کشورهای جاده ابریشم مشترکات فرهنگی ارزشمندی دارند


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۶/۱۲ - ۱۲:۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۶/۱۲ - ۱۲:۱۸:۴۲
کشورهای جاده ابریشم مشترکات فرهنگی ارزشمندی دارند
سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در ایران با اشاره به مشترکات فرهنگی ارزشمند کشورهای جاده ابریشم گفت: در زمینه میراث مشترک؛ به دنبال برتر بودن آثار نیستیم و فارغ از مباحث سیاسی، متخصصان در بالاترین سطح با هم گفتگو می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سوتان سوتکوفسکی سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در ایران، درافتتاحیه نشست منطقه ای شناسایی و تبادل میراث مستند، به اهمیت میراث مستند پرداخت و اظهار کرد: به طور مثال در آتش‌سوزی موزه ملی برزیل به عنوان یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های تاریخ طبیعی انسان شناسی   قاره آمریکابیش از 20 میلیون قطعه که تاریخ و فرهنگ برزیل بود، از بین رفت.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان ارزش میراث مستند را با عدد و ارقام برشمرد، افزود: مثلاً در جنگ بوسنی در سارایوو، از مهمترین آسیب‌ها به کتابخانه‌ها وارد شد بطوریکه 43 کتابخانه کاملاً از بین رفت.

سوتکوفسکی ادامه داد: در این راستا از سال 1992 یونسکو برای حفظ میراث مستند در دنیا برنامه حافظه جهانی را شروع کرد، و این برنامه صرفا به ثبت خلاصه نمی‌شود بلکه برای حفظ جهت انتقال به آیندگان برای ترویج آرامش و صلح خواهد بود.

سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در ایران تصریح کرد: این شبکه عظیم چیزهای ارزشمندی در خود دارد که می‌توان به مشترکات فرهنگی کشورهای جاده ابریشم پرداخت که شامل کشورهای ایران، افغانستان، هند، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، آذربایجان و ... اشاره کرد.

سوتکوفسکی گفت: نشست منطقه ای شناسایی و تبادل میراث مستند امروز نیز در راستای اهداف و نشست سال 2017 با محوریت کتابخانه ملی ایران برگزار شده است.

سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در ایران تصریح کرد: در زمینه میراث مشترک؛ ما به دنبال برتر بودن آثار و یا بزرگتر بودن آنها نیستیم بلکه مقوله حفظ میراث مشترک را فارغ از مسابقه و مباحث سیاسی دنبال می‌کنیم و متخصصان در بالاترین سطح با هم گفتگو می‌کنند.

افتتاح نشست منطقه ای شناسایی و تبادل میراث مستند با حضور اشرف بروجردی - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، حجت الله ایوبی -  دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در اندیشگاه کتابخانه ملی برگزار شد.

بر اساس این گزارش از موضوعاتی که در این نشست مطرح و مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت می توان به «همکاری های بین المللی جهت شناسایی، حفظ دسترسی به میراث مستند از طریق توصیه های یونسکو»، «روند نامزدی و شرح معیارها و مطالعات موردی از نامزدهای مشترک از جمله نامزدی مشترک المسالک و الممالک»، «مقدمه‌ای بر موضوع جاده ابریشم برای نامزدهای مشترک»، «حفاظت و دسترسی به میراث دیجیتال» و«بحث در مورد یک استراتژی برای کتابخانه دیجیتالی منطقه ای» اشاره کرد.

این مراسم با حضور نمایندگانی از برنامه حافظه جهانی یونسکو از کشورهایی چون استرالیا، تاجیکستان، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان،هند، ترکیه، پاکستان و ازبکستان برگزار خواهد شد. گفتنی است که اختتامیه نشست منطقه ای برای شناسایی و تبادل میراث مستند، چهارشنبه (13 شهریور) برگزار خواهد شد.

انتهای مطلب/