فهرست نویس نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران:

نسخ خطی از گنجینه های دانشی ایرانیان است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۵/۱۲ - ۱۳:۵۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۵/۱۲ - ۱۳:۵۹:۲۳
نسخ خطی از گنجینه های دانشی ایرانیان است
فهرست نویس نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران معتقد است نسخ خطی از گنجینه ها و داشته های دانشی ایرانیان به شمار می رود که به عنوان یک برند فرهنگی و علمی مطرح است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حمزه مرادی‌ بهرام از فهرست نویسان نسخ خطی این سازمان است که نامزد سی و هفتمین جایزه کتاب سال برای تدوین فهرست نسخ خطی جلد 67 بوده است. وی با بیان این مطلب درباره محتوای نسخ خطی گفت: محتوای نسخ خطی دربرگیرنده علوم مختلف از جمله ادبیات، تاریخ، فقه و اصول فقه، فلسفه، نجوم، پزشکی، مهندسی و غیره است و اهمیت این نسخ به اندازه ای است که کتابخانه های بزرگ اروپا داشتن این نسخ را گنجی از داشته های میراث معنوی خود می دانند.

وی ادامه داد: خوشبختانه تعداد قابل توجه ای از نسخ خطی در کشورما موجود است و در معدن نسخ خطی قرار داریم. اما تاکید می کنم که ارزش نسخ خطی هم در میان تحصیل کرده ها و هم در بین عموم جامعه ناشناخته مانده است. این در حالی است که نسخ خطی از داشته های دانشی ما به شمار می رود و به عنوان یک برند فرهنگی و علمی مطرح است.

 نامزد سی و هفتمین جایزه کتاب سال در ادامه با ارائه پیشنهادی برای تدریس درس 2واحدی در دانشگاه برای شناخت بیشتر دانشجویان با نسخ خطی افزود: نسخ خطی به مانند برخی محصولات از جمله فرش ایران، یک داشته دانشی محسوب می‌شود و باید به عنوان یک برند فرهنگی و علمی معرفی شود.

لازم به توضیح است حمزه مرادی‌ بهرام به همراه سید علی معظمی و شهرام سعیدی مهر که از نسخه نویسان خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هستند بهمن ماه سال گذشته برای تدوین کتاب فهرست نسخ خطی جلد 67، نامزد دریافت سی و هفتمین جایزه کتاب سال شدند.

پایان خبر//