دیدار صمیمانه دکتر صلاحی با نمایندگان اعضاء کتابخانه ملی برگزارشد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱۰/۳۰ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۶:۳۰:۲۶
دیدار صمیمانه دکتر صلاحی با نمایندگان اعضاء کتابخانه ملی برگزارشد
دكتر صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اعضاء كتابخانه ملي امروز يكشنبه اول بهمن ماه، ديداري صميمانه داشت و به مشكلات و درخواست هاي آنان پاسخ گفت.
دكتر صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اعضاء كتابخانه ملي امروز يكشنبه اول بهمن ماه، ديداري صميمانه داشت و به مشكلات و درخواست هاي آنان پاسخ گفت.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در اين ديداركه بيش از دو ساعت به طول انجاميد، تعداد ۱۰ نفر از اعضاء كتابخانه ملي از مقاطع تحصيلي مختلف و به نمايندگي از كل اعضاء كتابخانه ملي براي بيان برخي مسائل، ديدگاه ها و خواسته هاي خود با رئيس سازمان حاضر شدند و در فضايي دوستانه به بيان نظرهاي خود پرداختند.
دكتر صلاحي در ابتدا ضمن خوش آمدگويي و عرض خيرمقدم به نمايندگان اعضاء كتابخانه ملي، ارتباط مستقيم و رو در روي مسئولان كتابخانه و اعضاء سازمان را به منظور بيان نظرات و مشكلات، حق اعضاء دانست و بر استمرار چنين جلسه هايي تأكيد كرد.
نمايندگان اعضاء نيز يك به يك مشكلات موجود را بيان كردند و دكتر صلاحي به همراه معاونان و مديران كل سازمان كه در جلسه حاضر بودند به صورت مبسوط به سوألات پاسخ دادند.
فضاي محدود تالارهاي كتابخانه
در سوألي، مشكلات مربوط به كمبود فضا و جاي نشستن براي مطالعه مطرح شد و پيشنهادهايي در زمينه گسترش فضاي تالارها و افزايش صندلي ها و ميزهاي مطالعه مطرح شد كه به پيشنهاد دكتر صلاحي، پاسخ دكتر درودي، مديركل اطلاع رساني را درپي داشت. درودي ضمن توضيح معيارهاي كتابخانه در جهان و وجود استانداردهايي در اين زمينه تصريح كرد: در كتابخانه ها، فضايي وجود دارد كه به فضاي آرامش معروف است و در آنجا افرادي كه مطالعه داشته اند ساعتي استراحت مي كنند و در واقع نمي توان آن فضا ها را قرباني گسترش ميز مطالعه كرد. همچنين حجم بالاي مراجعين باعث مي شود كه هر چقدر هم فضا را گسترش دهيم باز هم مشكل بر سر جاي خود باقي بماند. در ادامه دكتر صلاحي هم با برشمردن برخي راه حل ها نظير زوج و فرد كردن حضور آقايان و خانم ها و يا بر اساس شماره كارت اعضاء و ورود افراد داراي مدرك فوق ليسانس و بالاتر را از جمله طرح هاي در دست مطالعه براي استفاده بهينه از كتابخانه ملي، برشمرد و گفت: به دليل تعدد جمعيت جوان و پيك جمعيتي بالا در اين سن مي بايست اين مشكل را مديريت كنيم و خود ما نيز از برقراري محدوديت استقبال نمي كنيم.
قرار نيست استانداردها را حذف كنيم
دكتر صلاحي در بخش ديگر سخنان خود تصريح كرد: در هر كتابخانه اي استانداردهايي براي آسايش اعضاء و مطالعه مفيد وجود دارد كه تخطي از آن موجب بر هم خوردن وضعيت استاندارد و معيار مي شود. براي مثال وقتي كه ميز و صندلي اضافه كنيم، در واقع نيازمند ايجاد نور مناسب و سيستم هاي الكترونيكي و رايانه اي مناسب هم هستيم كه شايد براي آن محل از قبل تدارك ديده نشده ياشد. بنابراين بر هم خوردن معيارها مشكلاتي را پديد مي آورد و قرار نيست استانداردها را حذف كنيم. صلاحي همچنين متذكر شد: در آينده طرح هايي داريم كه در برخي قسمت هاي تالارها تا جايي كه به استانداردها لطمه نخورد، ظرفيت ها را تغيير دهيم.
هوا و نور تالارها مطلوب است
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در پاسخ به مشكلي در زمينه هوا و نور ناطلوب تالارها گفت: اگرچه ابلاغ رسمي دولت تأكيد دارد كه در مواقع عدم حضور كارمندان هواسازها نيز خاموش باشد، ولي در تالارها وضعيت به گونه اي است كه تا آخرين لحظه دستگاه ها روشن است و داخل تالارها از دماي مطلوبي برخوردار است و اگر مشكلي پيش آمده، به صورت مقطعي بوده و حل شده است. همچنين نورمحمدي، معاون ‍پشتيباني، امور حقوقي و استان ها در زمينه وضعيت روشنايي تالارها وضعيت نور تالارها را نيز استاندارد دانست و توضيحاتي در اين زمينه بيان كرد كه با رضايت اعضاء از پاسخ مذكور، روبرو شد.
در ادامه جلسه، اعضاء كتابخانه سوألاتي نيز در حيطه كمبود منابع و دسترسي به سايت هاي معتبر علمي داشتند كه دكتر صفي پور معاون پژوهش، برنامه ريزي و فناوري خريد كتاب هاي روز لاتين به جاي دسترسي عده اي قليل به سايت هاي علمي، را راهكار مناسب تري در اين عرصه دانست كه اعضاء از آن استقبال كردند.
در پايان اين ديدار دوستانه دو طرف خواستار ادامه جلسه ها و بيان ديدگاه هاي خود در رابطه با خواست ها و وظايف يكديگر شدند و دكتر صلاحي نيز اعضاء را به بيان ديدگاه ها و پيشنهادهاي خويش براي هرچه بهتر شدن خدمات كتابخانه ملي، فراخواند.