مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان به دیدار استاندار رفت.


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۸/۲۲ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۴:۵۶:۹
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان به دیدار استاندار رفت.


به گزارش روابط عمومی مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان روز یکشنبه 21 آبان دکتر ژاله حساس خواه با حضور در استانداری گیلان با  دکتر مصطفی سالاری استاندار گیلان دیدار نمود.

در این جلسه که مقارن با هفته کتاب و کتابخوانی صورت گرفت مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان ضمن تقدیر از وقت اختصاص داده شده به این مدیریت از سوی استاندار به تشریح تاریخچه و اهداف راه اندازی ، برنامه ها و کمبودهای این مرکز پرداخت .

ساختمان مرکز اسناد گیلان شایسته جایگاه تاریخی و فرهنگی استان نیست.

دکترحساس خواه با اشاره به تاریخچه و اهداف تاسیس ،افتتاح این مرکز در تیر ماه سال 1391را خواسته چندین ساله پژوهشگران استان عنوان نمود  .

وی در قالب گزارشی به مقایسه مکان مرکز گیلان با سازمان مرکزی و سایر مدیریت های استانی پرداخت و افزود : با توجه به غنای فرهنگی استان گیلان و نقش تاثیرگذار گیلان در وقایع بزرگ تاریخی کشور ساختمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی به عنوان مرجع صیانت از اسناد این تاریخ درخشان در خور شأن نمی باشد.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان ضبط تاریخ شفاهی مفاخر استان، مشکلات مالی مرکز را مانع انتشار این آثار و عدم ارائه آن به علاقمندان و پژوهشگران جامعه عنوان نمود.

وی در بخش تعیین و تکلیف بایگانی راکد ادارات و سازمانهای دولتی استان گیلان نیز به احیاء بایگانی 15  سازمان در استان اشاره نمود و حجم اوراق امحائی خارج شده از این بایگانی ها را 660 هزار کیلوگرم عنوان داشت و خاطر نشان کرد : در این بخش قریب به 10 هزار پرونده دارای ارزش نگهداری بر اساس آرا شورای اسناد ملی کشور جهت حفاظت به سازمان انتقال یافته و نزدیک به 25 هزار مترمربع فضای اداری در این سازمانها آزادسازی شده است.

گیلان از استانهای تاثیرگذار در تاریخ ایران است.

دکتر حساس خواه در بخش احیاء پژوهش های بومی در حوزه سند ، تاریخ و فرهنگ استان نیز به برنامه ریزی در راستای انتشار کتب مرتبط با تاریخ و فرهنگ گیلان ، تشکیل شورای پژوهش در مرکز، تدوین راهکارهای مناسب جهت جمع آوری اسناد و نسخ خطی موجود در مجموعه ها و منازل شخصی و همچنین برگزاری نمایشگاه اسناد تاریخی مناطق مختلف استان اشاره نمود.

اندیشگاه یکی از نقاط  وزین مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان است.

وی در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در استان نیز به سالن اندیشگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان اشاره نمود و تصریح کرد : در این مکان اقشار و گروه های مختلف جامعه با حضور در کنار یکدیگر به مباحثه در زمینه مسائل گوناگون اجتماعی ، فرهنگی، علمی ، اقتصادی و ...می پردازند.

پیشنهاد راه اندازی  رشته مطالعات اسنادی و خدمات کتابخانه ای را تقدیم دانشگاه گیلان کردیم.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان با اشاره به برنامه های مرکز در دو بخش سازمانی و اهداف سازمان : در بخش سازمانی در کوتاه مدت به تعمیر و تجهیز ساختمان ، در میان مدت  به راه اندازی مخزن استاندارد و تالار مطالعه الکترونیک و در بلند مدت به تغییر مکان استقرار مرکز اشاره و در حوزه اهداف سازمانی نیز در کوتاه مدت شناسایی و تدوین طرح های پژوهشی در حوزه مطالعات اسنادی با محوریت گیلان پژوهی از قبیل تصحیح اسناد قدیمی گیلان،ضبط خاطرات و یادمانده های بزرگان کهنسال و پیشکسوت حوزه های مختلف گیلان و تدوین آن در قالب طرح ملی تاریخ شفاهی،همکاری با سازمان های فرهنگی استان جهت برگزاری همایشها و سمینارهای ملی در داخل استان گیلان  و در بلند مدت به راه اندازی رشته مطالعات اسنادی و خدمات کتابخانه ای در سطح کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه گیلان،تدوین دایره المعارف جامع تاریخ استان گیلان ،طبقه بندی موضوعی آرشیوها اشاره نمود.

وی تصریح کرد : مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان با توجه به وظیفه خطیر سازمانی خود و همچنین تلاش بدون چشم داشت پرسنل با مشکلاتی از قبیل نبود ردیف بودجه استانی ، شرایط نامناسب فضای اداری و ... مواجه است و از دکتر سالاری نماینده عالی دولت در استان خواستار برطرف شدن این مشکلات و موانع شد.

استاندار گیلان : حفاظت از اسناد ملی بحث مهم کشور

در ادامه جلسه دکتر مصطفی سالاری استاندار گیلان با اشاره به اینکه مرکز اسناد در هر استان مرکز جمع آوری اسناد با ارزش بوده ، حفاظت این اسناد را با توجه به اقلیم هر منطقه بر اساس شرایطی خاص عنوان نمود و صیانت از اسناد در استان گیلان با توجه به شرایط آب و هوا و رطوبت بالا را وظیفه ای سخت و حائز اهمیت دانست.

وی با اشاره با مشکلات موجود در مراکز اسناد استانی من جمله مرکز گیلان توجه بیشتر به اسکن اسناد و ضیط تاریخ شفاهی مفاخر را از اولیت های کاری دانست و تصریح کرد : شاید با نتشر نکردن این آثار در جامعه حرکت رو به جلو صورت نگیرد اما با ثبت این آثار در اولین گام از نابودی آنها جلوگیری شده و در مراحل بعدی می توان با تأمین اعتبار اقدام به انتشار آنها نمود.

استاندار گیلان حفاظت از اسناد را بحث مهم کشور دانست و تصریح کرد: امروز دوره آن گذشته است که شاهد آن باشیم اسناد از بین بروند و یا دچار برخی عوارض شوند و بعد افسوس آن را داشته باشیم که تاریخ ما به سمت احراف برود ، تاریخ همواره توسط همین اسناد راست آزمائی می شود و اگر از این اسناد درست حفاظت شود سند قضاوت وجدان عمومی خواهند شد.

دکتر سالاری در ادامه با اشاره به اعتقاد شخصی خود بر توسعه بستر برای حضور بانوان در جایگاه مدیران استانی و تاکید بر حمایت از بانوان در این عرصه ، ضمن ابراز خرسندی از انتصاب دکتر حساس خواه به عنوان مدیر یکی از سازمانهای فرهنگی ،پژوهشی در استان افزود : امیدوارم حضور خانم دکتر حساس خواه با توجه به اینکه ایشان یکی از چهره های شاخص در بین جامعه گیلان هستند در این مسند زمینه ساز حضور بیشتر بانوان در عرصه های مدیریتی استان گیلان باشد.