تلاش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی در عرصه پژوهش کم نظیر است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۹/۲۶ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۶:۳۹:۳۵
تلاش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی در عرصه پژوهش کم نظیر است
دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در سومين مراسم جشنواره هفته پژوهش، عملكرد پژوهشي سازمان را، كم نظير و شايان تقدير دانست.
دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در سومين مراسم جشنواره هفته پژوهش، عملكرد پژوهشي سازمان را، كم نظير و شايان تقدير دانست.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، در اين جشنواره كه امروز دوشنبه 27 آذرماه با حضور مديران سازمان و همچنين پژوهشگران برگزيده در سالن ساختمان آرشيو ملي ايران برگزار شد، دكتر صلاحي با اشاره به اهميت پژوهش در دين مبين اسلام گفت: پژوهشگري مولود و فرزند حس پرسشگري است و خداوند متعال اين نعمت را در نهاد همه به وديعه گذاشته است. اين امر آنقدر مقدس است كه در مباني دين به آن مفصل پرداخته شده است. وي با يادآوري تأكيد اسلام بر پرهيز از تقليد صرف در علم افزود: در دين اسلام تاكيد بر تحقيق شده است و اي بسا افرادي كه براي به دست آوردن حقايق آفرينش در اسلام، اقدام به هجرت كرده اند و اين مسئله از اهميت فوق العاده اي برخوردار است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به حديثي از حضرت علي (ع) در زمينه اتكاء به قدرت دريافت و اداراك بيش از نقل مطالب، اضافه كرد: انديشه هاي بشري متأثر از جهان بيني اوست و اگر در اين عرصه في المثل جهان بيني ما برمبناي ماترياليسم باشد، انديشه ما هم برگرفته از همين ديدگاه مي شود و اگر الگوي ما اسلام باشد بالطبع ما نيز به همان راهي مي رويم كه اسلام توصيه كرده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، اهميت سازمان را نه تنها در ميراث داري، بلكه در ميراث سازي براي نسل هاي آتي عنوان و تصريح كرد: سازمان اسناد و كتابخانه ملي، همانند پلي است كه پژوهشگران را به ميراث عظيم اسلامي- ايراني وصل مي كند و خود نيز در اين عرصه توليدات خوبي داشته است.
دكتر صلاحي همچنين با ذكر آماري از وضعيت پژوهشي سازمان گفت: سازمان تاكنون ، همايش هاي علمي بسياري برگزار كرده كه در يكسال گذشته ۱۴ مورد آن در زمينه سند و ۴ مورد نيز در عرصه كتابداري بوده است. همچنين در همين مدت ۶ جلسه نقد و سخنراني و ۷ نشست تخصصي داشته ايم و البته از نظر توليد علم به صورت كتاب و مقاله نيز آمار بسيار خوبي داريم.
وي ادمه داد: در زمينه كارگاه هاي علمي و آموزشي نيز عملكرد خوبي داشته ايم، به طوري كه تاكنون ۴۴ كارگاه برگزار كرده ايم و جالب اينجاست كه ۳۳ كتاب نيز در اين مدت توسط همكاران به رشته تحليل درآمده است.
دكتر صلاحي در پايان با برشمردن مشكلات پيش روي پژوهش گفت: در زمينه پژوهش، راه طولاني است و البته سنگلاخي، بنابراين بايد به داشته هاي خودمان تكيه كنيم و از تئوري هاي غربي بپرهيزيم.