بزرگداشت استاد عبدالله انوار در همدان همزمان با سالروز تولد ابن سینا


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۶/۷ - ۱۲:۱۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۶/۸ - ۹:۳۶:۳۳
بزرگداشت استاد عبدالله انوار در همدان همزمان با سالروز تولد ابن سینا

همزمان با روز همدان، روز پزشک و روز ابن سینا، در همایش بزرگ حکیم هزارها که با حضور مقامات ملی و استانی از جمله دکتر محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دکتر نجفقلی حبیبی عضو شورای علمی بنیاد بوعلی سینا و عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میثاق گودرزی مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور برگزار شد، از مقام علمی زنده یاد «سید عبدالله انوار» دانشمند، مترجم و از پیشکسوتان نسخه‌شناسی در ایران تجلیل شد.

در این مراسم که به یاد دکتر انوار، به عنوان «انوار حکمت» نامگذاری شده بود، «تندیس حکمتانه» و سپاس نامه بنیاد بوعلی سینا به پاس یک عمر فعالیت علمی این استاد در ترجمه و شرح شفای بوعلی، به ایشان اهداء شد. این تندیس و تقدیرنامه به کتابخانه ای که به نام وی در محل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاسیس خواهد شد، سپرده می شود.

این مراسم با سخنرانی آیت الله طه محمدی رئیس بنیاد بوعلی، دکتر محمود شالویی، دکتر نجفقلی حبیبی، دکتر ان شاءالله رحمتی عضو شورای علمی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دکتر محمد صدر عضو فرهنگستان علوم پزشکی و دکتر مهدی فدایی مهربانی استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران همراه بود.

در حاشیه این مراسم نمایشگاهی از اسناد و تصاویر مربوط به طب و طبابت و تاریخچه احداث بنای آرامگاه ابن سینا در همدان به نمایش گذاشته شد که مورد توجه علاقمندان و حاضرین در مراسم قرار گرفت.

سید عبدالله انوار در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، منطق و موسیقی صاحب نظر بود و به متون کهن ادبی، فلسفی و تاریخی نیز تسلط داشت. وی بیش از ۲۰ سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران بود و در طول دوران کاری خود حدود ۱۰ جلد فهرست نسخه‌های خطی به فارسی و عربی را تدوین کرد. وی یکی از حروف (مجلدات) لغت‌نامه دهخدا را نیز تدوین کرده‌است. او مسلط به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسه بود. عبدالله انوار، دارای تصحیحات بسیاری بود که از مهم‌ترین و مشهورترین آن‌ها می‌توان به جهانگشای نادری اشاره کرد.