دکتر صلاحی: کتابخانه ملی از سازمان های موفق در زمینه دورکاری است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱۲/۸ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۳:۲۶
دکتر صلاحی: کتابخانه ملی از سازمان های موفق در زمینه دورکاری است

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ديدار با همكاران دوركار و كارشناسان سازمان گفت: سازمان اسناد و كتابخانه ملي در زمينه دوركاري داراي كارنامه اي روشن و موفق است و به نسبت تعداد پرسنل، درصد بالايي از همكاران، دوركار شده اند.

به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا. در جلسه صميمانه اي كه صبح امروز (9 اسفند 1390) در مركز همايش هاي سازمان برگزار شد، همكاران دوركار و كارشناسان به ذكر ايده ها و مشكلات خود در زمينه هاي شغلي خويش پرداختند.

در اين جلسه دكتر صلاحي ضمن تشكر از تلاش هاي يك سال اخير همكاران كارشناس گفت: با وجود اينكه بار اجرايي، تخصصي و كاري سازمان بر دوش كاركنان كارشناس است و همچنين آنان به نسبت مديران كمتر ديده مي شوند، اما از نظر بنده به عنوان قائده و پشتوانه سازمان لحاظ مي شوند و سازمان نيازمند وجود كارشناسان متخصص است.

دكتر صلاحي با نقبي به فرمايش حضرت امير در زمينه مديريت افزود: اينطور نيست كه هر كس كه مدير باشد بايد دير بيايد و زود برود و كار كمتري كند بلكه وضعيت بايد برعكس باشد و كار كردن فقط مخصوص كارشناسان و بدنه سازمان نيست و آنها نيز قطعا نيازهايي دارند كه مي بايست برطرف شود. حضرت علي (ع) در نامه اي ذهن مالك اشتر نخعي را به چهار نكته مديريتي معطوف كرده است كه يكي به فكر اقتصاد بودن، يكي به فكر امنيت بودن، يكي به فكر تربيت جامعه و ديگري هم به دنبال ساختن و عمران بودن است كه در سازمان نيز اين نكات مديريتي بايد مراعات شود.

صلاحي در ادامه گفت: بنده از نقد و انتقاد استقبال مي كنم و تشكر مي كنم اگر كسي نقصان و كاستي هاي مديران را بيان كند.

جلسه در ادامه به شيوه پرسش و پاسخ ميان همكاران و مديران سازمان شامل دكتر صفي پور معاون پژوهش، برنامه ريزي و فناوري؛ آقاي عزيزي معاون اسناد؛ آقاي محمدي معاون پشتيباني، امور حقوقي و استان ها؛ آقاي دكتر عظيمي معاون كتابخانه ؛ آقاي نوري مديركل امور اداري و آقاي نورمحمدي مديركل امور مالي با نظارت دكتر صلاحي، رئيس سازمان برگزار شد. 

در سوالي يكي از همكاران درباره فقدان كلاس هاي آموزشي براي متخصصاني كه براي آنها در سازمان كلاسي وجود ندارد، پرسش كرد كه دكتر صفي پور معاون پژوهش گفت: طبق مقررات همكاران مي توانند در خود مركز آموزش مديريت دولتي و يا شركت هايي كه در اين زمينه فعال هستند، در كلاس هاي مورد نظرشان ثبت نام كنند و از نظر مالي نيز سازمان مي تواند آنها را حمايت كند.

همكار ديگري درباره مشكل امنيت شغلي كارمندان قراردادي سوال كرد كه معاون پشتيباني گفت: در زمينه كارمندان قراردادي دو بحث وجود دارد؛ يكي مسئله مالي كه در اين زمينه كارمندان نبايد نگراني داشته باشند و ديگري هم مسئله ارزشيابي است كه به هر حال هر كارمندي مي بايست در زمينه هاي راندماني و شغلي از بازدهي مناسبي برخوردار باشد تا قراردادش تمديد شود.

سوال ديگر مربوط به آمار موظفي بالاي همكاران بود كه با پاسخ و توضيحات  آقاي عزيزي و دكتر صلاحي مواجه شد. صلاحي در اين زمينه گفت: ما براي تشخيص ميزان آمار موظفي كاركنان چهار شاخص را به دست آورديم و پي برديم كه بين همكاران از لحاظ راندماني تفاوت هايي وجود دارد و اين مسئله طبيعي است. اما آنچه كه همكاران محترم موظف به كار هستند در واقع مي بايست با روش هاي دقيق تعيين شود تا حقي از كسي تضييع نگردد. چرا كه براي مثال در برخي موارد همكاران دوركار آمار بالايي ارائه داده اند و در مجموع آنها راندمان بالاتري داشته اند و اين مسئله نشان مي دهد كه مي توان سطح آمار را بالا برد.

دكتر صلاحي همچنين در پاسخ به سوالي پيرامون افت كيفيت كار همكاران در صورت ارائه يك روزه فيپا گفت: اين كار مهمي است كه بايد حتما انجام شود و نبايد كتابي روي زمين بماند تا نظم كاري با مشكل مواجه نشود و آمارها نيز دقيق بماند.

يكي از سوالات همكاران در مورد چگونگي حمايت از پايان نامه هاي دانشجويي بود كه دكتر صفي پور پاسخ داد: در گذشته اگر از پايان نامه اي حمايت مي شد حتما بايد استاد راهنماي آن از سازمان اسناد و كتابخانه ملي انتخاب مي شد كه با تصحيح مقررات آن هر شخصي كه شرايط لازم را داشته باشد مي تواند هدايت پايان نامه را برعهده بگيرد و اين مشكل برطرف شده است.

پرسش هايي درباره افت شرايط رفاهي سازمان و همچنين سرعت پايين نرم افزار رسا از ديگر مباحث مطرح شده بود كه دكتر صلاحي قول داد در روزهاي آتي خبرهاي خوبي در زمينه مسائل رفاهي بيان كند.