سه تن از نسخه پژوهان و حامیان نسخ خطی تجلیل شدند


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۸/۲۷ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۶:۴۹:۱۸
سه تن از نسخه پژوهان و حامیان نسخ خطی تجلیل شدند
در دوازدهمين آئين بزرگداشت حاميان نسخ خطي از آيت‌الله رضا استادي، حجت‌الاسلام محمدباقر حجتي و مرحوم شيخ‌ ضياءالدين حدائق معروف به ابن يوسف شيرازي تجليل به عمل آمد.
در دوازدهمين آئين بزرگداشت حاميان نسخ خطي از آيت‌الله رضا استادي، حجت‌الاسلام محمدباقر حجتي و مرحوم شيخ‌ ضياءالدين حدائق معروف به ابن يوسف شيرازي تجليل به عمل آمد.
در دوازدهمين آئين بزرگداشت حاميان نسخ خطي كه امروز يكشنبه 28 آبان ماه در مركز اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد، حجت‌الاسلام محمدجواد ادبي رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي گفت: همنشيني با نسخ خطي به آدمي اعطاي روح مي‌بخشد.
وي اضافه كرد: كساني كه عمري با نسخ خطي زندگي مي‌كردند و با نسخ خطي همنشيني دارند جهاني بن نشسته در گوشه‌اي هستند، چرا كه هنر در بين آنها بازپروري مي‌شوند. آنكه مي‌نگارد، مي‌نويسد و با نسخ خطي همنشيني مي‌كند، وجود خود را در نسخه‌ها به وديعه مي‌نهد.
حجت الاسلام ادبي با بيان اينكه نسخ خطي با وجود حاميان اين نسخ، ارجمندي مي‌يابد، بيان كرد: سنت اسلامي به واقع سنت متن است و از متن قرآن تا متون حكما، پايه‌ريزي شده است.
رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي كشور گفت: آيت‌الله رضا استادي متولد، محمد باقر حجتي و زنده ياد ابن بوسف شيرازي هم در اين سن و سال بودند و همنشيني من با آنها يك پختگي را در من ايجاد كرد. اميدواريم تجليل حاميان نسخ خطي به صورت مستمر و مداوم در سال‌هاي آتي برپا شود. 
در ادامه اين مراسم حجت‌الاسلام باقر حجتي درباره توهين به ساحت مقدس پيامبر اكرم(ص)، بيان داشت: كساني كه قرآن را به آتش مي‌كشند، ديوانه بوده و گوهرشناس نيستند. آلامي كه بشر با آن دست به گريبان است، چاره‌‌اي جز اينكه زير سايه قرآن باشند،‌ ندارند.
حجت‌الاسلام محمد باقر حجتي گفت: ديوانه كساني هستند كه به قرآن كريم اهانت مي‌كنند. گرسنگي مردم را در زمين درو مي‌كند و بيماري ميليون ها انسان را از بين مي‌برد، اما آنها فضا را تسخير مي‌كنند كه جنگ را تا فضا گسترش دهند.
وي اضافه كرد: اگر طلا را ذوب و يا خدشه‌اي به آن وارد كنيم، طلا ارزش خود را دارد همانگونه كه قرآن داراي ارزش و مقام است، مفسران معتقدند كه هر كسي ارزش داشته باشد، ديگري به او زينت نمي‌دهد، يعني قرآن ذاتاً بزرگ است و نمي‌توان اعتبار آن را لغو كرد.
حجت‌الاسلام حجتي ادامه داد: تمام مجموعه نسخ عربي كتابخانه ملك را بنده فهرست‌نويسي كردم حال در برخي از آنها نيز اسامي برخي از افراد هم مشاهده مي‌شود. وي افزود:‌ خيزش ملت ايران باعث احياي قرآن در ساير ملل شده چرا كه قرآن كريم در متن و برنامه زندگي مردم قرار گرفت.
در ادامه اين مراسم حجت‌الاسلام محمد بركت نسخه‌پژوه استان فارس، اظهار داشت: مجموعه نسخ خطي مرحوم طباطبايي كه يك هزار و 100 نسخه آن در كتابخانه ميرزاي شيرازي نگهداري مي‌شود و 700 نسخ ديگر آن در كتابخانه متعلق به اداره اوقاف واقع در حرم سيدحضرت علاءالدين نگهداري مي‌شود.
وي اضافه كرد: كتابخانه ملي فارس بيش از يك هزار و 200 نسخه خطي دارد كه 800 نسخه آن فهرست‌نويسي شده است. يك مجموعه نسخه خطي هم وجود دارد كه فهرست‌نويسي شده و توسط مجلس شوراي اسلامي در آينده نزديك چاپ مي‌شود.
وي در باره زندگي حدايق شيرازي گفت: اين شخصيت نخستين فهرست‌نويس علمي و فرهنگي نسخه خطي در ايران است.
در پايان اين مراسم آيت‌الله اسدالله ايماني گفت: قلم و كتاب نشان‌دهنده عشق و علاقه انسان به حيات جاودانه است. قلم ترجمان انديشه انساني است كه فكر و انديشه را پايدار مي‌سازد و از نابودي آن را حفظ مي‌كند و تفكر و انديشه را به نسل‌هاي بعدي مي‌سپارد. خداي بزرگ پس از اينكه انسان را به لباس وجود آراسته كرد و زندگي و هستي را به او بخشيد نخستين و مهمترين نكته‌اي كه به آن يادآوري كرد قلم است.
ايماني گفت: قلم و كتاب سنگ زيربناي تمدن بشري بوده كه پيامبران چه بعد از ابراهيم خليل‌الله همه صاحبان كتاب و صحيفه بودند يعني طلوع خورشيد اسلام، تمدن اسلامي را رقم زد و به سرعت دانشمنداني تربيت شدند.
وي در پايان بيان كرد: زماني كه اروپا اندك اندك با كاغذ آشنا مي‌شد، جهان اسلام با اندك آثار خود توانست فرهنگ ادبي مهمي را بيافريند. 
در پايان اين مراسم اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران از آيت‌الله رضا استادي، حجت‌الاسلام محمدباقر حجتي و خانواده مرحوم شيخ‌ضياالدين حدائق معروف به ابن يوسف شيرازي تجليل به عمل آورد.