اعطای نشان سپاس دانشگاه تهران به دکتر صلاحی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۴/۳ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۳۷:۲۱
اعطای نشان سپاس دانشگاه تهران به دکتر صلاحی
طي مراسمي امروز يكشنبه (4 تير 1391) نشان دانشگاه تهران توسط دكتر فرهاد رهبر، رئيس دانشگاه تهران به رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، اهدا شد.
نشان سپاس دانشگاه تهران، طي مراسمي، امروز يكشنبه (4 تير 1391)توسط دكتر فرهاد رهبر، رئيس اين دانشگاه به رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، اهدا شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي، دراين مراسم كه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران و به مناسبت فارغ التحصيلي اولين گروه از دانش آموختگان دانشكده علوم كتابداري و اطلاع رساني اين دانشگاه برگزار شد، دكتر صلاحي ضمن تبريك به اين گروه از فارغ التحصيلان، ابراز اميدواري كرد سازمان اسناد و كتابخانه ملي و دانشگاه هاي كشور همكاري هاي آموزشي و پژوهشي را در حيطه علوم كتابداري و اطلاع رساني افزايش دهند.
لازم به توضيح است كه تاكنون سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران براي راه اندازي دوره هاي تخصصي علوم كتابداري و علوم آرشيوي با دانشگاه هاي مختلفي همكاري داشته است كه همكاري با دانشگاه تهران براي راه اندازي دانشكده كتابداري و اطلاع رساني از مهم ترين آنها بوده است.
ثبت جهاني خمسه نظامي
همچنين در ادامه مراسم اين روزكه به ثبت جهاني قديمي ترين نسخه موجود خمسه نظامي، شاعر بزرگ پارسي سرا كه در كتابخانه مركزي دانشگاه تهران نگهداري مي شود، اختصاص داشت، رئيس كميته ملي حافظه جهاني، اهميت ساخت و آفرينش ميراث براي آيندگان را در كنار حفظ ميراث گذشتگان يادآور شد.
دكتر صلاحي، ضمن برشمردن وظايف كميته ملي حافظه جهاني، تعداد آثار ثبت شده در حافظه ملي را در مقايسه با آثار گرانقدري كه متعلق به تمدن ايران است، اندك شمرد و تصريح كرد: علماي سلف ما آثار بسياري براي خلف خود به جاي گذاشته اند و ما در واقع ميراث دار آنان هستيم. اينها در شرايطي است كه ما وظيفه جمع آوري ميراث امروزي خويش و انتقال آن به آيندگان را نيز به عنوان يك وظيفه اصلي، پيش روي داريم.
رئيس كميته ملي حافظه جهاني در ادامه گفت: چرا از سال 1384كه كميته ملي حافظه جهاني تشكيل شده تاكنون تنها بيست و پنج اثر ثبت شده است؛ در حالي كه ما آثار بسيار زيادي داريم كه قابليت ثبت ملي و جهاني دارند و هنوز ثبت آنها مغفول مانده است؟
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه با ارائه مثالي در زمينه كم كاري ها در ثبت آثار و مجموعه هاي ايراني و سوءاستفاده بيگانگان از آن گفت: متاسفانه هم اكنون شاهد هستيم كه غربي ها در كنار فشارهايي كه با سلاح تحريم به اقتصاد و صنايع ما مي آورند، در برخي موارد ميراث ما را نيز به يغما برده اند كه نمونه مهم آن طب ايراني است كه متاسفانه با عنوان طب يوناني از آن ياد مي شود.
دكتر صلاحي ادامه داد: سازمان اسناد و كتابخانه ملي، به عنوان مسئول كميته ملي حافظه جهاني در ايران وظيفه دارد تا آثار مهم ملي و اسلامي كشور را به ثبت برساند و در اين زمينه كمك صاحبنظران و دلسوزان ميراث كشور را طلب مي كند.
شايان ذكر است در اين مراسم لوح ثبت ملي حافظه جهاني در زمينه مجموعه خمسه نظامي، از طرف دكتر صلاحي به دكتر رهبر رئيس دانشگاه تهران اهداء شد.