تجلیل از کتابداران و ناشران برتر در کتابخانه ملی ایران


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۸/۲۸ - ۱۴:۵۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۸/۲۸ - ۱۶:۵۵:۱۷
تجلیل از کتابداران و ناشران برتر در کتابخانه ملی ایران
همزمان با «هفته کتاب و کتابخوانی» طی مراسمی از کتابداران، ناشران و اهداگران برتر کتاب تجلیل شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، معرفی کتابدار نمونه در ادامه ویژه برنامه‌های کتابخانه ملی به مناسبت فرارسیدن «هفته کتاب و کتابخوانی» برگزار شد.

هانیه گرائیلی- مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و اموربین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ضمن خیرمقدم و تبریک به مناسبت «هفته کتاب و کتابخوانی» به مشکلات و چالش‌های پیش‏ روی فرهنگ کتابخوانی در کشور اشاره کرد.

وی عدم دسترسی کامل مردم به منابع، نهادمند سازی مطالعه و انجام اقداماتی برای کودکان به منظور رشد فرهنگ کتابخوانی را از جمله این چالش‌ها عنوان کرد و گفت: بدون شک تاثیر کتابخوانی در کودکان به لحاظ شرایط سنی آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و لازم است این مهم استانداردسازی شود.

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و اموربین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه به تاکید رئیس سازمان مبنی بر فراهم سازی باب تعامل با پرسنل اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در این زمینه ارتباط خوب و مؤثری با پرسنل وجود داشته اما لازم است در این راستا تلاش خود را بیش از گذشته افزایش دهیم.

**کتابخانه ملی ایران حلقه منفصل از جامعه نیست

گرائیلی با تاکید براینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران حلقه منفصل از جامعه، کشور یا به طور خاص دولت نیست، ادامه داد: بر همین اساس مشکلات و مصائب کشور دامن‏گیر این سازمان نیز می‌شود و خواهد شد.

وی تصریح کرد: به منظور عبور از این گردنه سخت شاید همکاری همدلانه در کنار یکدیگر بتواند راهکاری مؤثر باشد چرا که اگر همدلی، اعتماد و همکاری متقابل نباشد کاری از پیش نخواهیم برد.

در ادامه فریبز خسروی معاون کتابخانه ملی ایران ضمن ابراز خرسندی از گشاده رویی کارکنان و پرسنل این سازمان در حین خدمت رسانی، گفت: 95درصد از همکاران این سازمان از جنس متعهد به کار بوده به طوری که از فعالیت در این مجموعه در کنار کمبودها راضی و سرخوش هستند.

**روزانه1500 نفر به کتابخانه ملی ایران مراجعه می کنند

وی با تاکید براینکه وجود یکایک کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران موجب تسهیل تنفس درست در حوزه پژوهش کشور می‌شود، اضافه کرد: روزانه بین یک هزار تا یک هزار و 500 نفر به کتابخانه ملی ایران مراجعه می‌کنند.

معاون کتابخانه ملی ایران همچنین به معرفی کتابدار نمونه اشاره کرد و گفت: معتقدم افرادی که با نهایت سلامت و دلسوزی کار می‌کنند بیش از چندنفری هستند که از آنها به عنوان کتابدار نمونه تقدیر می‌شود. برهمین اساس در تلاش هستیم از سال‌های آتی جنس تشویق از کتابدار نمونه متفاوت شود.

خسروی به برگزاری کنگره‌ای در خصوص رسالت آینده‌ی کتابخانه، کتابدار و کتاب طی دو روز آینده خبر داد و افزود: امروزه حجم عظیم اطلاعات ما را احاطه کرده به بیان دیگر عصر اطلاعات جدی است اما سؤالی که مطرح می‌شود این است که میزان وثاقت و صحت اطلاعات چه میزان است.

وی با بیان اینکه امروز با سه نوع اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی روبه رو هستیم، تصریح کرد: اطلاعات غلط که ناآگاهانه پخش می‌شوند و اطلاعات جعلی به طوری که براساس تحقیق دانشگاه آکسفورد امروز سربازان سایبری در 70 کشور مشغول جعل اطلاعات هستند و مباحث شبه علم که بیشتر در حوزه طب سنتی دیده می‌شود در این مقوله جای می‌گیرند.

خسروی به ارزش ثانوی اطلاعات اشاره کرد و ادامه داد: امروز از روی گفت و گوهای اینترنتی می‌توان سیر یک بیماری را دنبال کرد این امر در مورد حوزه اقتصاد، مدلینگ و سیاسی نیز قابل رؤیت بوده چنین شرایطی مستلزم آموزش‌های لازم به مردم است.

در ادامه این مراسم ضمن نقالی داستانی از شکسپیر توسط حسین جمالی- نویسنده و کارگردان تئاتر و مجید رحمتی- بازیگر تئاتر از کتابداران نمونه، ناشران برتر و اهداگر برتر با حضور مسئولان حاضر تقدیر و قدردانی شد.

براین اساس از پروانه راد و کبری فخاری از اداره کل اطلاع رسانی، لیلا بیات از اداره کل فراهم آوری، راحله کلانتری و فیروزه معنوی از اداره کل پردازش و سازماندهی و معصومه فرشچی از اداره کل کتاب‌های خطی و نادر به عنوان کتابداران نمونه تجلیل شد.

همچنین از روح اله کریمی از کارشناسان وزارت ارشاد واحد قم در حوزه واسپاری کتب، امیرحسین زادگان به عنوان ناشر برتر از انتشارات ققنوس، از ناصر فولادی نسب به عنوان اهداگر برتر و در نهایت از بیژن علیپور مدیر انتشارات نسل نواندیش به عنوان ناشر برتر با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

انتهای مطلب/