29 مهر، روز ملی صادرات، اسنادی از صادرات خشکبار

مقدمه

خشکبار، شامل پسته، بادام، قیسی، فندق، گردو، کشمش، برگه هلو، آلو، خرما، انجیر و.. است که در قدیم آن را «میوه‌خشک» می‌گفته‌اند. بشر از قدیم‌الایام برای استفاده از میوه‌ها در فصول مختلف سال، بخشی از آن‌ها را خشک می‌کرد تا جواهرات طبیعت را برای مدتی طولانی‌تر، حفظ نماید. 
   پیشینه تولید خشکبار بویژه پسته در ایران به صدها قرن می‌رسد و بی‌تردید هیچ کشور دیگری در جهان از این سابقه تاریخی برخوردار نیست. سال‌های زیادی است که ارزش غذایی خشکبار در آشپزی و یا به عنوان مکمل غذا و خوراک مغذی برای تمام فصول شناخته و کشف شده است.
   خشکبار را می‌توان‌ به مدت‌ 12‌ ماه‌ در جای خشک‌‌‌ و ‌خنک‌ نگهداری‎ کرد و انواع مختلفش در آشپزی خانگی و صنایع غذایی بکار برده می‌شود. 
خشکبار از عمده محصولاتی صادراتی کشورمان است. طعم و مزه خشکبار ایران شهرت جهانی و درآمد ارزی قابل توجه‌ای دارد. تاریخ صادرات خشکبار ایران به سالیان بسیار دوری می‌رسد. اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران پس از سال‌ها فعالیت مستقل و پراکنده از سال 1348 رسما وابسته به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گردید و فعالیت خود را بطور گسترده و پیگیر دنبال نموده و در حال حاضر با داشتن 1000 عضو رسمی و غیررسمی نقش بسیار پر اهمیتی را در صادرات غیر نفتی به عهده دارد. 
اداره‌کل خدمات آرشیوی (اداره ارتباطات آرشیوی) به مناسبت 29 مهر، روز ملی صادرات، نمایشگاهی مجازی با عنوان «اسنادی از صادرات خشکبار»، شامل 17 عنوان با معرفی 26 برگ سند را آماده سازی و در وبگاه سازمان به علاقه‌مندان تقدیم نموده است. 

مکاتبه شرکت تجارتی تضامنی اخوان علیزاده با اداره مالیات غیر مستیم، در خصوص خودداری از دریافت پروانه و عوارض از خرمای مورد معامله شرکت سهامی خشکبار خوزستان با آلمان به دلیل صادر نشدن آن و بازگشت آن به تهران

  • شماره : ۳۷- ۲۰۸۹-۲۴۰
  • تاریخ : ۱۳۲۰/۱۰/۲۳