کارگاه آموزشی توانمند سازی زنان ایران و جهان، ساعت 10 صبح روز دوشنبه 20 بهمن 1399 در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار گردید.


تاریخ انتشار: ۷۸۱/۱/-۸۵۰ - ۱۴:۲۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۱/۲۱ - ۱۴:۲۴:۵۹
کارگاه آموزشی توانمند سازی زنان ایران و جهان، ساعت 10 صبح روز دوشنبه 20 بهمن 1399 در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار گردید.

~~به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان، به مناسبت ایام دهه فجر و بزرگداشت مقام زن، کارگاه آموزشی توانمند سازی زنان ایران و جهان، ساعت 10 صبح روز دوشنبه 20 بهمن 1399  در سالن غدیر استانداری گیلان  با حضور بانوان فرمانداری های سطح استان به صورت برخط و تعدادی از بانوان دفتر امورزنان و خانواده استانداری به صورت حضوری و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد برگزار شد .
در ابتدا زهرا یعقوب نژاد مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری گیلان ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا ( س ) و ایام دهه فجر از همه بانوان که به صورت مجازی و حضوری مشارکت کردند تقدیر و قدردانی نمود.
در ادامه دکتر ژاله حساس خواه مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان به عنوان مدرس این کارگاه آموزشی با تبریک ایام دهه فجر و بزرگداشت مقام زن پیرامون توانمندسازی زنان ایران و جهان به مطالب زیر اشاره کرد:
- رویکرد توانمند سازی زنان پس از چهارمین کنفرانس سازمان ملل متحد در زمینه مسایل زنان، به عنوان یک استراتژی کلیدی برای توسعه اقتصادی – اجتماعی – سیاسی جوامع مختلف مطرح وبر اساس تعریف رسمی ارائه شده توسط سازمان ملل متحد، توانمند سازی زنان و مشارکت کامل آنها بر اساس برابری در همه حوزه های اقتصادی و اجتماعی، از جمله مشارکت در فرآیند تصمیم گیری و دسترسی به قدرت به عنوان یکی از شالوده های اصلی دستیابی به برابری ، توسعه و صلح محسوب می شود . و همه دولتها باید برای ایجاد بسترهای قانونی و نیز اجتماعی مورد نیاز به منظور بهره مندی زنان از ظرفیت بالقوه یکسان برای نقش آفرینی اقتصادی و اجتماعی تلاش کنند.
- دولت ها برای پیشبرد برابری جنسیتی و ایجاد انگیزه در بخش خصوصی اقدامات زیادی انجام داده اند که میزان موفقیت آنها هر ساله در گزارشات انجمن جهانی اقتصاد برمبنای شاخص هایی که  شامل توسعه انسانی ، جنسیتی و توانمند سازی زنان صورت می گیرد .  به طور کلی می توان گفت سال 2020 سال مهمی برای تامل ، تعهد و عمل به توانمند سازی زنان، عدالت جنسیتی ، بهداشت و سلامت بود.
- در بررسی وضعیت ایران با توجه به شاخص های توسعه در سطح جهانی از بین 153 کشور، ایران با نمره 584 در رتبه 148قرار داشته و در خاورمیانه نیز یازدهمین کشور می باشد.
- وی در ادامه اشاره کرد : باید در نظر داشت که شاخص شکاف جنسیتی به نابرابری های بین دوجنس در دسترسی به هر یک از مولفه های آموزش، سلامت، مشارکت سیاسی و اقتصادی می پردازد و کشورهایی که موفق شوند در طول سال کاهش بیشتری در این فاصله جنسیتی ایجاد کنند از رتبه بالاتری برخوردار می شوند، البته محاسبه این شاخص ضریب مشارکت سیاسی و اقتصادی از دو مولفه آموزش و سلامت بالاتر است . یکی از دلایلی که ایران در مجموع کشورهای دنیا با بالاترین شکاف جنسیتی قراردارد، سهم کم زنان در پارلمان و در موقعیت های وزارتی است که بیانگر شکاف عمیق جنسیتی در حوزه سیاست است و همین باعث می شود ایران نتواند دراین شاخص رشد داشته باشد و در ادامه به استراتژی های کشورهای مختلف برای کاهش شکاف جنسیتی پرداخت .
- مدیر مرکز اسناد گیلان عنوان کرد ؛ اصول توانمند سازی زنان ،شامل رهبری سازمانی در سطوح عالی برای رسیدن به برابری جنسی ؛ عدالت برای همه در محل کار؛ سلامت ، امنیت و رفاه کارکنان اعم از زن و مرد؛ آموزش عادلانه برای پیشرفت شغلی ؛ توسعه شیوه های تجاری در بازار و پشتیبانی و بازاریابی ؛ همکاریهای جمعی برای برابری؛ اندازه گیری و گزارش پیشرفت می باشد.
- در پایان دکتر ژاله حساس خواه پیشنهادهایی در خصوص توانمندسازی زنان ایران و جهان ارائه نمودند و رفع مسائل و مشکلات موجود را اصلاح قانون وسیاست ، رفع نابرابری های ساختاری، بازتعریف هنجارهای جنسیتی و رفع تبعیض در دسترسی به آموزش و منابع مالی و مسئولیت پذیری  را عنوان کرد.