دکتر صلاحی: در عصر انفجار اطلاعات باید به رشته کتابداری نگاه متفاوتی داشته باشیم


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۹/۹ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۳۵:۴۵
دکتر صلاحی: در عصر انفجار اطلاعات باید به رشته کتابداری نگاه متفاوتی داشته باشیم
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا، دكتر صلاحي كه در همايش "كتابداران فردا" در جمع دانشجويان جديد الورود و اساتيد بنام رشته كتابداري سخنراني مي¬كرد،اظهار داشت: فخر اقوام به تمدن هاست و كتاب تنها پل مطمئن از گذشته به آينده است. اگر امروز بين تمدن ها جنگ است پيروزي از آن كسي است كهظ ميراث خود را صيانت و آن را به نسل آينده منتقل كرده است. ما ميراث گرانبهايي ازگذشته خود داريم و فرهنگ و تاريخ ما با فرهنگ ديني آميخته است و بايد بتوانيم اين ميراث را به نسل¬هاي بعدي منتقل كنيم.
وي اضافه كرد: آن نگاهي كه امروزنسبت به رشته كتابداري در جامعه وجود دارد نگاه خوبي نيست اما بخشي از نگاه معلولش از خودماست.
دكتر صلاحي يادآور شد: از ابتداي انقلاب تا كنون اين رشته وجود داشته و كتابداران زيادي تربيت كرده اما هيچگاه نسبت به دانشي كه از غرب وارد شده تجديد نظري نشده است.
وي افزود: تا زماني كه بهره بردار باشيم اگر چه مفيدهم باشد ولي دلزده مي شويم.بايد خودمان توليد داشته باشيم. آنچه تا كنون غرب به ماتحميل كرده است بايد تغيير داده شود.
وي تصريح كرد: تفاوت اساسي بين دانش وبينش وجود دارد و استفاده از دانش غرب در رشته كتابداري ايرادي ندارد اما بينش رانبايد تقليد كنيم چرا كه هويت خودمان را از دست مي دهيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با بيان اينكه نبايد تنها به رده بندي كنگره آمريكا و ديويي اكتفا كرد،گفت: اين نوع رده بندي و نيز طبقه بندي علوم بر اساس جهان بيني غرب است و بايد اين طبقه¬بندي به چالش كشيده شود.
وي تاكيد كرد: تا نگاه تغيير نكرده اوضاع به همين شكل است كه وزارت آموزش و پرورش پست كتابدار را از واحدهاي خود حذف مي كند چون معتقد است كتابدار تنها كتاب را در قفسه مي گذارد!
وي افزود: كتابداري در سه سطح عمومي، نيمه تخصصي و تخصصي تعريف مي شود؛ در بخش عمومي نيازي به نيروي متخصص نيست،در سطح نيمه تخصصي مي توان با دور هاي كوتاه مدت آموزش داد، اما سطح تخصصي جاي شماست و بايد در اين سطح كتابداران نظريه پردازي كنند.
وي تصريح كرد: شما كتابداران مخزن دار نيستيد و نقش و شان اين رشته بسيار بالاست. علم كتابداري علم مادر است اما متاسفانه درك درستي از كلمه اطلاع رساني كه به دنبال كلمه كتابداري آمده نشده است.
صلاحي افزود: در تمامي رشته ها متدولوژي براي تحقيق وجوددارد كه روش كتابخانه اي يكي از معتبرترين آنهاست؛ بايد براي احياي اين روش¬ها تلاش كرد.
وي با تاكيد بر تغيير و تحول در رشته كتابداري و اطلاع رساني گفت: هيچ رشته اي وجود ندارد كه در آن نقد و تحليل نباشد و ما نبايد هيچگاه به وضعيت موجود راضي باشيم چون مرگ سازمان وقتي است كه تلاش كنيد خوب باشيد و در خوب بودن بمانيد! بايد هميشه به سمت تعالي حركت كرد.
در اين همايش از نخستين كتاب كميته پژوهش ادكا با عنوان "دستنامه نرم افزار هيست سايت: ابزار مديريت استناد" رونمايي شد.
همايش كتابداران فردا عصر روز چهارشنبه 9 آذرماه در سالن همايش¬هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد.