خدمات بهتر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اجرای «نظام آراستگی فایو.اس»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۳۰ - ۱۵:۲۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۱۱/۳۰ - ۱۶:۳۵:۳۳
خدمات بهتر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اجرای «نظام آراستگی فایو.اس»
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از ارتقای سطح خدمات به مراجعین این سازمان با اجرای برنامه نظام آراستگی 5S که افزایش نظم، آراستگی و ایجاد شرایط بهتر در انجام فعالیت کارشناسان را دربر دارد، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی طی بازدید از اجرای برنامه نظام آراستگی 5S در بخش‌های مختلف سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار کرد: اجرای این برنامه منتهی به افزایش خدمات به مراجعین و همکاری بهتر کارشناسان و همکاران سازمان می‌شود.

بروجردی با قدردانی از کارمندان این سازمان برای اجرایی کردن برنامه 5S که باعث بهبود فعالیت آنها شده است، افزود: مهمترین شاخص در این طرح همدلی و همراهی یکدیگر بوده که آثار ماندگاری خواهد داشت.

بروجردی تصریح کرد: اجرای برنامه نظام آراستگی 5S با ایجاد فضای آرام باعث خدمات بهتر و بیشتر به مراجعین سازمان می‌شود که متعاقبا افزایش سطح همکاری بین کارمندان را نیز به همراه دارد.

خسروی: ذهن فرهنگی، روند کارها را بهتر به جلو هدایت می‌کند

فربیرز خسروی - معاون کتابخانه ملی این سازمان نیز در مراسم برنامه نظام آراستگی 5S در بخش‌های مختلف سازمان عنوان کرد: از یک منظر ظهور این مفاهیم در این سازمان فرهنگی، مبارک است زیرا این برنامه‌ها تمرینی است تا محیط کار را به مثابه محیط خانواده نگاه کنیم.

وی با اشاره به شباهت برنامه نظام آراستگی 5S با اهداف کتابداری و آرشیو ادامه داد: مفاهیم برنامه 5S به نوعی همان مفهوم  قدیمی رده بندی و در مفاهیم جدید دسته بندی و شاخه بندی است.

همچنین در ادامه اشرف بروجردی از اجرای این طرح در ساختمان آرشیو ملی و بخش‌هایی از کتابخانه ملی بازدید کرد و مدیران اجراکننده این برنامه به تشریح و دستاوردهای این برنامه که باعث نظم بخشی، آراستگی و صرفه جویی در منابع و امکانات شده است، پرداختند.

نظام آراستگی 5S چیست؟

این نظام نخستین بار توسط ژاپنی‌ها به اجرا در آمد و نام این نظام هم تشکیل شده از پنج S است از جمله ساماندهی  Seiri- پاكیزه سازی  Seiso‌- نظم و ترتیب  Seiton- استانداردسازی  Sekitsu و انضباط Shitsuke که از ضرورت‌های مقدم بودن اجرای این نظام می‌توان به افزایش سرعت دستیابی، محیط کاری تمیز و سازمان یافته، افزایش عمر وسایل و ابزارآلات کار، کاهش هزینه پیاده سازی و در نهایت نتایج برای همه افراد قابل درک خواهد بود.

 پایان خبر/