ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب‌خوانی فراخوان داد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۵/۱۶ - ۱۲:۳۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۵/۱۶ - ۱۲:۵۵:۳۹
ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب‌خوانی فراخوان داد
ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب‌خوانی با انتشار فراخوانی از علاقه‌مندان و فعالان ترویج کتابخوانی خواست تا گزارش‌ها و مستندات فعالیت‌های‌ خود را در زمینه ترویج کتاب‌خوانی همراه با تکمیل فرم‌های مربوطه تا پایان وقت اداری ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ به دبیرخانه این رویداد ارسال کنند.

ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب‌خوانی با انتشار فراخوانی از علاقه‌مندان و فعالان ترویج کتابخوانی خواست تا گزارش‌ها و مستندات فعالیت‌های‌ خود را در زمینه ترویج کتاب‌خوانی همراه با تکمیل فرم‌های مربوطه تا پایان وقت اداری ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ به دبیرخانه این رویداد ارسال کنند.

شبکه گروه‌های ترویج کتاب‌خوانی با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر دارد، افراد، گروه‌ها، تشکل‌های مردمی و نهادهای غیردولتی دارای فعالیت‌های مؤثر و نوآورانه در زمینه ترویج کتاب‌خوانی را انتخاب و معرفی کند.

بر اساس این فراخوان، مروج کتابخوانی فردی است که با طراحی و اجرای فعالیت‌های مستمر، کتاب‌خوانی را گسترش می دهد یا فرآیند خواندن را لذت بخش‌تر، عمیق‌تر و تاثیرگذارتر می‌سازد. همچنین ترویج کتاب‌خوانی شامل فعالیت‌هایی است که به افزایش، گسترش و استمرار کتاب‌خوانی در میان مردم می‌انجامد.

شرکت‌کنندگان در این جشنواره  می‌توانند در بخش­های گروه‌ها و افراد، نهادهای دولتی و غیردولتی به رقابت بپردازند. بر اساس فراخوان از جمله این مراکز می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

سازمان‌های مردم نهاد، واحدهای صنفی (مانند: مراکز توانبخشی، خیریه‌ها، نانوایی‌ها، مغازه‌داران، آرایشگاه‌ها)، بخش خصوصی و مراکز خدمات عمومی (مانند: بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، آموزشکده‌ها، مراکز تفریحی)، فضاهای مجازی و مروجان الکترونیکی (مانند: فعالان شبکه‌های اجتماعی، برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، مطبوعات، اپلیکیشن‌های کتابخوانی، پادکست‌ها) و

این رقابت در بخش‌های گروه‌ها و افراد مروج کتابخوانی برگزار می‌شود و در بخش افراد  نیز هر فرد که ‌در زمینه ترویج کتابخوانی فعالیت داوطلبانه داشته باشد می‌تواند در رقابت شرکت کند؛ افرادی مانند استادان دانشگاه و مراکز آموزشی، مادران، زنان خانه‌دار، کشاورزان، مروجان عشایر، کارکنان بیمارستان‌ها (اعم از پزشکان، پرستاران، بهیاران)، رانندگان، نانواها، معلمان، دانش‌آموزان، امامان‌ جماعت، کتابداران، مربیان مهد کودک، هنرمندان، کتابفروشان، نویسندگان، مترجمان، قضات، کسبه، دانشجویان، بازنشستگان، کتابداران مدارس و

بخش دیگر جشنواره،  رقابت در بخش بین‌الملل است و دربرگیرنده این گروه‌هاست؛ افراد فارسی‌زبانِ مروج کتاب در خارج از کشور، گروه‌ها و افراد خارجیِ فعال مروج کتاب در ایران، فعالیت‌های ترویج کتابخوانی در کشورهای فارسی‌زبان یا دارای جمعیت‌های بزرگ فارسی‌زبان.

بر اساس فراخوان در بخش نگاه ویژه، از مروجان سیار، مروجان در مناطق دوزبانه (زبان‌های بلوچی، ترکی، عربی، کردی و…)، مروجان برای افراد با نیازهای ویژه (روشندلان، ناشنوایان، توان‌یابان جسمی و ذهنی و…) تقدیر به عمل خواهد آمد و در نهایت نشان استمرار به افراد یا گروه‌هایی که در دوره‌های گذشته برگزیده یا شایسته تقدیر شده‌اند اهداء می‌شود و  این افراد فعالیت‌شان در این بخش بررسی می‌شود و نمی‌توانند در بخش‌های دیگر شرکت کنند. آن‌ها می‌توانند با ارائه گزارشی از فعالیت‌های گذشته و فعالیت‌های متفاوت جاری و طرح‌های نو در این بخش شرکت کنند.

در فراخوان تصریح شده است؛ تسهیلگران و مربیانی که در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان سال ۱۳۹۸ (چهارمین دوره) شرکت کرده‌اند، نمی‌توانند فعالیت‌های باشگاه خود را در این جشنواره ارائه نمایند.

شاخص‌های انتخاب افراد و گروه‌های برگزیده به این شرح است؛ تأثیر پایدار در گسترش کتاب‌خوانی میان مردم، خلاقیت و نوآوری در برنامه‌ها و شیوه‌های اجرایی، استفاده مناسب از مشارکت مردم و چهره‌ها، استفاده خلاقانه و بهینه از امکانات و ظرفیت‌های عمومی و مردمی، قابلیت معرفی به سایر مناطق به‌عنوان الگو، اثربخشی فعالیت‌های کتابخوانی در رفتارهای اجتماعی یا فعالیت‌های عمومی مردم، فعالیت به شکل داوطلبانه (شاخص ترجیحی)، فعالیت در قالب گروهی (شاخص ترجیحی).

مدارک لازم برای شرکت در ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی به این شرح است: معرفی برنامه در قالب فرم‌های شرکت در جشنواره، مستندات شامل گزارش‌های مختلف، عکس، فیلم، فایل‌های صوتی، بازتاب‌های رسانه‌ای، گزارش‌های مکتوب، گواهی‌نامه، تقدیرنامه، تفاهم‌نامه و قراردادها در قالب‌های مختلف چاپی یا الکترونیک.

ستاد اطلاع‌رسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در خبری دیگر از رونمایی پوستر برگزیده ششمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران خبر داد.

براساس گزارش این ستاد نتیجه داوری طراحی پوستر ششمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رای هیات‌داوران به شرح زیر اعلام می‌شود لازم به ذکر است که فراخوان این جشنواره در تیرماه ۱۳۹۸ اعلام عمومی شده بود.

»هیات داوارن انتخاب پوستر ششمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، از میان۳۷ پوستر راه‌یافته به مرحله نهایی، پوستر حمید جوکار را به عنوان پوستر برگزیده انتخاب کردند«.

دفتر مطالعات و برنامه ­ریزی فرهنگی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ششمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب را در بهمن‌ماه ۱۳۹۸ به‌منظور گسترش عدالت فرهنگی در سراسر کشور و پشتیبانی از اقدامات انجام شده و طرح‌های ابتکاری در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی و جلب‌توجه سازمان‌ها و نهادهای مرتبط به اهمیت کتاب در جامعه در سطح روستاها و عشایر سراسر کشور برگزار می­ کند.

مجموعه فعالیت‌های فرهنگی ـ ترویجی مرتبط با کتاب‌خوانی که با مشارکت‌های مردمی، نهادها و سازمان‌های فعال در میان روستائیان و عشایر اجرا شده یا برای اجرا در سال آینده برنامه‌ریزی شده است، می‌تواند نامزد شرکت در جشنواره این باشد.

در پنجمین دوره از برگزاری این جشنواره که در سال 1397 برگزار شد بیش از 1400 روستا در این جشنواره شرکت کردند و ده روستا به عنوان روستای برگزیده و ده روستا به عنوان روستاهای تقدیری از سوی هیات داوران این جشنواره انتخاب شدند و در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران دستگاهای دولتی و غیر دولتی و اصحاب فرهنگ از روستاهای برتر تقدیر به عمل آمد.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاع بیشتر و همچنین دسترسی به فرم‌های ثبت‌نام می‌توانند به وبسایت‌های شبکه ترویج کتابخوانی و تقدیر از مروجان کتابخوانی به نشانی  www.bookprmotion.ir،www.moravejan.ir  و  دبیرخانه آن در تهران به خیابان مطهری، خیابان فجر، نبش کیهان پلاک ۷ ساختمان فجر طبقه پنجم مراجعه کنند.

انتهای خبر/