9 آبان‌، روز تكريم از بازنشستگان

مقدمه

واژة بازنشستگي، تقريباً واژه‏ای نو می‏باشد؛ در برخی فرهنگ‏ها مانند فرهنگ نفیسی و بـرهان قاطع اشـاره‏ای به آن نشده است؛ اما مرحوم علی‌اکبر دهخدا در لغت‌نامة خود، آورده است: بازنشستگی‌(تقـاعد)، دورانی است که معمـولاً در اواخر عمـر، عضو اداره یا مؤسسه‏ای پس از مدتی خدمت، بدون انجـام دادن کار، حقـوق خود را از صنـدوق آن اداره یا مؤسسه دریافت می‏دارد.
بازنشستگی، حادثة مهمی در چرخة زندگی فرد است و افراد با بازنشسته شدن، باید قادر به پذیرفتن این اندیشه شوند كه می‌توانند با سربلندی به عنوان یك فرد كامل، بدون آن كه اشتغالی داشته باشند، به زندگی ادامه دهند.
توجه به نیازهای مادی و معنوی بازنشستگان، ایجاد زمینه‌هائی برای حضور پر‌فایدة آنان در صحنة كارهای اجرائی با توجه به تجربیات، تخصص‌ها و توانائی‌ها، در نظر گرفتن امكاناتی برای گذراندن اوقات این عزیزان، ایجاد تشكل‌ها، انجمن‌ها و گردهمایی‌هائی با سرلوحه قرار دادن برنامه‌های فرهنگی و آموزشی متناسب با شرایط آنان، ایجاد تسهیلات بهداشتی- درمانی، دادن نقش‌های پر‌رنگ و كلیدی در خانه و خانواده به آنان از جملة امور ضروری و پر‌اهمیتی است كه برای سلامت روحی و روانی و جسمانی آنان در دولت و خانواده‌ها باید مد نظر قرار گیرد.
به همين منظور و براي ارج نهادن به مقام بازنشستگان، شورای فرهنگ عمومی روز 25م ذیحجه یعنی روز خانواده را در تقویم رسمی كشور، روز خانواده و تكريم از بازنشستگان اعلام كرده‌است.
گروه ارتباطات آرشيوي، با گرامي‌داشت اين روز، نمايشگاهي از اسناد مرتبط به بازنشستگان را با در برداشتن 5 عنوان و معرفي 6 برگ سند، تقديم علاقه‌مندان مي‌نمايد.


 

استيضاح فرمانفرمائيان (نمايندة ‌مجلس) از وزير دارائي

  • شماره : ۲۴۰۰۰۲۰۸۹۶
  • تاریخ : ۱۳۲۲/۰۱/۲۸