هم زمان با ایام دهه فجر و بزرگداشت مقام زن روز چهارشنبه 19 بهمن نشست نقش و دستاورد زنان در انقلاب 57 در سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان برگزار گردید.


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۱/۲۱ - ۱۲:۵۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۱/۲۱ - ۱۲:۵۹:۹
هم زمان با ایام دهه فجر و بزرگداشت مقام زن روز چهارشنبه 19 بهمن نشست نقش و دستاورد زنان در انقلاب 57 در سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان برگزار گردید.

~~هم زمان با ایام دهه فجر و بزرگداشت مقام زن روز چهارشنبه 19 بهمن نشست نقش و دستاورد  زنان در انقلاب 57 در سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان برگزار گردید.
این نشست با حضور مدیرکل دفتر امور زنان استانداری گیلان زهرا یعقوب نژاد  و تعدادی از بانوان فرهنگی استان در اندیشگاه مرکزاسناد گیلان به صورت مجازی برگزار شد.
در ابتدای مراسم  زهرا یعقوب نژاد ضمن عرض تبریک به مناسبت ایام دهه فجر و بزرگداشت مقام زن این نشست را جهت بازنگری و مرور دستاوردها در حوزه زنان و خانواده دانستند و گفت در سطح کشور 17هزار زن شهید  و در استان گیلان 37 نفر زن شهید ،66نفر جانباز و 3نفر بانوی آزاده داریم و این نشان دهنده ی این است که زنان در شکل گیری انقلاب اسلامی نقش موثری داشته اند.
ایشان با اشاره به برنامه دوم توسعه و شروع فعالیت حوزه زنان و خانوده  اظهارکردند جایگاه و تشکیلاتی تحت عنوان مرکز امور زنان و خانواده با تدوین کارگروه هایی در عرصه تصمیم گیری و تصمیم سازی راه  اندازی و تدوین شده است.
در ادامه دکتر هدا حلاج زاده ازاساتید دانشگاه گیلان ،ضمن عرض تبریک به مناسبت ایام الله فجر و بزرگداشت مقام زن اظهار امیدواری کردند که زنان در سایه الطاف حضرت فاطمه زهرا (س) در جامعه ایران به پیشرفت هایی که مد نظرشان است برسند.
حلاج زاده سیر تاریخی و تحولاتی که بر زنان در تاریخ ایران گذشته را در دو بخش عنوان کرد و گفت در طول تاریخ زنان نیمی از جمعیت را تشکیل می دادند اما خیلی از مواقع به علت متناقضات فرهنگی حاکم بر جوامع زنان به حاشیه برده شدند.
اما بعد از انقلاب صنعتی نقش زنان تغییر و تحولاتی پیدا کرد و آنها وارد حوزه ی فعالیت های اقتصادی شدند و زنان به دلیل ارتباطات و تحولات در سطح آموزش  به یک خودروشنگری رسیدند.
ایشان به حضور زنان در دوران قاجاریه در جریان مشروطه و نیز در تاسیس بانک ملی بعد از دوره مشروطه و همچنین حضور زنان در دوران جنگ تحمیلی و انقلاب ، راهپیمایی ها و اعتراضات به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشاره کرده و این حضور را انکار ناپذیر خواندند.
دکتر حلاج زاده در آخر عنوان کردند:اگر قرار باشد آسیب های اجتماعی جامعه کاهش پیدا کند اول باید زنان آن جامعه در رفاه و آسایش باشند زیرا زنان تربیت کننده نسل های آینده هستند.و زنانی که ناراضی و خشمگین باشند فرزندانی این چنین تربیت می کنند و آنها هستند که باید آینده جامعه را رقم بزنند.همه این موارد زیر مجموعه ای از سرمایه های اجتماعی هستند و اگر قرار باشد سرمایه های اجتماعی جامعه ای افزایش یابد باید توانمندی های زنان را باور داشت و در بعد اجرایی به کار گرفت.
درادامه دکتر فاطمه رادگودرزی دانش آموخته ی علوم سیاسی(اندیشه اسلامی )و فعال در حوزه فقه زنان نیزبه صحبت  در خصوص دستاوردهای فقهی حاصل از انقلاب اسلامی در حوزه های علمیه ،شیعه و خصوصا حوزه ی ایران (قم) پرداختند.
رادگودرزی با اشاره به این تصورنادرست که  تقسیم بندی جنسیتی اساس تقسیم بندی انسانی است یعنی زنان بر اساس جنس آفریده شده اند نه بر اساس هویت انسانی گفتند طبق فرمایش حضرت آیت الله جناتی زنها موجوداتی هستند که با مردها در جسم و در روان متفاوتند اما در توانایی و خلقت مشترکند بنابراین حقوق برابر دارند یعنی می توانند مرجع تقلید،رئیس جمهور و قاضی شوند چون اصل در عفت است و عفت امری زنانه و مردانه است.
ایشان با استناد به فرمایشات آیت الله جناتی ادامه دادند:زنها نه تنها حق دارند بلکه موظفند در فعالیت های سیاسی شرکت کنند.
فاطمه راد گودرزی عنوان کرد: نگاه فقه سنتی به اسلام ،عمل به مجموعه ای از احکام است که یک نگاه تکلیفی میباشد اما نگاه فقه پویا نگاهی قرآنی-انسانی است،یعنی قرآن محور قرار گرفته و به تبعش اخلاق و عدالت و آزادی و کرامت و در نتیجه زن و مرد نمی بیند بلکه موجوداتی با توانایی برابر، با تکلیف و وظایف برابر میبیند.او همچنین کمال یابی را یک قابلیت انسانی دانست نه یک امتیاز مردانه.
در آخر ایشان گفتند: یک انقلاب بنیادین در فقه شیعه در حال شکل گیری است و اظهار امیدواری کردند که این موضوع به یک گفتمان مسلح تبدیل شود تا  همه تبعیضاتی که به نام خداوند و پیامبرخدا به انسان ها تحمیل شده است پاکسازی شود.
در پایان دکتر ژاله حساس خواه مدیرمرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان  ضمن تشکر از مهمانانی که به صورت حضوری و آنلاین در این  نشست شرکت داشتند از سخنرانان مراسم نیز قدردانی کردند که حاصل مطالعاتشان را به صورت صریح و قابل فهم در اختیار دیگران قرار دادند و این امر را لطف بزرگی در حق جوانان این مرز و بوم دانستند .
گفتنی ست که در ابتدای این مراسم نمایشگاهی تحت عنوان انقلاب در قاب اسناد و تصویر در نگارخانه مرگز گیلان نیز افتتاح گردید.