سردبیر مجله « بین المللی مطالعات ایرانی – اسلامی» مطرح کرد:

معرفی ظرفیت های تاریخی و فرهنگی مهمترین رویکرد دوره جدید مجله بین المللی مطالعات ایرانی – اسلامی است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۶/۱۱ - ۱۳:۲۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۶/۱۱ - ۱۳:۲۷:۱۲
معرفی ظرفیت های تاریخی و فرهنگی مهمترین رویکرد دوره جدید مجله بین المللی مطالعات ایرانی – اسلامی است
فاطمه جان احمدی سردبیر مجله « بین المللی مطالعات ایرانی – اسلامی» معرفی ظرفیت های تاریخی و فرهنگی با رویکرد ایرانشناسی و اسلام شناسی در سطح بین المللی با ساختار علمی را از مهمترین رویکردهای دوره جدید این فصلنامه در حوزه علوم انسانی عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، انتشار مجله « بین المللی مطالعات ایرانی - اسلامی» با رویکرد جدید در حوزه مطالعات ایرانی و اسلامی توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از سر گرفته شده است و فاطمه جان احمدی به عنوان سردبیر عهده دار مسئولیت انتشار این فصلنامه شده است.

وی در تشریح رویکرد مجله « بین المللی مطالعات ایرانی - اسلامی» گفت: ایران کشوری تاریخی است و اندوخته ها و میراث گرانبهایی دارد که می تواند به نحوی شایسته و علمی به دنیا معرفی شود. علاوه براین ظرفیت ها، اسلام به عنوان دینی پویا و بالنده شایسته معرفی بیش از پیش به جوامع علمی دنیا را دارد و مطالعات ایرانی- اسلامی  تلاشی است علمی برای معرفی نقش و سهم ایران و ایرانیان در شکل گیری تمدن اسلامی و حتی انتقال این تمدن به اقصا نقاط جهان.

جان احمدی ادامه داد: آنچه مسلم است بهره گیری از ظرفیت های تاریخی و فرهنگی با رویکرد ایرانشناسی و اسلام شناسی در مجله جدید می تواند طیف وسیعی از مخاطبان را در سطح بین الملل که علاقمند هستند درباره ایران و اسلام بیشتر بدانند به خود جلب و جذب کند و در عین حال جوانان و محققان داخل کشور را نیز ترغیب کند تا درباره تاریخ پربار و عظمت ایران و اسلام بیشتر بنویسند.

عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: مهمترین وظیفه نشریات علمی معرفی و ارائه  آثار محققان جوان به ویژه  فارغ التحصیلان و دانشجویان دکتری است. بر همین اساس تمرکز مجله مطالعات ایرانی- اسلامی جذب آثار علمی  دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های تاریخ - ایران شناسی و باستانشناسی و ملل و تمدن اسلامی و  رشته های مرتبط مانند ادبیات فارسی زبان شناسی و ادبیات عربی و سایر رشته های علوم انسانی است که امکان معرفی میراث تمدنی، تاریخی ایران و اسلام را دارند.

سردبیر مجله « بین المللی مطالعات ایرانی – اسلامی» درباره زبان نشریه گفت: در حال حاضر ارائه مجله به زبان فارسی است که با چکیده های انگلیسی همراه خواهد بود. البته برای زبان عربی هم  در حال ایجاد ظرفیت هستیم، منتها هنوز به مرحله عمل نرسیده است اما چکیده مبسوط مقالات به زبان های انگلیسی و عربی ارائه خواهد شد و دسترسی مخاطب به اصل مقالات به زبان فارسی خواهد بود و  انتظار می رود همین امر موجبات آشنایی بیشتر مخاطب با زبان فارسی و ظرفیت های آن می شود.

وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به این مطلب که مطالعه در حوزه ایرانشناسی و اسلام شناسی از مهمترین مباحث این مجله است، گفت: معرفی ظرفیت های تاریخی و فرهنگی با رویکرد ایرانشناسی و اسلام شناسی و یا مراجع ایران شناسی و اسلام شناسی در دنیا و در سطح بین الملل از مهمترین رویکردهای دوره جدید این فصلنامه در حوزه علوم انسانی است و قرار است علاوه بر تمرکز بر مقوله تاریخ تمدنی بر رویکردهای تاریخ های مضاف مانند تاریخ ادبیات، تاریخ هنر، تاریخ باستان شناسی، تاریخ فرهنگی و تاریخ مسائل اجتماعی ایران و اسلام متمرکز شویم.

فاطمه جان احمدی افزود: در همین راستا بر مقالاتی که بتواند ظرفیت های ایران و اسلام را از جنبه های مختلف ادبی، اجتماعی، فرهنگی و البته فرهنگ عامه مطرح و کاوش بکند، تمرکز می کنیم و از ارائه مقاله هایی که به معرفی میراث تاریخی و فرهنگی و تمدن ایرانی و در کنار آن شرق شناسی و غرب شناسی و همچنین معرفی چهره های مطرح و شناخته شده در این حوزه و نقد آثار آنها از دیگر فعالیت های در دستور کار است. بنابراین همانطور که گفتم زمینه های کار فقط تاریخی نیست و علاوه بر تاریخ فرهنگ، حوزه های دیگر چون جغرافیای تاریخی، جغرافیای سیاسی و غیره نیز مدنظر خواهد بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: برقراری ارتباط با دانشگاه ها و موسسات پژوهشی داخلی و خارجی  به ویژه کشورهای همسایه ایران عزیز جهت جذب حداکثری  مقاله های مرتبط هم یکی از اهداف رفتاری مجله مطالعات ایرانی- اسلامی خواهد بود.

وی افزود: به منظور معرفی مراکز، مراجع و مفاخر ایرانشناسی و اسلام شناسی  در دنیا  بخشی از ظرفیت مجله را به  آشنایی و معرفی این مراکز اختصاص داده شده است. این مجله بخشی از مقالات خود را به متدولوژی تحقیق  و شناسایی روش های مطالعه ایرانشناسی و اسلام  اختصاص خواهد داد.

فاطمه جان احمدی سردبیر مجله « بین المللی مطالعات ایرانی – اسلامی» در پایان صحبت های خود با اشاره به ترکیب هیات تحریریه این فصلنامه گفت: با توجه به بُعد بین المللی آن تلاش شده تا اعضای هیات تحریریه و مشاوران مجله به درستی انتخاب شوند. نام آوری علمی و فعالیت های مستمر در فضای مجلات علمی و سرآمدی در حوزه تخصص افراد در دعوت ها و تقبل زحمت بسیار مهم بوده است. در حال حاضر از استادان صاحب نام رشته های تاریخ دکتر غلامحسین زرگری نژاد و از ادبیات عربی  دکتر محمد علی آذر شب، دکتر خلیل پروینی، ادبیات فارسی دکتر حسن ذوالفقاری و از رشته زبان شناسی با رویکرد ایران شناسی دکتر زهره زرشناس و از علم دانش شناسی و علم اطلاعات دکتر خسروی و دکتر نشاط و و نیز استادانی از کشوره های اسلامی بویژه  اردن –فلسطین- فرانسه- الجزائر دعوت به عمل آمده است و امید داریم بتوانیم گامی هرچند کوتاه اما عمیق و پر شتاب در عرصه تولید علم برداریم.

پایان مطلب//