تاثیر ادبیات، تاثیر دراز مدت است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۲/۲۷ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۲:۴۵:۳۸
تاثیر ادبیات، تاثیر دراز مدت است
"جشن به پايان بردن خواندن شاهنامه فردوسي " عصر روز يكشنبه 27 ارديبهشت در سالن حكمت مركز همايش هاي كتابخانه ملي برگزار شد.
"جشن به پايان بردن خواندن شاهنامه فردوسي " عصر روز يكشنبه 27 ارديبهشت در سالن حكمت مركز همايش هاي كتابخانه ملي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه جمهوري اسلامي ايران ، "جشن به پايان بردن خواندن شاهنامه فردوسي " در سالن حكمت كتابخانه ملي برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم فرزانه اخوت درباره ارزش شاهنامه گفت: بسياري فكر مي كنند كه خواندن شاهنامه دشوار است و به سختي خوانده می‌شود، چون متعلق به هزار سال پیش است و همیشه به این فکر می‌کردم که فردوسی شاهنامه را برای اساتید دانشگاه نسروده است بلکه شاهنامه از دل مردم برآمده و باید در میان مردم باشد. بنابراین تصميم گرفتيم كه خواندن شاهنامه را آغاز كنيم و با اين كار می‌توانیم به مردم بگوییم خواندن شاهنامه برای همه ما میسر است.
اين مدرس شاهنامه در بخش ديگري از سخنانش گفت: نكته جالب توجهي كه در شاهنا مه نهفته است اين است كه طلوع و غروب خورشيد بيشترين حضور را در شاهنامه دارد.
وی افزود: آنچه براي ما اهميت داشت حضور اکثریتی خانم‌ها در این برنامه بود كه هفته اي يك بار دور هم جمع مي شديم و جلسه شاهنامه خوانی را برپا مي كرديم. شاهنامه مانند زندگی واقعی ما جریان دارد. فردوسی و قهرمانان شاهنامه مبلغ صلح هستند.
در ادامه اين مراسم فرزانه اخوت با اشاره به اين كه نوش آفرين انصاري هميشه در پشت پرده حضور فعالي دارد و يكي ازحاميان اين گونه برنامه ها و خود من هستند از وي دعوت كرد كه به سخنراني بپردازد.
اين پژوهشگر و استاد دانشگاه در ابتداي سخنانش از توران ميرهادي نام برد و گفت: جاي توران ميرهادي امروز و در اين جمع خالي است و همه ما سپاسگزار زحمات ايشان هستيم.
وي ضمن تشكر از رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي و معاون كتابخانه ملي گفت: از دكتر صالحي سپاسگزارم كه كتابخانه ملي را در اختيار ما قرار داد تا بتوانيم اين جشن را برگزار كنيم. كتابخانه ملي يكي از بزرگترين نهادهاي فرهنگي است كه قدمتي بيش از 70 سال دارد و بعد از آن شوراي كتاب كودك با قدمتي 50 ساله است وي در ادامه سخنان خود افزود: كتابخانه حسينيه ارشاد هم نزديك به 30 سال است كه دراين زمينه فعاليت مي كند و در همين اواخر هم فروشگاه كتاب قصه حدود يك سال گذشته به اين جمع پيوسته است. اين چهار نهاد با كتاب سر و كار دارند. خوب است كه قدر اين اتحاد را بدانيم. يكديگر را تقويت كنيم و فكر نكنيم به تنهايي خودكفا هستيم.
نوش آفرين انصاري در بخش ديگري از سخنانش افزود: ما براي تجليل از يك اتفاق بزرگ اينجا گرد آمديم؛ براي جشن پايان بردن خواندن شاهنامه اين اثر بي نظير در ادبيات. دراينجا من بايد به مثلث سحرآميز كتابداران اشاره كنم. يك ضلع اين مثلث اثر است؛ اثري بزرگ از يك نامدار. ضلع دوم، مروج و روش ترويج است يعني چگونه خواندن و با هم خواندن اثر. اراده و علاقه دوستداران ضلع سوم اين مثلث را مي سازد.اين استاد پيشكسوت كتابداري تصريح كرد: بايد بگويم كه ما خواندن شاهنامه را با تعداد بسيار كم يعني سه نفر در خانه فرهنگ حورا در پارك بانوان آغاز كرديم. اما به تدريج تعداد زياد شد و يك حس با هم شدن شكل گرفت و شما مي بينيد كه امروز براي آن دور هم جمع شديم و جشن گرفتيم.
وي در پايان سخنان خود گفت: تاثير ادبيات، تاثير دراز مدت است. اميدوارم كه همه ما يك ايراني پرسشگر و آگاه باشيم.
در ادامه مراسم بخش هايي از شاهنامه و از جمله داستان بهرام چوبينه از بخش تاريخي شاهنامه با اجراي موسيقي خوانده شد.
در پايان اين مراسم كليپي از آموزش و برگزاري كلاس هاي خواندن شاهنامه در شهرها و روستاهاي مختلف ايران از جمله در كردستان، جزيره قشم، همدان، شيراز و همچنين مناطق مختلف تهران به نمايش درآمد.
شايان ذكر است اين برنامه با همكاري شوراي كتاب كودك و به همت انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار شد.