کمیته نسخ خطی منطقه خاورمیانه با محوریت ایران تشکیل می شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱/۱۳ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۵۶:۳۷
کمیته نسخ خطی منطقه خاورمیانه با محوریت ایران تشکیل می شود
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ديدار با معاونان، مشاوران، مديران كل و كاركنان سازمان كه امروز (دوشنبه 14 فروردين) در سالن همايش هاي سازمان برگزار شد، از دو مصوبه جديد كميته فرهنگ و تمدن شوراي انقلاب فرهنگي در حوزه مالكيت معنوي و محوريت ايران در منطقه خاورميانه در حوزه سند خبر داد .
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ديدار با معاونان، مشاوران، مديران كل و كاركنان سازمان كه امروز (دوشنبه 14 فروردين) در سالن همايش هاي سازمان برگزار شد، از دو مصوبه جديد كميته فرهنگ و تمدن شوراي انقلاب فرهنگي در حوزه مالكيت معنوي و محوريت ايران در منطقه خاورميانه در حوزه سند خبر داد و افزود: قرار است مولفين سي دي محتوي كتاب هاي خود را براي راه اندازي بهتر و آسان تر تالار ديجيتال كتابخانه ملي به همراه كتاب هاي واسپاري به سازمان تحويل دهند تا قابليت جستجوي سريع براي مراجعان فراهم شود، هم چنين ايران تلاش هايي با همكاري يونسكو انجام داده است تا كميته اي با موضوع نسخ خطي در منطقه تشكيل شود و سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز رئيس آن كميته باشد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، دكتر اسحاق صلاحي با تبريك سال جديد شمسي و تشكر از زحمات همه همكاران سازمان در سال گذشته گفت: اميدوارم با تعمق بيشتر در تحولات فروردين شمسي معرفت ديني خود را به فروردين بيشتر كنيم و اثرات آن در زندگي جاري و ساري شود.
وي ادامه داد: با توجه به مناسب بودن بستر و شرايط، به طور قطع در سال جديد گام هاي بلندتر و مهم تري در راستاي اهداف سازمان و نظام برداشته مي شود و دستاوردهاي خوبي در پي خواهد داشت.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در لحظات اوليه سال جديد شمسي گفت: جهاد اقتصادي مقدمه اي براي حمايت از توليد ملي و سرمايه گذاري داخلي بود و اگر هر كدام از ما امكانات و وسايل مورد نياز خود را از توليدات داخل فراهم كنيم، وسيله اشتغال بسياري از جوانان جوياي كار را ايجاد خواهيم كرد.
وي با اشاره به اين كه كار بزرگ نيازمند همت والا و سعه صدر است، گفت: افرادي كه نداي خودباوري و رشد را براي خود و جامعه سر مي دهند، مي توانند در تحقق اهداف نظام موثر و مفيد باشند.
دكتر صلاحي از تدوين برنامه استراتژي در سازمان به عنوان يكي از مهم ترين فعاليت هاي انجام شده در سال 1390 ياد كرد و گفت: ايجاد تفكر استراتژي در سازمان بسيار مهم تر از تدوين استراتژي سازمان بود و با ورود اين تفكر به بدنه اصلي و لايه هاي مختلف سازمان ، مي توان برنامه را اجرا و به نتيجه رساند.
وي راه اندازي وب سايت جديد، سايت مرجع مجازي، نرم افزار كتابشناسي با قابليت نصب بر روي موبايل را از ديگر برنامه هاي اجرا شده مهم سازمان در سال گذشته دانست و افزود: اگر چه در اين زمينه ها كارهاي خوبي صورت گرفته است، بايد شرايطي فراهم شود كه آن چه متناسب با شان سازمان است ، اتفاق بيفتد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در بخش ديگري از سخنان خود اتمام اسكن كليه كتاب هاي خطي سازمان را در 5 ماه آينده نويد داد و گفت: با خريد 10 اسكنر كه از توليدات شركت هاي داخلي است، قرار است حداكثر تا 5 ماه آينده كليه كتاب هاي خطي اسكن شود و تصاوير آن در سايت سازمان در اختيار محققان قرار گيرد، هم چنين اولويت بعدي ما در تهيه تصوير از منابع، كتاب هاي چاپ سنگي و چاپ معمولي براي قرار گرفتن در تالار ديجيتال است.
دكتر صلاحي به ماموريت هاي سازمان به كشورهاي خارجي نيز اشاره كرد و افزود: در سفر به تونس، تانزانيا، گرجستان، افغانستان و هندوستان همواره مشتركات فرهنگي، زباني، تاريخي و تمدني مد نظر بوده است و براي سال جاري نيز همين سياست دنبال مي شود.
وي از فعاليت بسيار خوب مجموعه مهتاب در سال 1390 نيز ياد كرد و گفت: با همكاري مجموعه مجمع هماهنگي مراكز تاريخ پژوهي و بانكهاي اسنادي كه تشكيل شده از 12 نهاد اسنادي است، همايش پنجاهمين سالگرد قيام حضرت امام خميني (ره) را برگزار خواهيم كرد و پي گير همايشي در سطح بين المللي نيز در اين زمينه هستيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به افزايش بودجه سال جاري سازمان گفت: اميدواريم با تزريق منابع جديد مالي بتوانيم بخش مهمي از اسناد و منابع خطي مورد نياز سازمان را خريداري كنيم.
وي با اعلام اين كه فهرست نسخ خطي موجود در سازمان در 8 جلد در حال تدوين است، گفت: فهرست نسخ خطي موجود در كشور نيز به صورت تفصيلي در 40 جلد در حال انجام است كه مرجعي قابل استناد براي نسخ خطي است و در نمايشگاه بين المللي كتاب تهران حدود 10 جلد آن رونمايي مي شود.
دكتر صلاحي با اشاره به عضويت سازمان در كميسيون فرهنگي دولت، فاوا و كميته فرهنگ و تمدن شوراي انقلاب فرهنگي گفت: بايد با حضور در مراكز مهم تصميم گيري فرهنگي كشور، نقش بيشتري براي سازمان اسناد و كتابخانه ملي به عنوان يك مركز مهم فرهنگي به دست آوريم .
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ثبت دو اثر "نقشه هاي تاريخي وزارت خارجه" و "ذخيره خوارزمشاهي" در حافظه جهاني يونسكو گفت: سعي داريم با ثبت آثار مشتركي كه در كشورهاي همسايه داريم، تعداد آثار ثبت شده در حافظه جهاني يونسكو را افزايش دهيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به اينكه هنر سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمع آوري صرف نيست و تنها بخشي از وظايف سازمان است، گفت: ساماندهي اطلاعات، اشاعه و اطلاع رساني آن از مهم ترين و اثر بخش ترين وظايف سازمان است كه مي تواند درتوليد علم و ساختن فرهنگ و تمدن كمك زيادي كند.
وي به برخي آمار و ارقام هايي كه در حوزه ديجيتال براي سازمان اسناد و كتابخانه ملي بدست آمده است نيز اشاره كرد و گفت: تا قبل از اسفند 1390، 20 هزار شيء ديجيتالي در وب سايت سازمان موجود بود كه تا پايان هفته دوم اسفند 40 هزار شيء ديجيتالي به آن افزوده شد و در اختيار پژوهشگران قرار گرفت، در حوزه سند نيز ، 25 فهرست ميليون برگ سند در وب سايت سازمان وجود داشت كه در اسفند ماه سال گذشته، فهرست 65 ميليون برگ سند به آن اضافه شد و اين روند افزايشي ادامه خواهد داشت.
دكتر صلاحي با اشاره به وظيفه نظارتي سازمان اسناد و كتابخانه ملي در حوزه سند و كتاب افزود: در بحث استانداردسازي فعاليت هاي اسنادي و كتابخانه اي فعاليت هاي خوبي صورت گرفته است و اميدواريم كه بتوانيم نظارت بهتري در اين راستا در سطح ملي انجام دهيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي راه اندازي تالار ديجيتال را وسيله اي براي از بين بردن محدوديت هاي دسترسي مراجعان به منابع دانست و افزود: با راه اندازي تالار ديجيتال، فيزيك كتاب از گردونه تالار ها خارج مي شود و كتاب ها و منابع بدون محدوديت در اختيار مراجعان قرار مي گيرد.
دكتر صلاحي در بخشي از سخنان خود در حوزه داخل سازماني با اشاره به اعتقاد سازمان به دوركاري گفت: خروجي كار براي دوركاران سازمان حدود 4/1برابر كاركنان مستقر در سازمان است و به طور جدي در سازمان پي گيري مي شود.
وي در پايان با اشاره به برگزاري همايش 19 ارديبهشت در روز ملي اسناد و ميراث مكتوب گفت: 19 ارديبهشت روز ملي اسناد و ميراث مكتوب است و به همين مناسبت معاونت اسناد با مشاركت معاونت كتابخانه همايش و نمايشگاهي را در سطح ملي برگزار مي كند.
وي هم چنين اشاره داشت: همايش مباني نظري و فلسفي علم كتابداري و اطلاع رساني نيز از همايش هاي مهم سال جاري توسط سازمان اسناد و كتابخانه ملي است كه بايد با جديت تمام در اين زمينه فعاليت شود.