دکتر صلاحی: باید برای جمع آوری اسناد ملی در خارج از کشور مدیریتی یکپارچه وجود داشته باشد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱۱/۲۳ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۸:۲۳
دکتر صلاحی: باید برای جمع آوری اسناد ملی در خارج از کشور مدیریتی یکپارچه وجود داشته باشد

دكتر اسحاق صلاحي در مراسم امضاء تفاهم نامه همكاري ميان سازمان اسناد و كتابخانه ملي و پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي گفت: بايد با مديريتي يكپارچه، جمع آوري و تهيه تصوير از اسناد ملي در خارج از كشور را به انجام برسانيم تا اين فعاليت ها بتواند با كمترين همپوشاني به دسترسي محقق و پژوهشگر به اين تاريخ و ميراث  مستند منجر شود.

به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، در اين نشست مشترك كه امروز (دوشنبه 24 بهمن) در محل كتابخانه ملي برگزار شد، طرفين بر همكاري و انجام پژوهش هاي مشترك، برگزاري نشست هاي علمي، كارگاه هاي آموزشي و تاليف و ترجمه متون رشته هاي علوم انساني مورد درخواست تاكيد كردند.

  دكتر اسحق صلاحي در گزارشي از فعاليت ها و عملكرد سازمان گفت: از مطالبات مقام معظم رهبري كه مي تواند به عنوان دغدغه مشترك مطرح شود، بحث استاندارد سازي و طبقه بندي علوم بر اساس جهان بيني ديني و الهي است كه سازمان اسناد و كتابخانه ملي همايشي بين المللي را در سال آينده برگزار مي كند و مشاركت پژوهشگاه علوم انساني مي تواند مفيد و منشاء خير باشد.

وي با اشاره به مجازي كردن فعاليت ها و افزايش سرعت در پاسخ گويي به درخواست محققان، ناشران و كاربران كتابخانه ملي افزود: كار اسكن نسخه هاي خطي، سنگي و كتاب هاي چاپي  شروع شده است و اميدواريم با مشاركت ناشران بتوانيم تالار و كتابخانه ملي ديجيتال را براي استفاده پژوهشگران ايجاد كنيم.

دكتر صلاحي به فعاليت هاي فهرست نويسي پيش از انتشار(فيپا) و فهرستنويسي پس از انتشار(فاپا) براي  ساماندهي فضاي نشر كتاب در كشور اشاره كرد و تصريح كرد: در تعامل با حوزه فرهنگ و موسسات اسنادي و كتابخانه اي تا جايي پيش رو هستيم كه هم اكنون به لحاظ كمي بيشترين كتب و منبع ديجيتالي را در كنسرسيوم محتواي ملي در اختيار محققان قرار داده ايم.

وي به پي گيري بحث تاريخ شفاهي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس در سازمان اسناد وكتابخانه ملي نيز اشاره كرد و افزود:  حفظ اين ميراث مستند و مدارك تاريخي از وظايف سازمان است.

حميدرضاآيت اللهي رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي نيز در اين نشست با اشاره به ظرفيت ها و توانايي هاي دو طرف براي تبادل كتاب و معرفت،  بر همكاري و تعامل براي پيشبرد عدالت پژوهشي در كشور تاكيد كرد.

لازم به ذكر است طبق تفاهم نامه امضاء شده، سازمان اسناد  كتابخانه ملي در زمينه علوم كتابداري و اطلاع رساني و علوم آرشيوي تجربيات خود را در اختيار پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي قرار مي دهد.