سالنامه


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۵/۷ - ۹:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۵/۷ - ۱۳:۳۹:۲۹
سالنامه

 الف- از سال ۱۳۰۴ شمسی  بدلیل تحولات تاریخی کشور می بایستی بفکر ثبت وضبط منظم وقایع میشدند از جمله این وقایع نگارانبه سالنامه پارس می توان اشاره نمود.

سالنامه پارس  نام یکی از  مطبوعات  استان فارس  در دوران  پهلوی اول  است .این  سالنامه  از سال ۱۳۰۴ خورشیدی به وسیله  محمدعلی امیرجاهد، در  شیراز  و  تهران  به چاپ رسیده است . این سالنامه به گزارش یکساله کشور از فهرست قوانین مصوب تا گزارش برندگان جوائز هنری و گزارش ماه به ماه اشاره نموده است و قسمت هایی نیز سرگرم کننده می باشد.

  ب- گاهی وزارتخانه ها و سازمانها گزارش سالیانه خود را تحت عنوان  سالنامه انتشار میدادند . سالنامه حاضر مربوط به وزارت امور خارجه در تاریخ ۱۳۳۲هجری قمری و مربوط به اواخر دوره قاجار می باشد. در آن زمان به دلیل لزوم تهیه و تدوین مجموعه ای که حاوی کلیه ترتیبات اداری و تشکیلات وزارت خارجه و اسامی صاحب منصبان و تعرفه احوال آنها باشد.این سالنامه را تهیه نموده اند.از نکات جالب این سالنامه میتوان به توضیحاتی که از افراد شامل زمان استخدام و وظایف و منصب هاشان به تفکیک کامل مربوط به ایران و سایر کشورها آمده است  نام برد .نشانهای شیرو خورشید که نشان و امتیاز مخصوص دولتی و دفتر آن در وزارت خارجه بوده است در زمان ناصرالدین شاه تاسیس یک نشان دلتی بوده که بعموم صاحب منصبان دولتی اعطا میشده است متروک و مخصوص نظامیان گردیده است.