انتشار هفتمین شماره از دو فصلنامه علمی- تخصصی «تاریخ شفاهی»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۶ - ۱۴:۱۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۶/۲۶ - ۱۶:۱:۳۰
انتشار هفتمین شماره از دو فصلنامه علمی- تخصصی «تاریخ شفاهی»
انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌ هفتمین شماره از دو فصلنامه علمی- تخصصی «تاریخ شفاهی» را چاپ و روانه بازار نشر کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران،‌ دو فصلنامه علمی- تخصصی «تاریخ شفاهی» شماره 7، بهار و تابستان 1397، توسط انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران چاپ شد و در دسترس محققان و علاقه‌مندان حوزه علم آرشیو، تاریخ و ایرانشناسی قرار گرفت.

در این شماره نه مقاله در حوزه تاریخ شفاهی به چاپ رسیده است که از جمله می توان به «میرچا الیاده و جلال ستاری در هزار توی تاریخ شفاهی؛ تاریخ شفاهی و اهمیت آن در محلی‌نگاری شخصیت زنان در جنوب ایران؛ دسترس‌پذیری مصاحبه‌های تاریخ شفاهی در مراکز استانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ کاربرد روش پدیدارنگاری در آموزش تاریخ شفاهی و تاریخ شفاهی چیست و منشاء آن کجاست؟ اشاره کرد.

همچنین از دیگر مقالات  این شماره،‌ دیدگاه‌های تاریخی استاد روایت‌گر دانشگاه ایالتی آریزونا؛ آنچه می‌توانیم درباره ابولا از تاریخ شفاهی بیاموزیم؛کارنامک‌ها، گنجینه‌ای در کتابخانه ملی و مروری بر چالش‌ها و فرصت‌های تاریخ شفاهی؛ است.

نقد و معرفی سه عنوان کتاب «شهروند آسمان؛ مروارید اندیشه: مصاحبه تاریخ شفاهی با استاد اسماعیل سعادت؛ ستاره فروزان: مصاحبه تاریخ شفاهی با نوش‌آفرین انصاری» و گزارش‌ «نشست بررسی آسیب‌های تاریخ شفاهی» نیز در این مجله به چاپ رسیده است.

گفتنی است، دو مصاحبه «تاریخ شفاهی آموزش فلسفه در ایران (2): گفتگو با حجت‌الاسلام شیخ‌عبدالله نورانی و دکتر سیدمحمد موسوی‌بجنوردی» و «تاریخ شفاهی هنر: گفتگو با عزت‌ا... انتظامی: بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون» در این فصلنامه به چشم می خورد.

به‌انضمام بخش ویژه: گزارش و مقالات همایش تدوین در تاریخ شفاهی: «اهمیت تعامل تاریخ محلی با تاریخ شفاهی در تدوین محلی‌نگاری؛ ملاحظاتی چند درباره چیستی تدوین در تاریخ شفاهی؛ تاریخ شفاهی مردم‌نگارانه: ظرفیتی ویژه برای تنوع قالب‌های تدوین در حوزه تاریخ شفاهی؛ راهکارهایی برای تدوین کتاب یاران موافق: چرا حفظ زبان گفتار در تاریخ شفاهی ضرورت دارد؟؛ گزارش‌نویسی در تاریخ شفاهی با تکیه بر تاریخ‌نگاری آن؛ تاریخ شفاهی تدوین کتاب‌های درسی دوره ابتدایی و متوسطه (1300- 1332): ضرورت‌ها و ویژگی‌ها و تجربه عملی تدوین مستندنگاری زندگی شهدا، با تمرکز بر کتاب رودخانه‌های کوچک چپرپرد» از دیگر مطالبی است که در این فصلنامه علمی منتشر شده است.

علاقه‌مندان برای تهیه این اثر می‌توانند به فروشگاه انتشارات سازمان واقع در ساختمان کتابخانه ملی ایران مراجعه کنند و یا با شماره تلفن 81623277 تماس بگیرند.

انتهای مطلب/