دکتر صلاحی: استان بوشهر تاریخی ماندگار درمبارزه با استعمار و استثمار داشته است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱۰/۱۳ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۲۳:۵
دکتر صلاحی: استان بوشهر تاریخی ماندگار درمبارزه با استعمار و استثمار داشته است
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كه به منظور شركت در همايش ملي "نقش اسناد در تاريخ نگاري استان بوشهر" به اين استان سفر كرده است با يادآوري دلاوري هاي مردم خونگرم اين خطه از كشور گفت: استان بوشهر در مسير مبارزه با استثمار و ظلم خارجي نقش ماندگاري ايفا كرده و بيشتر درخشش وشهرت عالمان اين ديار مربوط به مبارزه عليه استعمار و استثمار بيگانگان متجاوز است.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا. رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه افزود: ما در نقاط عطف دفاع مقدس شاهد مبارزات مردان و زنان اين استان بوديم كه همه اين مبارزات و فداكاري ها در قالب كلام نمي گنجد و تنها به اين نكته بسنده مي كنم كه زماني كه آمريكا تهديد به حضور ناوگانش در خليج فارس كرد، امام خميني (ره) در پاسخ به چاره جويي رزمندگان فرمودند اگر من به جاي شما بودم در همان تنگه هرمز آنها را غرق مي كردم و تنها سه روز پس از اين بيانات ناو ويجستون روي مين رفت و صدمات بسياري ديد.
دكتر صلاحي در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اهميت اسناد در حفظ و نگهداري هويت اقوام و ملل افزود: صرف نظر از قضاوت ارزشي، كاري كه گذشتگان انجام داده اند بسيار مهم است و درست يا نادرست و خوب يا بد، براي يك محقق سندپژوه داراي ارزش است.
دكتر صلاحي ضمن برشمردن اهميت قرآن كريم در پرداختن به گذشته و سرنوشت گذشتگان گفت: در قرآن بلااستثنا به مسئله شناخت گذشته توجه شده است و نشان داده شده كه چگونه اقوامي دچار غضب خداوند و خشم او شده اند و چگونه اقوامي تاريخ ساز شده و اثرات خوبي برجاي گذاشته اند.
صلاحي افزود: ماموريت سازمان اسناد و كتابخانه ملي بر اساس قانون و اساسنامه، جمع آوري اسناد و كتاب در حوزه انقلاب و ايران است و هر آنچه مربوط به اقوام و تاريخ و هويت سرزمينمان است بايد جمع آوري شود.
دكتر صلاحي با اشاره به ضرورت پرداختن به تاريخ و تمدن ايران اضافه كرد: ايران تاريخ بزرگي دارد و اين تاريخ البته محدود به زمانه و محدوده فعلي ايران نيست و به ايران تاريخي و فرهنگي كه شامل كشورهاي مجاور مي شود، باز مي گردد.
صلاحي در سخنان ديگري گفت: از اقدامات مهم ديگر براي عملي كردن بحث عدالت محوري و دسترس پذير كردن اسناد براي محققان ايجاد مراكز مديريتي در استان هاست كه قبلا همه اسناد موجود در تهران بود و قصد بر اين است كه پس از فهرست نويسي به استان ها و مراكز مرتبط فرستاده شود.
صلاحي باتوجه به ظرفيت هاي استان بوشهر و برگزاري همايش ملي " نقش اسناد در تاريخ استان بوشهر" گفت: مركز سازمان اسناد و كتابخانه ملي در بوشهربا توجه به قابليت هايي دارد مي تواند گام هاي بزرگي را در عرصه پژوهش اسناد تاريخي بردارد و با توجه به حضور و مبارزه بزرگاني همچون رئيسعلي دلواري و يارانش و ساير مبارزان عرصه استقلال كشور، در اين استان، اهميت اين استان در اين زمينه بيشتر نمايان مي شود.
دكتر صلاحي همچنين با اشاره به برگزاري جلسه كميته حافظه جهاني در سازمان، از انتخاب 2 اثر از ميان 27 اثر بررسي شده براي ثبت در حافظه جهاني يونسكو خبر داد و توضيح داد: يكي از آثار انتخاب شده در جلسه كميته حافظه جهاني ذخيره خوارزمشاهي بود كه مرتبط به علم طب است و غربي ها سال ها از آن بدون ذكري از نام ايران بهره مي بردند. ديگري مربوط به نقشه هاي تاريخي ايران است كه به مسائل مهندسي آن دوره و تكنيك هاي آبرساني، فرهنگ شهري، هويت تاريخي و معماري ايران قديم مربوط مي شود.
دكتر صلاحي در پايان با اشاره به همكاري هاي بين الملي سازمان با ديگر كشور ها براي انتقال اسناد و نسخه هاي فارسي به كشور از رايزني با كشورهاي گرجستان، افغانستان، تانزانيا و تونس براي اين منظور خبرداد.