بروجردی: توسعه بدون حضور زنان تنها یک ادعاست


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۲۸ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۱۲/۴ - ۱۹:۵۹:۴۲
بروجردی: توسعه بدون حضور زنان تنها یک ادعاست
کتاب زنان و دولت پس از انقلاب در اندیشگاه فرهنگی رونمایی شد.
کتاب زنان و دولت پس از انقلاب در اندیشگاه فرهنگی رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشرف بروجردی در مراسم رونمایی از کتاب "زنان و دولت پس از انقلاب" نوشته پرستو سرمدی گفت: بحث زنان در شرایط امروز جامعه بحثی اجتناب‌ ناپذیر است. مطالبات نسل امروز و همچنین جایگاه زن مسلمان در عرصه بین‌المللی ما را به سمت توجه ویژه به زنان هم در عرصه‌های سیاسی و هم در عرصه‌های اجتماعی سوق می‌دهد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: اگر زنان را از شاخص‌های توسعه کشور حذف کنیم، نمی‌توانیم مدعی شویم که به سمت توسعه‌یافتگی در حرکتیم.
او با تاکید بر به رسمیت شناختن زنان در میان آحاد مردم و سیاست‌گذاران اظهار کرد: بی‌توجهی به این موضوع موجب به حاشیه رانده شدن زنان شده و کمتر شاهد حضور آنها در عرصه‌های مدیریتی خواهیم بود.
بروجردی تاکید کرد: در جامعه صاحبنظران دیدگاه‌های مختلف باید در مورد موضوع زنان با یکدیگر تبادل نظر کنند، طبیعتا حاصل این گفت‌وگوها رشد و توسعه یک جامعه را در پی خواهد داشت.
مشاور رئیس جمهور با اشاره به کتاب "زنان و دولت پس از انقلاب" خاطر نشان کرد: نویسنده در این کتاب برداشتی از رویکرد مدیران جمهوری اسلامی نسبت به زنان ارائه داده است. این رویکردی مفیدی است مشروط به اینکه در بررسی تمام جوانب را در نظر بگیریم.
او با تاکید به اینکه جامعه ایران دینی است گفت: وجه غالب رویکرد مردم در جامعه، رویکرد دینی است و نمی‌توان بحث دین را در تبیین مسائل نادیده بگیریم. بنابراین اگر قرار است استنتاجی از این کتاب ارائه دهیم، این استنتاج باید در تعامل با رویکرد عمده جامعه قرار بگیرد تا مفید باشد.
همچنین در این جلسه پرستو سرمدی نویسنده کتاب "زنان و دولت پس از انقلاب" در سخنانی با اشاره به اینکه این کتاب، حاصل پایان نامه او بوده است اظهار کرد: چیزی که برای من مهم بود این بود که تاکنون چه سیاست‌هایی در رابطه با موضوع زنان در جامعه اجرا شده است.
او ادامه داد: برای بررسی این موضوع هم اقدامات دولت‌ها و هم کنش‌های زنان در جامعه را بررسی کردم که در بخش دوم منابع بسیار کمی وجود داشت.
سرمدی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در این کتاب نگاه تاریخی داشتم و این دوره‌های تاریخی بر اساس دولت‌هایی که روی کار بودند انتخاب شدند.
او افزود: در دوره تاریخی پس از انقلاب تا سال 60 شاهد تغییرات زیادی در وضعیت زنان بودیم؛ از جمله لغو قانون حمایت خانواده. دوره سال‌های 60 تا 68 هم با جنگ تحمیلی و ترور شخصیت‌ها از سوی گروه‌های تندرو همراه بود و این مسائل در اشتغال زنان تاثیر گذار بود.
نویسنده کتاب "زنان و دولت پس از انقلاب" از دوره اصلاحات به عنوان دوران طلایی زنان نام برد و گفت: در این دوره اقدامات مهم و مثبتی در حوزه زنان انجام شد که طرح امحای خشونت علیه زنان از جمله آنها بود. البته در ادامه و در دولت‌های نهم و دهم سیاست‌های ضد زن رواج یافت و به صورت سیستماتیک برای برگرداندن زنان به فضاهای خصوصی تلاش شد.