متن مصاحبه تاریخ شفاهی پروفسور نصرالله پورجوادی در گنجینه اسناد ملی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۹/۱۲ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۳۴:۱۸
متن مصاحبه تاریخ شفاهی پروفسور نصرالله پورجوادی در گنجینه اسناد ملی
آماده سازي متن مصاحبه سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با دكتر نصرالله پورجوادي، استاد فرهنگستان زبان و ادب فارسي در گنجينه اسناد ملي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران به پايان رسيد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، اين سند تاريخ شفاهي كه طي شانزده جلسه انجام شده است، از سال 1384 مراحل پياده سازي، مقابله و تصحيح و تايپ آن آغاز شده بود و در تير ماه سال جاري به پايان رسيد.
عشق، ادبيات فارسي، عرفان و تصوف، فلسفه‌ي اسلامي، عارفان، عرفان‌پژوهي، حافظ‌پژوهي، عرفان‌پژوهان غربي، تاريخ انديشه و نيز فعاليت‌هاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مركز نشر دانشگاهي، بنياد دائره ‌المعارف اسلامي، مركز دايره ‌المعارف بزرگ اسلامي، مؤسسه‌ي پژوهشي حكمت و فلسفه از مهم‌ترين موضوع‌هاي مطرح‌شده در مصاحبه‌ي پرفسور پورجوادي است.
دكتر پورجوادي، تحصيلات عالي خود را در ايران و آمريكا، در رشته‌ي فلسفه به انجام رسانده و زمينه‌ي اصلي فعاليت‌هاي علمي و فرهنگي‌اش، تصوف و بويژه عرفان ايراني است. علاقه‌مندي وي به اين موضوع، به تصحيح ده‌ها نسخه‌ي خطي، تأليف ده‌ها جلد كتاب و مجموعه‌مقاله و ارائه‌ي سخنراني در همايش‌هاي داخلي و خارجي انجاميده‌‌است.
سال‌ها رياست بر مركز نشر دانشگاهي، تدريس و پژوهش در دانشگاه‌‌هاي آلمان، هلند و ديگر مراكز تحقيقاتي اروپا و آمريكا، چهره‌ي برجسته‌‌شدن در فرهنگستان زبان و ادب فارسي و جايزه‌هاي چون جايزه‌ي مؤسسه‌ي همبولت آلمان در جايگاه معتبرترين چهره‌ي اسلام‌شناس و ايران‌شناس معاصر، در پرونده‌ي كاري و علمي وي به چشم مي خورد.
اگرچه استفاده از اين مجموعه اطلاعات داراي محدوديت دسترسي براي مراجعه كنندگان است، اما دكتر پورجوادي اجازه چاپ و نشر مصاحبه خود را به سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران داده اند و در آينده نزديك نيز در اختيار كليه جويندگان تاريخ فرهنگ معاصر قرار خواهد گرفت.