افتتاح "نخستین نمایشگاه بین المللی نسخ خطی قرآن کریم" در کتابخانه ملی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۴/۳۱ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۲۸:۴۴
افتتاح
"نخستين نمايشگاه بين المللي نسخ خطي قرآن كريم" امروز يكشنبه اول مرداد ماه با حضور دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان و ميهمانان داخلي و خارجي، در محل نمايشگاه دائمي نسخ خطي و نادر سازمان اسناد و كتابخانه ملي، افتتاح شد.
"نخستين نمايشگاه بين المللي نسخ خطي قرآن كريم" امروز يكشنبه اول مرداد ماه با حضور دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي و ميهمانان داخلي و خارجي، در محل نمايشگاه دائمي نسخ خطي و نادر سازمان اسناد و كتابخانه ملي، افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا. در اين مراسم دكتر صلاحي، با اشاره به اهميت برگزاري چنين نمايشگاه هايي در معرفي گنجينه ها و نفايس سازمان و هم چنين دسترس پذير كردن آن ها براي پژوهشگران و علاقه مندان، تصريح كرد: بدون شك منشاء بيشتر گرفتاري هاي امروز بشر، دور شدن و مهجور ماندن از متن هدايت بخش قرآن است كه خداوند فرو فرستاده و بشر امروز بيش از پيش محتاج گزاره ها و راه حل هاي ديني است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي يادآور شد: اگر بخواهيم به عمق و درون قرآن به عنوان منشور بشريت و نجات انسان دسترسي داشته باشيم، بايد به قرآن ناطق كه همان تفاسير ائمه معصومين (ع) است، توجه كنيم، چرا كه از يك منظر قرآن كريم، قرآن صامت است و قرآن ناطق، همان فرمايشات و سخنان ائمه اطهار (ع) است.
دكتر صلاحي همچنين با اشاره به برگزاري سالانه نمايشگاه "قرآن و عترت" در سازمان اسناد و كتابخانه ملي، اضافه كرد: ابتكار برگزاري چنين نمايشگاهي به عنوان يك سنت حسنه جاريه، يك ويژگي خاصي دارد و آن هم بين المللي بودن آن است. هم چنين عنوان نمايشگاه، "قرآن و عترت" است، عنواني كه به ما اخطارمي دهد مبادا گمان كنيم قرآن براي ما كافيست، بلكه بايد بدانيم در كنارقرآن، نيازمند دستورالعمل ها و تفاسير ائمه (ع) نيز هستيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در مورد ويژگي هاي نسخه هاي به نمايش گذاشته شده توضيح داد: اين نمايشگاه شامل نسخه هاي خريداري و اهداء شده به سازمان در يك سال گذشته، يعني از رمضان سال قبل تا رمضان امسال است و از 133 نسخه خريداري شده، تعداد 21 نسخه منتخب، بنا بر ويژگي ها و شاخصه هايي كه دارند به نمايش درآمده است.
وي ادامه داد: هم اكنون در سازمان 1600 نسخه خطي قرآن كريم نگهداري مي شود كه اين تعداد نسخه خطي آمار بي نظيري است و اميدواريم پژوهشگران و علاقه مندان نيز از اين نسخه ها استفاده مطلوب را ببرند.
دكتر صلاحي همچنين نويد داد در آينده نزديك، برگزاري نمايشگاه نسخه هاي خطي سازمان اسناد و كتابخانه ملي، به صورت سالانه در دستور كار سازمان قرار بگيرد.
شايان ذكر است از جمله نسخه هاي نفيس اين نمايشگاه نسخه اي از قرآن كريم با خط محمد هاشم طاير مربوط به سال 1088 (قرن يازدهم هجري قمري) است كه در آن هنرهايي نظير مذهب، مرصع و رنگه نويسي به چشم مي خورد؛ اثر نفيسي از نهج البلاغه به خط ابن اسعد بن محمد شفروه به سال 631 هجري قمري و صحيفه كامل سجاديه مربوط به دوره صفويه و با خط محمد رحيم نيز از آثار نفيس اين نمايشگاه است.
نمايش آثاري از قرآن هاي خطي كشورهاي اسلامي نظير تانزانيا، تركيه، تونس، ارمنستان، زنگبار، هندوستان، تاجيكستان و برخي ديگركشورها، از ويژگي هاي برجسته اين نمايشگاه است.
گفتني است "نخستين نمايشگاه بين المللي نسخ خطي قرآن كريم" در محل نمايشگاه دائمي نسخ خطي و نادر كتابخانه ملي برپاست و در ايام ماه مبارك رمضان از ساعت 9 صبح تا 18 عصر پذيراي مشتاقان و پژوهشگران است