سوسن بابایی، کاترین بابایان و معصومه فرهاد است و حسن افشار این کتاب را ترجمه کرده و به چاپ دوم رسیده است. «غلامان خاصه» درباره شکل گیری و شناخت دوره صفویه است.
پایان مطلب//