تشریح برنامه های هفته کتاب توسط رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۸/۲۵ - ۲۰:۱۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۸/۲۹ - ۱۱:۳۷:۴
تشریح برنامه های هفته کتاب توسط رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به تشریح برنامه های هفته کتاب سازمان اسناد و کتابخانه ملی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی عصر امروز (شنبه، ۲۵ آبان‌ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه به تشریح برنامه‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در هفته کتاب و کتابخوانی پرداخت و اظهار کرد:«خواندنی‌های سال» (ارائه و پرسش و پاسخ پرمخاطب ترین کتاب های سال توسط نویسندگان) از جمله این برنامه‌ها است. 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: خواندنی‌های سال برنامه ای است که طبق آن شخصیت‌ها، افراد، نویسندگان یا مترجمانی که کتابی را نوشته یا ترجمه کرده اند و کتاب‌های آنان جزو پرمخاطب ترین کتاب‌های سال انتخاب شده است و خوانندگان بسیاری داشته است، گرد هم می‌آیند.

بروجردی افزود: بر این اساس تعدادی از این افراد در هر نوبت به صورت ماهانه خواهد بود در برنامه ای تحت عنوان خواندنی‌های سال خواهند آمد و ضمن ارائه کتاب خود، دلایل موفقیت خود را عنوان می‌کنند و توضیحاتی را راجع به کتاب خود می‌دهند و در نهایت جلسه پرسش و پاسخ با حضور شخصیت‌ها برقرار خواهد شد.

وی دیگر برنامه این سازمان در هفته کتاب را « این فصل را با من بخوان» عنوان کرد و گفت: این برنامه در طول سال ادامه خواهد داشت و هر ماه یک نوبت حداقل برگزار می شود اما شروع آن در هفته کتاب خواهد بود.

بروجردی تصریح کرد: دورهم خوانی، جمع خوانی یا روخوانی از کتاب‌هایی است که مورد علاقه مردم بوده و توسط شخصیت‌های محبوب و مورد علاقه مردم خوانده می‌شود.

وی «چهره خوانی» را دیگر برنامه سازمان در هفته کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و ادامه داد: از آنجایی که هفته کتاب و کتابخوانی در برنامه‌های مختلف در سطح کشور بیشتر متوجه هفته کتاب می‌شود به طوری که بحث کتابخوانی را که در عنوان این هفته که توسط شورای فرهنگ عمومی کشور درنظر گرفته شده را کمتر مورد توجه قرار می‌دهند.

بروجردی تصریح کرد: این درحالی است که کتابخوانی نیز به اندازه خود کتاب از اهمیت برخوردار است. در همین راستا در این برنامه چهره‌های مشهوری انتخاب می‌شوند که هر یک سبک‌های کتاب خواندن مختلف دارند و شاید برای مردم و مخاطبان خاص این چهره مشهور جالب باشد که یک ورزشکار محبوب یا یک نویسنده محبوب یا یک چهره سیاسی – اجتماعی محبوب آنها چگونه کتاب می‌خواند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه از رونمایی از سامانه پردازش خودکار سخن به میان آورد و گفت: مهمترین حُسن این سامانه این است که سرعت عمل ایجاد می‌کند.

همچنین وی به  سیستم اطفای حریق در ساختمان آرشیوملی پس از گذشت 50 سال اشاره کرد که در سال جاری به بهره برداری رسیده است.

وی از آغاز به کار شبکه کتابداری طی 2 ماه آینده خبر داد و گفت: همچنین سامانه پنجره واحد نشر را که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب در حال انجام  است رونمایی می شود.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان آغاز یک سری از برنامه‌ها در هفته کتاب، ابراز داشت: اما به منظور ارتقای فرهنگ کتابخوانی درکشور درصدد هستیم که این برنامه‌ها را به صورت ماهانه انجام دهیم.

بروجردی یادآور شد: درهفته کتاب در 22 منطقه از شهر تهران مکانهایی را برای مبادله کتاب درنظر گرفته ایم. این مناطق میادین شهر را شامل می‌شود علاوه بر آن در 10 فرهنگسرا و 10 مرکز پرتردد مترو برنامه‌هایی را با همکاری شهرداری مدنظر دارد که در حال برگزاری است.

وی با اشاره به ارسال کتاب به نقاط محروم و دور افتاده کشور اضافه کرد: این مهم نیز با همکاری نهادهای مدنی و معاونت روستایی عشایر، معاونت اول ریاست جمهوری آغاز شده است.این پویش با عنوان با کتاب میشه .... در حال انجام است.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به برنامه خواندنی‌های سال ابراز داشت: در گام نخست رضا امیرخانی در کتابخانه ملی ایران حضور خواهد داشت و در ادامه نیز شاهد حضورعادل فردوسی پور خواهیم بود.

بروجردی در ادامه سخنان خود از ادامه برنامه‌های هفته کتاب سخن به میان آورد و ابراز داشت: در روز آینده در دانشگاه الزهرا برنامه‌ای خواهیم داشت. علاوه بر این روز دوشنبه همایشی تحت عنوان دیپلماسی گفتگو و رواداری در دولت تدبیر و امید را برای معرفی هویت ایرانی در نظر گرفته‌ایم.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از پیشبرد حافظه ملی دیجیتال در کتابخانه ملی خبر داد و افزود: هم اکنون حدود 15 درصد از منابع کتابی شامل حافظه ملی دیجیتال شده است.

وی درباره پروژه «تاریخ شفاهی» بیان داشت که این‌طور نیست که این پروژه تعطیل شده باشد. ما همچنان تولید داریم. چند سال پیش قراردادی بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی، حسین دهباشی و سازمان صدا و سیما درباره این پروژه بسته شده بود که هر کدام کار خود را انجام دهند.

به گفته بروجردی، این موضوع فراتر از تاریخ شفاهی‌ای بود که آقای دهباشی پیگیری می‌کرد. ما هنوز برای این موضوع مرتب برنامه می‌گذاریم و منحصر به ۵۰ شخصیت با تمرکز بر دوره پهلوی نیست. صدا و سیما نیز کارهای خود را انجام داده و با توجه به رویکردی که دارد بخش‌های مختلفی از آن را به مرور استفاده کرده است.

همچنین هانیه گرائیلی - مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تاکید بر توسعه کتابخوانی در کشور، ابراز داشت: ما باید توسعه کتابخوانی را در سطح عمومی در نظر بگیریم و مخاطب ما عام باشد و همه مردم بتوانند با کتاب ارتباط برقرار کنند. این‌جا خانه دوم فرهیختگان است اما خیلی از مردم اطلاع کافی از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ندارند و کتابخانه ملی را نمی شناسند.هدف ما بیشتر این است که بتوانیم در راستای توسعه و تقویت فرهنگ کتابخوانی  گامی هرچند کوچک برداریم.

‍پایان مطلب/