دکتر صلاحی: هویت اعضا و کتابخانه ملی به هم گره خورده است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۴/۱۷ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۵:۴۹:۶
دکتر صلاحی: هویت اعضا و کتابخانه ملی به هم گره خورده است
دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در نشست با اعضاي كتابخانه ملي كه عصر ديروز 17 تيرماه برگزار شد، گفت: كتابخانه ملي با تمام مسوولان آن بدون عضو معنا ندارد و اعضا هم بدون محتوا، منابع، كتاب و ساختمان معنايي ندارند و هويت هاي اين دو به هم گره خورده است.
دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در نشست با اعضاي كتابخانه ملي كه عصر ديروز 17 تيرماه برگزار شد، گفت: كتابخانه ملي با تمام مسوولان آن بدون عضو معنا ندارد و اعضا هم بدون محتوا، منابع، كتاب و ساختمان معنايي ندارند و هويت هاي اين دو به هم گره خورده است.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد وكتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، در ابتداي اين نشست دكتر صلاحي بااشاره به تعامل مناسب اعضا با مسوولان كتابخانه ملي و درميان گذاشتن مشكلات خود گفت: اعضا از طريق پست الكترونيكي ، صندوق پيشنهادها، شكايت ها و تلفن ارتباط خوبي با مسوولان كتابخانه ملي دارند و همه مشكلات و مسائل رسيده بررسي و پاسخ داده مي شود.
وي افزود: همه نامه هاي رسيده از طريق صندوق و پست الكترونيكي شخصي، توسط شخص من خوانده مي شود و سپس به معاونت مربوطه براي پاسخ گويي ارسال و از آن ها پاسخ خواسته مي شود.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص افزايش زمان تحويل كتاب به ميز امانت گفت: كتاب ها پس از تحويل بايد توسط كتابداران در قفسه هاي مربوطه شلف شود و براي شيفت بعدي آماده باشد و اين كار زمان بري است، ولي با هماهنگي هاي انجام شده، بعد از ماه مبارك رمضان زمان تحويل كتاب به ساعت پيش از آن برگردانده مي شود.
دكتر صلاحي در پاسخ به سوالي در خصوص وضعيت سرعت اينترنت با اشاره به اينكه اصل كلي در سازمان اسناد و كتابخانه ملي رضايت مراجعان و اعضا است، افزود: در كتابخانه ملي خدماتي ارائه مي شود كه جاهاي ديگر قادر به ارائه آن نمي باشند.
وي ادامه داد: قرن بيست و يكم، عصر ديجيتال است و به حداقل رساندن قطعي اينترنت از وظايف سازمان است كه در دست اقدام كاركنان فناوري اطلاعات مي باشد. هم چنين در راستاي ديجيتالي شدن سازمان بيش از 11 ميليون صفحه از منابع، 14 هزار پايان نامه اسكن شده و در تالار ديجيتال قرار گرفته است.
وي از انتقال فيزيك 220 هزار پايان نامه موجود در ايران داك به كتابخانه ملي خبر داد و افزود: تمام متن اين پايان نامه ها از طريق اتصال تالار ديجيتال به مركز ايران داك، قابل بهره برداري است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در پاسخ به سوالي در خصوص اولويت اسكن منابع عنوان كرد: منابعي كه مشكل مالكيت معنوي ندارند و تعداد مراجعه زيادي براي امانت و استفاده داشته باشند، اسكن شده و در تالار ديجيتال قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: هر شخصي مي تواند كتاب مورد نياز در رشته هاي تخصصي را كه در كتابخانه ملي موجود نيست به اطلاع سازمان برساند تا خريداري شود. البته سازمان از نظرات اساتيد برجسته دانشگاه به صورت افتخاري در كميته خريد استفاده مي كند.
دكتر صلاحي در پاسخ به سوالي در خصوص مديريت فضاي تپه هاي عباس آباد گفت: اگر چه مديريت فضاي بيرون از سازمان بر عهده سازمان نيست، با مكاتبات و هماهنگي هاي صورت گرفته با استانداري، شوراي تامين و نيروي انتظامي در آينده نزديك كيوسك نيروي انتظامي درسه راه اوليه كتابخانه راه اندازي مي شود.
وي در پاسخ به سوالي درباره وضعيت كتاب هاي فهرست نويسي نشده در كتابخانه ملي گفت: 120 هزار عنوان كتاب از هفته آخر اسفند تا هفته دوم فروردين فهرست نويسي و ورود اطلاعات شد. هم چنين بيش از 700 هزار جلد كتاب موجود در مخازن سازمان نيز فهرست نويسي شده و قابل دسترسي است و از اين پس هيچ كتابي بيش از يك ماه پس از واسپاري در مخازن باقي نمي ماند و به سرعت فهرست نويسي و در دسترس اعضا قرار مي گيرد.
گفتني است بسياري از اعضا با تشكر از رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در حوصله كردن و شنيدن مشكلات و مسائل اعضا و ارائه پاسخ منطقي وي تشكر كردند. اضافه مي شود اين نشست، سومين نشست مشترك اعضا با مسوولان كتابخانه ملي در سال 92 بود و از ساعت 15 آغاز و تا ساعت 19 ادامه داشت.